Yardımcı bilgi

12 Temmuz 2024

Yeni bir binadaki daireler neden ikinci konutlardan daha pahalıdır?

Bir daire satın almadan önce yatırımcıların birçok seçeneği gözden geçirmesi ve mülk seçmenin inceliklerine dalması gerekiyor. Çoğu alıcının karşılaştığı ilk sorulardan biri; Hangisini seçmek daha iyidir, yeniden satış mı yoksa yeni bir bina mı? Sonuçta her iki seçeneğin de hem avantajları hem de dezavantajları var.

Yeni binalardaki dairelerin yadsınamaz avantajları arasında: en iyi kalite ve yeni inşaat teknolojileri, çevre düzenlemesi, düşünceli yerleşim ve yüksek likidite. Ancak çoğu zaman bir geliştiricinin sunduğu yüksek kaliteli konutlar, ikincil piyasa mülklerinden daha pahalıdır.

Bilgili ve doğru bir karar vermenizi kolaylaştırmak için makalemizde gayrimenkulün nasıl işleyeceğine ayrıntılı olarak bakacağız. fiyatlar nasıl oluşur ve yeni dairelerin avantajları nelerdir ve bu tür objeler ikincil piyasada neden yaşam alanına göre daha pahalıdır.

Gayrimenkul fiyatları nasıl oluşuyor

Fiyatlandırma Hem birincil hem de ikincil piyasalardaki gayrimenkuller, bölgesel konum ve alan, yerleşim yeri durumu, nüfusun ödeme gücü ve makroekonomik koşullar gibi yerel ve küresel faktörlere bağlıdır.

Birincil gayrimenkul için

Birincil gayrimenkul — bunlar yeni binalardaki apartman daireleri, yani henüz kimsenin yaşamadığı konutlardır. Bu tür mülkler, ikincil piyasaya göre bir takım avantajlara sahip oldukları için farklı ülkelerin konut piyasalarında giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, tüm alıcılar yeni dairelerin fiyat etiketinin neden genellikle ikinci el konutlardan daha yüksek olduğunu anlayamıyor. Geliştirici daireleri nasıl fiyatlandırıyor? Hadi öğrenelim!

Yeni bir evin maliyetini belirlerken birkaç ana faktör dikkate alınır:

  • Geliştiricinin adı ve itibarı

Eğer bir geliştirici halihazırda en iyi olduğunu kanıtlamışsa ve başarılı bir şekilde uygulanan projelerle ilgili kapsamlı bir geçmişe sahipse, o zaman doğal olarak yapım aşamasındaki projeler için fiyatı biraz daha yüksek olacaktır. şüpheli veya desteklenmeyen bir üne sahip rakiplerinki. Aynı zamanda piyasayı ayık bir şekilde değerlendiren bir yatırımcı, inşaatın zamanında tamamlanacağına ve evin tüm inşaat standartlarına uygun olacağına dair güven için her zaman belirli bir miktarı fazla ödemeye hazırdır.

  • Gayrimenkulün konumu ve sınıfı

Çoğu ülkenin konut piyasasında 4 gayrimenkul sınıfı vardır — ekonomi, konfor, iş, premium. İnşaat halindeki konutların geliştirici tarafından konumlandırılması, nesnelerin nihai maliyetini doğrudan etkiler.

  • İnşaat malzemeleri

Bir inşaat şirketinin fiyatlandırma politikası öncelikle inşaat malzemelerinin maliyetine dayanmaktadır. İş ve birinci sınıf evlerin inşası için, maliyeti her zaman ucuz hammaddelerden çok daha yüksek olan yüksek kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Ayrıca, yalnızca malzemeler için değil, bunların teslimatı için de fiyat etiketinin hızlı büyümesi ve işçilik maliyetleri de fiyatlandırmada büyük rol oynuyor.

  • Konum

Yeni bir konut kompleksinin konumu metrekare başına fiyatı belirler: deniz kenarında gelişmiş altyapıya sahip prestijli bir bölgede daireler her zaman şehirden uzakta bulunan popüler olmayan yerlere göre daha pahalıdır. ana şehir olanakları.

  • Bölge

Konut maliyetinin oluşumu doğrudan bulunduğu bölgeden etkilenir. Aynı zamanda, geliştiriciler her yıl piyasadaki daire yelpazesini genişletiyor ve hem geniş hem de kompakt seçenekler sunuyor. Bugün, yeni iş sınıfı binalarında bile küçük daireler satın almak mümkündür.

  • Özellikleri görüntüle

İyi konumdaki daireler panoramik manzaralar — denize, şehre veya dağlara; pencereleri avluya veya gürültülü bir sokağa bakan konutlardan her zaman daha pahalıdır.

  • Beklenenler

İnşaat şirketleri metrekare başına maliyet, yalnızca nesnenin mevcut özelliklerini değil aynı zamanda yatırımcı için gelecekteki faydaları da içerir; örneğin, yakın gelecekte alanın aktif olarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesi planlanıyorsa veya uygun bir ulaşım kavşağı inşa edilecekse. Bu, önümüzdeki birkaç yıl içinde ev sahiplerinin bu tür konutları yeniden satarak veya kiraya vererek para kazanabilecekleri anlamına geliyor.

