Yardımcı bilgi

10 Mayıs 2023

Türkiye'de buluşma

Türkiye, dünyanın en popüler tatil beldelerinden biridir. Deniz kenarında dinlenmek ve en üst düzeyde hizmet almak adına burayı ziyaret eden turist sayısı her yıl artıyor. Aynı zamanda burada vize rejiminin öngördüğünden daha uzun süre kalmak için oturma izni almak isteyenlerin sayısı da artıyor.

Devlet tüm yabancılara sadık ve bu nedenle oturma izni almak için esnek koşullar yaratmıştır. Türkiye'de emlak satın almanın en kolay ve popüler yolu olmakla birlikte, turizm ve cumhuriyet üniversitelerinde eğitim için bir Türk vatandaşı ile evlenerek de elde edilebilir.

Ancak seçim ne olursa olsun oturma izni veya kimlik alma yolunda mutlaka bir buluşma ile karşılaşacaksınız. Nedir ve nasıl gidiyor - bu yazıda bundan bahsedeceğiz.

Türkiye'de randevu nedir

Genellikle her yabancı Türkiye'de kalabilir. vize rejimi - her 180 günde bir 90 güne kadar. Ancak ülkede uzun süre kalmaya karar verirseniz, bir İkamet kartı (ikamet) veya oturma izni almanız gerekir.

Kayıt prosedürü oldukça basittir ve aşamalar halinde gerçekleşir. Öncelikle e-ikamet sistemine başvurmanız ve gerekli tüm belgeleri toplamanız gerekiyor. Ardından, önerilen seçeneklerden Göçmen Bürosundaki randevunuza gelmek için size uygun bir tarih ve saat seçebilirsiniz.

Türkiye'de bir randevu, bir yabancının bir çalışanla yaptığı görüşmedir. Göç Hizmetinin. Sonuçlarına göre, oturma izni başvurusunun yerine getirilmesine veya reddedilmesine karar verilir.

Randevu için nasıl kayıt olunur

2015'te biçim Cumhuriyette "merkezi randevu sistemi" getirildi ". Buna göre, tüm yabancı uyruklular için Türkiye'de randevu kaydı, Türkiye Cumhuriyeti Göç Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfası olan e-ikamet sistemi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

Başvurunun doldurulması birkaç basit adıma ayrılabilir:

  1. Uygun bir dil ve ikamet izni türüne göre belirlenen anket formunun uygun şekilde seçilmesi: birincil, yenileme veya tür değişikliği.
  2. Ön formu doldurma: tam ad, iletişim bilgileri, vatandaşlık, cinsiyet, doğum tarihi, memleketin vergi numarası, pasaport numarası ve seri numarası.
  3. Ek verilerin belirtilmesi: gelir kaynağı, eğitim, iş yeri, evde ve Türkiye'de iletişim için irtibat kişileri. Ayrıca buraya bir biyometrik fotoğraf yüklemeniz gerekiyor.
  4. Sigorta şirketinizin adı ve poliçe numarası gibi sağlık sigortası ayrıntılarınızı girin.
  5. İkamet'in düzenlenme nedenlerini ve istenen geçerlilik süresini belirtin.
  6. Aile bireyleri varsa ayrıca "İkamet başvurusunda bulunan kişi/kişiler hakkında bilgi" formunu doldurmanız gerekmektedir.

Son aşama ise şehir seçimi ile buluşma tarihi ve saatidir. Ardından, hazırlamanız gereken gerekli belgelerin bir listesi size verilecek ve vergi miktarı belirtilecektir.

Siteye kayıt olma özellikleri

Anketteki tüm bilgiler Latince yazılmalı ve içindeki kırmızı alanlar zorunludur.

Başvurunuzu kaydettirirken zorluk yaşıyorsanız, Göç Birimi'nin ücretsiz yardım hattını şu adresten arayabilirsiniz:

  • ülke içinde - 157;
  • yurt dışından—+90312–157–11–22.

Verileri telefona değil bilgisayara girmek en iyisidir çünkü anketin bir kopyasını bilgisayara kaydetmek daha uygundur ve hata yapma olasılığı daha düşüktür. Yine de hata yapıldıysa, randevuyu iptal etmeniz ve nedenini belirtmeniz gerekir. Ardından başvuru iptal edilecek ve tekrar doldurabilirsiniz.

Başvuru formunu doldurduktan sonra randevudan önce Türkiye'den ayrılmanın mümkün olup olmadığı sorusu da pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Şu anda yabancıların bunu yapması yasak, aksi takdirde başvuruları iptal edilecek.

Türkiye'deki buluşmalar nasıl

Başvuru yapıldıktan sonra, belirlenen tarihte ve İhtiyacınız olan zaman Göçmen Bürosu ofisine gelin. Adresi anketin ana sayfasında belirtilmiştir. Görüşme genellikle kayıt yerinde yapılır.

Başvuruyu doldururken belirtilen gerekli tüm belgeleri yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Temel olanlar:

  • devlet vergisi ödeme makbuzu;
  • anketin bir kopyası;
  • uluslararası pasaportun aslı ve kopyası;
  • 4 biyometrik fotoğraf;
  • gelir belgesi;
  • TIN;
  • mevcut sigorta

Aile üyeleriniz varsa, evlilik ve doğum belgelerinizi de yanınızda götürmeniz gerekir. Oturma izni verilme nedeni gayrimenkul sahipliği ise gerekli belgeler listesine TAPU, turist İkamet durumunda ise kira sözleşmesi eklenir.

Randevuda hangi sorular sorulur< /h3>

Ortalama olarak, bir çalışanla görüşme Geçiş hizmeti yarım saat kadar sürer. Bu süre zarfında Türkiye ziyaretinizin amacını anlamak için basit sorular sorar, örneğin:

  • oturma izni verme nedenleri;
  • Türkiye'de çalışmak veya resmi olarak bir iş bulmayı planlamak;
  • Kendinizi ve ailenizi geçindirmek için yeterli paranız var mı?

Önemli! Göç Hizmetleri görevlisi ile görüşme iki dilden birinde gerçekleşir: Türkçe veya İngilizce. Bunlardan herhangi birine sahip değilseniz akredite bir tercüman tutmanızda fayda var.

Randevudan sonra Türkiye'den ayrılmak mümkün mü

Başvuruların değerlendirilme süresi 3 aya kadardır. Bu sizin ilk İkametinizse, buluşmadan sonra size bir ikamet izni müsteşarlığı belgesi - başvuru inceleme sertifikası - verilecektir. Oturma izni verilmesine ilişkin bir karar verilene kadar Türkiye'de yasal olarak kalmanıza izin verir. Bununla birlikte, tüm ücretleri ödedikten sonra 15 günden fazla olmamak üzere cumhuriyetten de ayrılabilirsiniz.

Ancak vizesiz günlerin olmaması durumunda bu fikirden vazgeçmek daha iyidir. , giriş yasağı alma riski olduğu için. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti'nden ancak oturma izni başvurusu onaylandıktan sonra ayrılmanızı öneririz.


Buluşma, Türkiye'de İkamet yolundaki son aşamadır. Daha önce de belirtildiği gibi, bunu elde etmenin en kolay yolu gayrimenkul satın almaktır. Ve oturma izni için uygun bir nesne arıyorsanız, inşaat şirketi Nordic Property Construction ile iletişime geçin. Yöneticilerimiz, isteklerinize ve bütçenize tam olarak uyan daireleri seçecek ve şirket avukatları, alım satım işleminin yasal yönüyle ilgili tüm konularda tavsiyelerde bulunacaktır.

Ayrıca oku

Arrow