Yardımcı bilgi

13 Eylül 2021

Nordic Property emekliler için ne tür gayrimenkuller satın almayı teklif ediyor?

“Emeklilik hayatı daha yeni başlıyor!” - Bugün emekliliğin eşiğinde olan birçok insan böyle bir tavırla yaşıyor. Hak ettikleri bir dinlenme beklentisiyle, birçoğu renkli Türkiye'ye taşınmaya karar verir.

Güneş cumhuriyeti, rahat kışları ve sıcak yazları, yiyecek ve kamu hizmetleri için yüksek fiyat etiketleri olmayan istikrarlı bir ülkede yaşama fırsatı olan yaşlıları cezbeder. Ayrıca, yerel halkın misafirperverliği ve yaşlılara saygı, yeni bir ülkede yaşlı insanlar için çok önemli olan hızlı adaptasyonun anahtarıdır.

Taşınmaya karar verdikten sonra konut seçimini düşünmelisiniz. Bu yazıda, yaşlıların neden Türkiye'de mülk satın almaya karar verdiğini açıklayacağız ve ayrıca geliştirici Nordic Property Construction'dan en başarılı seçenekleri sunacağız.

Yabancı emeklileri Türkiye'ye çeken nedir? Türkiye?

h2>

Türkiye'ye taşınma kararı alırken başlangıç noktası nedir? Pek çok faktör var ama en önemlileri şunlar:

  • Uygun Akdeniz iklimi. Türkiye'de yılın neredeyse tamamı kuru ve ılık geçer, ani sıcaklık değişimleri olmaz. Ocak ayında termometre +12 °C'nin altına düşmez ve Temmuz ayında nadiren +35 °C'yi aşar. Deniz suyunun iyileştirici özellikleri, ılıman bir deniz iklimi ile birleştiğinde yaşlı insanların sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu, özellikle kardiyovasküler ve solunum sistemi hastalıklarının varlığında önemlidir.
  • Kaliteli yemek. Türkiye oldukça gelişmiş bir tarım sektörüne ve hayvancılığa sahiptir. Süpermarketlerde ve pazarda et ve süt ürünleri satın alabilirsiniz. Ilıman ve ılıman iklim nedeniyle, mahsul yılda iki kez hasat edilir ve bu da taze sebze ve meyvelerin raflarda sürekli olarak bulunmasını sağlar. Gıda fiyatları Avrupa'dakinden çok daha düşük, kalite ise çok daha iyi.
  • Uygun konut maliyetleri. Türkiye'de deniz kenarında bir mülk satın almak için, bu hayali gerçekleştirmek için hayatınız boyunca birikim yapmanıza gerek yok. Bütçe ve elektrik faturalarında büyük bir darbe değil.
haberlere dönüş »

Rus emeklilerin Türkiye'deki hayatı

Yaşlı insanlar anavatanlarındaki olağan yaşam biçimiyle tüm bağlarını koparmak ve güneşli bir cumhuriyete taşınmak gibi radikal bir karar aldıklarında, genellikle Türkiye'de emekliler nasıl yaşıyor merak ediyorum.

Bu soruyu yanıtlayarak, bu renkli ülkenin hangi ülkeden olursa olsun yaşlıları ağırladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Emekli olduktan sonra daimi ikamet için Türkiye'ye taşınan yaşlıların çoğu sadece rahatlıyor, deniz havasının tadını çıkarıyor, set boyunca yürüyüş yapıyor, ilginç gezi rotalarını ziyaret ediyor.

Alania beldesi, özellikle Sovyet sonrası ülkelerden gelen alıcılar arasında popülerdir. Bunun nedeni sadece emekliler için Türkiye'deki en ucuz gayrimenkulün burada olması değil. Alanya sahilinde satışa sunulan konutların neredeyse tamamı Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan vatandaşlarının yaşadığı modern konut sitelerinde bulunmaktadır. Rusça konuşan emeklilik yaşındaki pek çok insan için "kendilerinin" arasında yaşamak, belirleyici olmasa da çok önemli bir argümandır.

Yerel iklime kolay uyum sağlamaları ve bir dil engelinin olmaması, hızlı bir şekilde yeni bir ülkedeki hayata uyum sağlamak. Mali sorun da kolayca çözülür. Yabancılar için Türkiye'de emekli maaşı, eyaletinizin Emekli Sandığına başvuruda bulunarak verilir.

Müstakbel emekli kendi ülkesinde çalışırken ve yaşarken Türkiye'de bir apartman dairesi tatil evi olarak kullanılıyor. Sahipleri emekli olduğunda, ılık Akdeniz kıyısındaki apartmanlar ana ikamet yerleri haline geliyor.

Son zamanlarda, yaşlı insanlar yılın büyük bir bölümünü güneşli cumhuriyette yaşama eğilimi gösteriyor. Çocukları ve torunları masmavi sahilde dinlenmek için birkaç haftalığına onlara gelir.

Geleceğinize sahip çıkın: Rahat bir bölgede Nobby Garden konut kompleksi

Avsallar, Alanya'da bir tür “sessiz cennet”. Nobby Garden konut kompleksi bu sakin ve pitoresk bölgede yer almaktadır. 24 saat gözetleme ile konut kompleksinin kapalı bölgesi, sahipler için huzurlu bir konut sağlar. Peyzajlı ev bölgesi, temiz havada yürürken eşsiz bir zevk getirecek. Konut sakinlerine şunlar sağlanır:

  • açık ve kapalı yüzme havuzları
  • Türk hamamı
  • sauna ve Roma hamamı,
  • masaj odası,
  • bilardo bulunan salon alanı,
  • mini sinema,
  • tenis kortu
  • barbekü alanı.

Site içerisinde açık ve kapalı otopark mevcuttur. Kapıcı, konut sitesinde düzeni sağlar.

Nobby Garden konut kompleksi, çeşitli yerleşim planlarına sahip 117 daireden oluşan iki bloktan oluşur:

  • 57,5 m2'den 1+1 alan
  • 100,5 m2'den 2+1 alan,
  • 104,5 m2'den dubleks 2+1,
  • 192,5 m2'den dubleks 3+1,
  • 198,5 m2'den dubleks 4+1.

Tüm daireler çok geniştir ve birinci sınıf modern malzemelerle tamamlanmıştır. 2,95 m'lik yüksek tavanlar, bir ışık ve boşluk hissi yaratır. Denizin ve dağ manzaralarının panoramik pencerelerinden çarpıcı manzaralar, en sofistike güzellik uzmanını bile kayıtsız bırakmayacaktır.

Daire fiyatları 50.500 Euro'dan başlıyor. Nobby Garden konut sitesinde Ağustos 2023'e kadar faizsiz taksit koşullarıyla daire satın alabilirsiniz. Bunu yapmak için, mülkün toplam değerinin %30'u tutarında bir ilk ödeme yapmanız gerekir. TAPU'yu avans ödedikten hemen sonra alırsınız.

İnşaat şirketi Nordic Property Construction'ın yöneticileri, Türkiye'deki emekliler için en iyi mülkü seçmenize yardımcı olacaktır. Bir çalışma turu organize edecekler, sizi havaalanında karşılayacaklar ve en sevdiğiniz nesneleri gösterecekler.

Ayrıca oku

Arrow