  • İnşaat kalitesi

  • < /ul> < p>Konut kompleksinin güvenliği, ısı, su ve ses yalıtımı doğrudan geliştiricinin hangi malzeme ve inşaat teknolojilerini kullandığına bağlı olacaktır. Günümüzde iyi geliştiriciler, en iyi fiyat-kalite oranını birleştiren yekpare teknolojileri kullanıyor. Ek olarak, yeni binaların inşaat kalitesinin değerlendirilmesinde en önemli kriterler şunlardır: gereksinimleri karşılayan beton mukavemet katsayısı (C25/30), çevre dostu ve dayanıklı kaplama malzemelerinin kullanımı, yardımcı programlar, yani binanın gerektirdiği her şey. yatırımcı bir daire satın aldıktan sonra nihai olarak mülk alır.  ;

    • İç altyapı

    Çoğu yeni konut kompleksi, örneğin, Türkiye'de doğrudan yerel bölgede yer alan çok çeşitli bir iç altyapı bulunmaktadır. Ev sahipleri yüzme havuzlarına, SPA'ya, dinlenme alanlarına, otoparka, 24 saat güvenliğe ve daha birçok seçeneğe erişebilir. Altyapının çeşitliliği ve kalitesi, yeni binaların fiyatlandırılmasını etkiler.

    • Hazırlık aşaması

    Kural olarak, geliştiriciden dairelerin fiyatı kademeli olarak artıyor. Yani, inşaatın sıfır aşamasındaki daireler, hizmete alınmış bir kompleksteki nesnelerden her zaman daha ucuzdur. Bu, inşaat ne kadar yakın tamamlanırsa konutun o kadar pahalı olacağı anlamına gelir. Ayrıca anahtar teslimi daireler için fiyat etiketi de doğal olarak artıyor.

    İkincil gayrimenkuller için

    İkincil emlak piyasasındaki ana fiyatlandırma faktörleri şunlardır:

    • Evin konumu ve kentsel altyapıya yakınlık

    Bunlar, ikincil gayrimenkulün maliyetini etkileyen temel unsurlardır. Gelişmiş kentsel ve ulaşım altyapısına yakınlık, iş tesisleri ve rekreasyon alanlarına erişilebilirlik, ikincil mülkü potansiyel yatırımcılar için daha çekici hale getirmekte ve değerini artırmaktadır. Prestijli bir bölgedeki konutun, altyapısı yeterince gelişmemiş uzak şehir bölgelerindeki veya örneğin endüstriyel tesislerin yakınındaki dairelerden daha pahalıya mal olması doğaldır.

    • Evin durumu

    İkincil gayrimenkullerde fiyatlandırma doğrudan binanın durumuna bağlıdır. Eski inşaat teknolojileri kullanılarak inşa edilmiş, elektrik hatları yıpranmış eski binalarda konut daha ucuzdur.

    • Apartmanın durumu

    • İkincil mal fiyatlarının oluşumundaki bu faktör şunları içerir: bitirme durumu, onarımlar, elektrik kablolarının bozulması, sıhhi tesisat ve diğer mühendislik. Yakın zamanda yapılan bir yenileme veya büyük bir revizyonun yanı sıra satış öncesi yetkin hazırlık, bir dairenin maliyetini artırabilir.

      • Alan

      Kural şudur: Alan ne kadar büyük olursa daireler o kadar pahalı olur; bu her zaman işe yaramaz. Elbette daha büyük bir metrekare genellikle daha yüksek maliyet anlamına gelir. Ancak bunun yanında fiyat etiketi, yaşam alanının ergonomik düzeni ve işlevselliğine göre belirlenmektedir. Böylece aynı alandaki iki nesne tamamen farklı fiyatlara sahip olabilir.

      • Kat

      Üst katlarda yeniden satılık konutlar pencerelerden güzel manzaralar zemin kattaki dairelerden daha pahalıdır. Zemin katta küf ve sokaktan gelen gürültü riski nedeniyle fiyat etiketi de daha düşük olabilir.

      • Yasal temizlik

      Nesnenin yasal saflığı — İkincil konutların fiyatlandırılmasında önemli bir faktör. Daire üzerinde herhangi bir yasal komplikasyon veya takyidat bulunmaması, alıcılar arasındaki değerini ve popülerliğini etkiler. Dolayısıyla, mülk sahibi gerekli belgeleri toplayarak mülkü satışa hazırlamışsa ve üzerinde herhangi bir takyidat yoksa, o zaman fiyat etiketi, örneğin ipotekli gayrimenkulle karşılaştırıldığında biraz artabilir.

      Yeni binalardaki daireler neden yeniden satıştan daha pahalıdır?

      Dünyanın çoğu ülkesinde, taşınmaya hazır yeni binalardaki kaliteli dairelerin maliyeti, öncesine göre daha pahalıdır -sahip olunan, yani yeniden satılan gayrimenkul. Ve bunun oldukça objektif birkaç nedeni var.

