Yardımcı bilgi

17 Ocak 2023

Türkiye'de bir ev satın almak inşaatın hangi aşamasında daha iyidir?

Bir konut kompleksi inşaatı aşamasında Türk dairelerine yatırım yapmak, karlı bir yatırım için en umut verici yöndür. Türkiye'de inşaat halindeki bir mülkü satın almak, satış ve satın alma sözleşmesi doğrudan güvenilir ve güvenilir bir inşaat şirketi ile imzalanırsa kesinlikle hiçbir risk taşımaz.

Ayrıca, yatırımcıların haklarını korumak için Türk yetkililer, geliştiricilere, şirketin projenin inşaatını tamamlamak için yeterli kaynağa sahip olduğunu doğrulamalarını emretti. Bu nedenle, bir konut kompleksi inşaatı için bir izin olan Yapı Ruhsati'ni almadan önce, geliştiricinin gerekli sermayeye sahip olması gerekir. Başka bir deyişle, Türkiye'de inşaat, potansiyel daire sahiplerinin pahasına değil, doğrudan müteahhit pahasına yapılır.

Şüphesiz, bir inşaat şirketinden gayrimenkul satın almak birçok faktörü cezbeder: çok çeşitli yerleşim planları, dairelerin konumu, görünüm özellikleri, kendi ayarlamalarınızı yapabilme, finansal yatırımlardan tasarruf etme. Türkiye'de bir müteahhitten ne kadar ucuza daire satın alabileceğiniz ve nesnenin hazır olma aşamasına bağlı olarak fiyatların nasıl arttığı - okumaya devam edin.

İnşaat aşamasına göre Türk emlak fiyatları nasıl değişiyor< /h2>

Elbette temel atma aşamasında daire almak en karlı olanıdır. Satışların başlangıcında, müteahhitler, kişisel fonları yatırıldığı için daireleri neredeyse inşaat maliyetine satarlar. Buna göre hızlı bir yatırım getirisi, geliştiricinin bir numaralı görevidir.

Hafriyat aşaması ile tamamlanmış daireler arasındaki fiyat farkı %30-40'tır. İnşaat işi %50 tamamlandığında, tasarruf daha az olacaktır - %15-20. İnşaatın tamamlanmasının ardından fiyatlar maksimum seviyeye ulaşıyor. Ancak alıcı, ödemenin tamamını yaptığında %5-10'a varan bir indirime güvenebilir.

Böyle bariz avantajlar göz önüne alındığında, Türkiye'de yapım aşamasında bir daire satın almak en popüler destinasyonlardan biridir. yabancılar arasında karlı yatırımlar için. Türkiye Cumhuriyeti, bir müteahhitten konut edinme konusunda birçok ülkeye göre daha elverişli koşullara sahiptir.

Örneğin İspanya'da yeni binalar ise tam tersine gayrimenkulün en pahalı segmenti. Ve Rusya'da ve Sovyet sonrası alanın diğer ülkelerinde, geliştiricinin daireleri, alıcı için ek onarım maliyetlerine neden olan kaba bir şekilde faaliyete geçiyor. Evet ve genellikle eski BDT'nin genişliğinde çeşitli sorunlar yaşanıyor: bir evin tesliminde gecikme, iletişim eksikliği, bir inşaat şirketinin iflası ve inşaatın tamamen durması.

Türkiye'de. , durum temelde farklıdır. Yapım aşamasında olan emlak daha ucuza satılıyor ve özel inşaattan bahsetmediğimiz sürece, yani birisi kendisi için ayrı bir ev inşa etmiyorsa, neredeyse hiç uzun vadeli inşaat yok. Piyasada doğrulanmamış veya yeni ortaya çıkan bir şirketle işbirliği yapılması durumunda da olumsuz bir sonuç mümkündür. Bu nedenle, müteahhidin Türkiye'deki itibarını araştırmak, görevlendirilen nesneler portföyünün mevcut olduğundan emin olmak, yorumları okumak, zaten dolu olan komplekslerin sakinlerine soru sormak önemlidir.

haberlere dönüş »

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı: artıları ve eksileri

Yatırımcı, inşaat aşamasında bir daire satın alırken tasarruf etmenin yanı sıra bir dizi yadsınamaz avantaj elde eder:

  • Geniş bir teklif yelpazesi

Türk müteahhitler, çeşitli yerleşim planlarına ve alanlara sahip daireler sunuyor. Bu, alıcının tercihlerine ve bütçesine göre daire seçmesine olanak tanır. Çeşitli ekonomik konut seçenekleri, standart daireler, panoramik dubleksler ve erişimi olan dubleksler, yüksek kaliteli inşaat ile en talepkar alıcıları bile memnun edecektir.

