Yardımcı bilgi

18 Kasım 2021

Mahmutlar'da gayrimenkul için kimler uygundur?

Rusça konuşan Türk emlak alıcıları arasında Alanya'nın en popüler bölgelerinden biri Mahmutlar'dır. Yurt dışından gelen çoğu mal sahibinin kolayca “ikinci evi” dediği bu bölgedir. Bu şaşırtıcı değil, çünkü tüm Alanya'da Mahmutlar, kendinizi yalnız hissetmenin veya anavatanınızdan kopmanın imkansız olduğu en uluslararası bölge olarak kabul ediliyor.

Mahmutlar'da yaşamanın artıları ve eksileri, yaşamanın yeri ve özellikleri, emlak maliyeti - tüm yararlı bilgiler incelememizde!

Mahmutlar Hakkında

Bazen potansiyel alıcılarımızdan şu soruyu duyuyoruz: "Türkiye'de Mahmutlar - nerede?"

Mahmutlar, Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Batıda Kestel, doğuda Kargıcak, kuzeyde Toros sıradağları ile çevrilidir. Alanya'nın tarihi merkezine uzaklığı sadece 11 kilometredir.

Alan çok doğru ve basit planlanmış, içinde kaybolmak son derece zor. Sahil boyunca birbirine paralel üç sokak uzanır: set (birinci sahil şeridi olarak kabul edilir), köyün ana caddesi - tüm kentsel altyapı tesislerinin yoğunlaştığı Barbarossa Caddesi ve Atatürk Caddesi. Giderek daha fazla sayıda küçük cadde üç ana caddeyi kesiyor ve plajlara çıkıyor.

İlginç bilgi:

2014 yılında ise Mahmutlar, Alanya'nın idari ilçe statüsüne kavuşmuştur. O andan itibaren köyde bölgenin aktif gelişimi başladı ve bugün burası en yoğun nüfuslu kentsel alanlardan biri olarak kabul ediliyor.

Köyün altyapısı Mahmutlar bölgesi

< p> Mahmutlar, altyapı açısından Alanya'nın merkezinden tamamen bağımsızdır - dinlenme ve daimi ikamet için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir:

  • Mağazalar ve süpermarket zincirleri (BİM, Migros, A101 ve diğerleri).
  • Alışveriş merkezleri.
  • Mobilya merkezleri ve giyim mağazaları.
  • Mahmutlar'da açık hava çiftçi pazarları (Salı ve Cumartesi günleri kurulur).
  • Posta veya PTT.
  • Önde gelen Türk bankalarının şubeleri ve ATM'leri.
  • Peyzajlı set, meydanlar, parklar, çeşmeler, lunapark, muz tarlaları ve meyve bahçeleri.
  • Okullar ve bir Rus anaokulu.
  • Eczane, hastane, tıp merkezleri.
  • Araç kiralama.
  • Güzellik salonları ve fitness kulüpleri.
  • Rusça konuşan vatandaşlar için kültür merkezi ve çok daha fazlası.

Mahmutlar'dan Alanya'ya nasıl gidilir diye merak edenler için, köyün sadece şehir merkezi ile değil, diğer bölgelerle de mükemmel ulaşım bağlantılarına sahip olduğunu açıklığa kavuşturuyoruz. Her 10-15 dakikada bir dolmushi (rota taksileri) ve otobüsler çalışır, şehir belediyesi hizmet kalitesini sürekli izler ve toplu taşıma duraklarının sayısını sürekli artırır.

Mahmutlar Alanya'nın altyapısı eğlence sektörü tarafından temsil edilmektedir. Ayrılmadan bile, sadece yazın değil, yılın diğer mevsimlerinde de yapacak bir şeyler bulabilirsiniz: rahat kahvehaneler, geleneksel ve Avrupa mutfağından oluşan bir menüye sahip restoranlar, gece kulüpleri, belde sakinleri ve misafirleri için diskolar .

Mahmutlar merkeze üç kilometre uzaklıkta orman var. Dizi devlet tarafından korunuyor ve yerel vatandaşlara açık: kendi topraklarında piknik ve yürüyüş alanları var, mangallar, mangallar, masalar var ve tüm bunlar şehrin güzel manzaralarının arka planında yer alıyor.

Tarihi yerler listesi, halen arkeolojik kazıların yapıldığı Laertes, Naula, Siedra antik kentlerinin kalıntılarını içermektedir. Tarihi ve kültürel anıtları incelerken daha canlı izlenimler için Alanya'nın merkezine gitmenizi öneririz.

Mahmutlar'da yaşamın incelikleri

Daha önce de belirttiğimiz gibi Mahmutlar'da yaşam Ruslar için çok rahat çünkü çok sayıda Rusça konuşan vatandaşlar burada kalıcı olarak yaşıyor ve Rusça konuşma her taraftan duyuluyor. Bu nedenle Türkçe ve İngilizce bilmiyorsanız bu köy tam size göre. Ayrıca, yabancıları memnun etmeye çalışan birçok yerel sakin, kendilerini Rusça olarak oldukça net bir şekilde ifade edebiliyor.

Diğer avantajlar şunları içerir:

  • Denize yakınlık. Mahmutlar sahil boyunca uzanır, bu nedenle hemen her yerden sahile hızlıca ulaşabilirsiniz. Sakinlerin kıyıya ulaşmak için karşıdan karşıya geçmesine gerek yok - yer altı geçitleri güvenli hareket için donatıldı.
  • Elverişli iklim - kelimenin tam anlamıyla yılda 300 güneşli gün.
  • Yiyecek, ayakkabı, giysi için düşük fiyatlar. Ekolojik olarak temiz, lezzetli sebze ve meyveler tüm yıl boyunca sakinlerin kullanımına açıktır.
  • Rahat bir atmosfer ve yüksek düzeyde güvenlik.
  • Havalimanı konumuna yakınlık. Mahmutlar sakinleri en yakın Gazipaşa Uluslararası Havalimanı'na sadece yarım saatte ulaşabiliyor.
  • Uygun konut maliyetleri.