      İnşaat malzemeleri fiyatlarındaki artış

      Birçok ülkenin inşaat ve emlak satış pazarlarında yatırımcılar arasında popüler olan genel bir durum var: trend — inşaat malzemeleri fiyatlarında gözle görülür bir artış. Bunun bir örneği, geliştiricilerin temel inşaat malzemelerini satın alması ve fiyatların dünya para birimleri (dolar ve euro) bazında sabitlenmesi nedeniyle inşaat maliyetlerinin arttığı Türkiye konut piyasasıdır. Ancak burada, inşaat işinin tamamlanmasının ardından alıcıların, en son teknolojiler ve malzemeler kullanılarak inşa edilmiş, her bakımdan modern, güvenli konutlara sahip olacağı dikkate alınmalıdır.

      Yeni gayrimenkulün kalitesi

      h3>

      Konut uzmanları pazarı yeni binaların — Bu tür daireler yüksek kaliteli malzemelerden inşa edildiğinden ve modern yüzeylere ve ekipmanlara sahip olduğundan, bu kesinlikle daha karlı bir yatırımdır. Ayrıca, kiracılar arasında yeni, taşınmaya hazır dairelere gözle görülür derecede daha fazla talep var.

      Gelişmiş düzen

      Eski konut binalarındaki dairelerde genellikle uygun planlama çözümleri bulunmuyor. Yani, satın alma sonrasında konforlu bir konaklama için mal sahiplerinin yeniden geliştirme yapması gerekir; bu da ek ve ciddi mali maliyetler gerektirir.

      Yeni binalarda geliştiriciler düzeni ciddiye alır: ergonomiyi enine boyuna düşünürler tesislerin ve alıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik seçeneklerin çeşitliliği. Örneğin, oturma odasıyla birleştirilmiş geniş bir mutfak, oturma alanına sahip geniş bir balkon, birkaç banyo.

      Yatırım çekiciliği

      Yatırım açısından bakıldığında, yeni binalar ikincil olanlara göre kesinlikle daha güvenilir ve daha karlıdır. Birincil piyasadaki nesnelerin fiyatında bir artış zaten inşaat çalışmaları sırasında meydana geliyor: Temel atma aşamasından konut kompleksinin işletmeye alınmasına kadar yeni dairelerin fiyat etiketi% 30-40 artıyor. Yani, inşaatın tamamlanmasından hemen sonra bir yatırımcı, bitmiş daireyi çok daha yüksek bir fiyata yeniden satarak para kazanabilir.

      Birincil piyasa mülkleri, ikincil gayrimenkullerden ve uzun vadeli bakış açısından yararlanır. vadeli yatırımlar. Böylece, yeni dairelerin 5-10 yıl sonra bile yeniden satılması, eski konutlara göre daha kolay olacaktır.

      Modern altyapı

      Yerel bölgede tam çevre düzenlemesi ve çeşitli altyapı — Yeni binaların yeniden satılanlardan daha pahalı olmasının bir başka nedeni de budur. Yeni konut kompleksleri düzenlenirken, geliştiriciler gelecekteki sahiplerin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundururlar: oyun alanları, rekreasyon alanları, spor salonları, yüzme havuzları, SPA salonları inşa ederler, yeterli sayıda park yeri, bölgenin güvenilir güvenliği, peyzaj bahçeciliği ve daha fazla. Modern alıcı ise kolaylık ve rahatlık için ödeme yapmaya hazır.

      Taksit planı alma fırsatı

      Yeni bir binada gayrimenkul satın alma — Bu, alıcıların geliştiricilerin sunduğu taksit programlarından yararlanması için iyi bir fırsattır. Yani yatırımcı, meblağın tamamını tek seferde elinde bulundurmasa bile peşinatı ödeyip ev satın alabilir.

      Öznel satış koşulları

      Güvenilir ve deneyimli geliştiricilerden geliyorsa Kural olarak, her şey plana göre gidiyor, o zaman ikincil emlak piyasasında insan faktörü genellikle belirleyici bir rol oynuyor: hem acelesi olmayan ve fiyatı koruyan satıcılar hem de şu ya da bu nedenle , çöplük, acilen gayrimenkul satmak için nesnelerin maliyetini düşürmek. Bu, yeni binaların ikinci konutlardan daha pahalı olmasının ortak faktörlerinden biridir.

      Hangi mülk satın alınmalı — geliştiriciden daireler mi yoksa yeniden satış mı? Hangisi daha iyi? gelecek nesiller için daha düşük maliyet mi yoksa kalite, güvenlik ve konforlu yaşam mı? Bu size kalmış!

      Akdeniz kıyısındaki güneşli Alanya'daki bir geliştiriciden daire satın almak istiyorsanız Nordic Property Construction ile iletişime geçin! Her türlü ihtiyaç için yüksek kaliteli, pazarlanabilir gayrimenkulleri seçeceğiz! kendi konut komplekslerimizde

Ayrıca oku

Arrow