Türkiye'nin önde gelen geliştirme şirketleri, konut inşaatı için en avantajlı yerleri seçiyor. kompleksler: deniz veya dağ manzaralı , gelişmiş altyapıya ve iyi ulaşım kavşağına sahip bir bölgede. Yani, sıvı konut yapımı için tüm faktörler dikkate alınır.

  • Dairelerin mükemmel durumu

Yeni binalardaki daireler tamamen oturulmaya hazır şekilde kiraya verilmektedir. Yaşam alanının işlevselliğini maksimumda düşündüler ve tamamen yenilediler:

  • bitirme tamamlandı;
  • iç ve giriş kapıları takıldı;
  • zemin laminat ve porselen karolarla kaplandı;
  • Isı camlı metal-plastik pencere montajı sağlanmaktadır;
  • ankastre mutfak köşesi;
  • modern iletişim ve mühendislik ağları kuruldu;
  • banyolar modern armatürler vb. ile donatılmıştır.
  • Değişiklik yapabilme

Bir konut kompleksi inşaatının başlangıcında, alıcı, müteahhit ile iç duvarların konumundaki değişiklikler konusunda anlaşabilir ve olası yeniden geliştirme seçeneklerini onaylayabilir. Ayrıca, müstakbel mal sahibi, iç çözümlerde ayarlamalar yapma olanağına sahiptir:

  • duvar rengini değiştir;
  • istenen döşemeyi ayarlayın;
  • evinizi belirli bir markanın seramik ve sağlık gereçleriyle donatın.

Bu tür düzenlemeler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ek bir ücret karşılığında "Akıllı Ev" sistemi kurulabilir ve tüm yaşam alanı boyunca yerden ısıtma yapılabilir.

  • Uygun ödeme planı ile faizsiz taksit

Türk müteahhitler %30 ön ödeme şartıyla inşaat bitimine kadar yabancı vatandaşlara faizsiz taksit imkanı sağlıyor. Tutarın geri kalanı, nesnenin yapım aşamalarına bakılmaksızın eşit ödemelere bölünür: üç ayda bir, ayda bir veya altı ayda bir. Esas olan, konut kompleksini faaliyete geçirmeden önce son ödemeyi yapmaktır.

  • Yatırım çekiciliği

Türk yeni binaları, apartmanlar tasarlandığından, bitişik bölge otel tipi bir altyapı ile donatıldığından ve konut kompleksinin yerleri en iyi şekilde seçildiğinden, oldukça akışkan nesnelerdir.

Bu tür özelliklere sahip konforlu dairelerin fiyatları her zaman artacaktır ve bunları inşaatın sıfır aşamasında satın alırsanız, konut kompleksinin hizmete girmesinden hemen sonra yeniden satışta sağlam bir sermaye kazancı elde edebilirsiniz.

p>

İnşaat aşamasında Türkiye'de mülk satın almanın dezavantajları şunlardır:

  • Konut piyasasında güvenilmez ve az bilinen bir şirketle işbirliği.
  • 18 aya kadar kompleksin tamamlanmasını beklemeniz gerekir, bu süre yatırımınızın aşamasına bağlıdır.

Bir yabancıyla bir işlemin sonucu nasıl ve inşaat aşamasında bir daire satın almak için hangi belgelere ihtiyacınız olacak - Türkiye'de mülk satın alma prosedürü hakkındaki makaleyi okuyun. Mevcut teklifler ve halihazırda teslim edilmiş nesneler hakkında web sitemizdeki "Emlak" bölümünde bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca oku

Arrow