Sonra eksilerinden bahsedelim.

Mahmutlar, yüksek popülaritesi nedeniyle biraz fazla nüfuslu. Konut komplekslerinin yetkin yerleşimi ve esnek bir fiyatlandırma politikası ile telafi edilen çok katlı binalarla bölgede yoğun bir gelişme var. Yoğun nüfusun nedeni basit - talep arz yaratır. Mahmutlar gayrimenkulü yatırımcılar arasında gerçekten talep görmektedir ve oldukça likittir.

İkinci özellik ise Mahmutlar plajlarıdır. Ana sahil çakıllıdır, kum şeritleri de vardır. Ancak yıl boyunca tüm kum bir fırtına tarafından denize yıkanır ve bir sonraki plaj sezonunda yeniden ithal edilmesi gerekir. İlçe yönetiminin baş ağrısı, bazı kıyı bölgelerinde bulunan doğal taş levhalar ve büyük kayalar. Buralarda kaymamak ve yaralanmamak için özel ayakkabılar kullanarak dikkatli bir şekilde suya girmek gerekiyor.

Alanya'nın diğer bölgelerinde olduğu gibi Mahmutlar'da da musluk suyu içilmesi önerilmez. Su, bulaşıkları yıkamak ve diğer ev işleri için uygundur, ancak içmek için şişelenmiş su siparişi vermek veya bir filtre takmak daha iyidir. Su sertliği artar, bu nedenle kaynatıldığında çok fazla kireç oluşur.

Alanya'da evlerde merkezi ısıtma neredeyse yok. Buradaki kışlar sıcak ve kısa olduğu için merkezi ısıtmanın donatılması tavsiye edilmez. Ancak klimalar neredeyse sürekli - yazın soğutma için, kışın - ısıtma için çalışır ve bu da elektrik faturalarındaki sayıların sırasını etkiler.

Belki de tatil bölgesinde mülk satın almaya karar vermeden önce bilmeniz gereken Mahmutlar'da yaşamanın tüm artıları ve eksileri bunlardır. Gördüğünüz gibi, faydalar özelliklerden çok daha fazladır.

Mahmutlar'da site avantajları

Mahmutlar'da çok katlı yapılaşmaya izin veriliyor. Modern konut komplekslerinin çoğu dokuz veya daha fazla katlıdır. Mahmutlar bölgesinde bir daire satın alanlar iki ana avantaja dikkat çekiyor: denize yakınlık ve pencerelerden güzel manzaralar ve ayrıca çeşitli iç altyapının varlığı. Modern kapalı kompleksler için norm, kendi açık ve kapalı havuzlarına, yeterli sayıda park alanına, 24 saat güvenlik ve video gözetimine, oyun alanlarına, barbekü alanına, spor salonuna ve hamamlara sahip olmaktır.

Mahmutlar'daki konut sitelerinin avantajları arasında her alıcının ihtiyacına yönelik geniş konut seçenekleri yer alıyor:

  1. Geliştiriciden yılda birkaç kez tatil için ekonomik kompakt daireler.
  2. İkincil piyasada ucuz daireler.
  3. Lüks altyapıya sahip konut komplekslerinde lüks projeler - dubleksler, dubleksler, villalar.
  4. İlk sahil şeridinde gayrimenkul.

Geniş daire ve ev seçeneklerine rağmen, son yıllarda Mahmutlar'da belli bir arz eksikliği ve artan fiyatlar var. Bunun nedeni, talebin artmasıyla birlikte likit sitelerin çoğunun şimdiden ileri görüşlü inşaat firmaları tarafından satın alınmış olmasıdır. Bu nedenle, Alanya'nın bu cennet köşesinde bir mülk sahibi olmak istiyorsanız, satın almayı ikinci plana atmamanızı ve hemen şimdi likit teklifleri aramaya başlamanızı öneririz.

Avsallar bölgesinin özelliklerini şu yazımızdan okuyabilirsiniz: "Avsallar'ı Keşfedin!"

Ortalama fiyatlar Mahmutlar'da konut için

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Mahmutlar'da emlak fiyatları oldukça uygun ve seçim aralığı hala piyasada her türlü talebe uygun bir seçenek belirlemenize izin veriyor.

Mahmutlar'da 1+1 yerleşim planına sahip daire fiyatları 55.000 - 65.000 Euro ve üzeri, 2+1 - 70.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla. Güvenilir geliştiricilerin yatırım projelerine yatırım yaparken, inşaatın ilk aşamasında bir dairenin maliyeti yaklaşık 48.000 Euro olabilir, bu hem yaşamak için satın alma hem de sonraki satış amacıyla çok karlı.

Mahmutlar'daki emlak piyasasındaki en iyi fırsatlardan biri, plaja sadece birkaç adım uzaklıkta, bölgenin kalbinde yer alan Nordic Property Construction'ın modern konut kompleksi Cozy Town'dır. Bölgede şık bir altyapı düşünüldü: açık ve kapalı yüzme havuzları, geniş otopark, fitness salonu ve SPA.

İnşaat şirketimiz Nordic Property, Avrupa inşaat malzemeleri ve iş kalitesini garanti eder ve %30 peşinatla tüm inşaat dönemi için faizsiz bir taksit planı düzenleme fırsatı sunar. Şimdi iletişime geçin!

Ayrıca oku

Arrow