Yardımcı bilgi

24 Ağustos 2021

Yeni bir binada bir daire satın alın. Riskler ve tuzaklar.

Türkiye'de kendi mülkünüze sahip olmak birçok yabancı vatandaşın hayalidir. Türkiye Cumhuriyeti güzel bir yaşam için her şeye sahiptir: güzel doğa ve iklim, berrak deniz, bakımlı geniş kumsallar, nispeten düşük konaklama fiyatları ve yerel halkın misafirperverliği.

Ancak her şey gerçekten bu kadar pembe mi? Yatırımcılar için yurtdışında mülk edinmeyle ilgili ve özellikle Türkiye'de yapım aşamasında olan konut satın alırken herhangi bir risk var mı?

Yeni bir binada bir müteahhitten nasıl daire satın alacağınız ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda sizin için yararlı tavsiyelerin bir listesini derledik.

Bir geliştiriciden ucuz bir daire satın almak - şans veya risk

İnşaat aşamasında Türk gayrimenkul satın almak için hangi bütçenin kabul edilebilir olduğunu önceden anlamalısınız. Türkiye'de metrekare başına maliyet, mülkün konumuna, alanına, yerleşim planına, pencerelerden panoramik manzaralara ve diğer özelliklere bağlıdır. Kural olarak, yatırım için cazip konutlar çok ucuz olamaz - bunu aklınızda bulundurun.

Geliştirici ile yanlış hesap yapmamak da eşit derecede önemlidir. Sonuçta, "bütçe" her zaman "kalite" olmaktan uzaktır, bu da kullanılan malzemelere, inşaat teknolojilerine ve diğer nüanslara dikkat etmenin önemli olduğu anlamına gelir. Beğendiğiniz müteahhit tarafından halihazırda inşa edilmiş evlere, bina cephelerinin durumuna görsel olarak bakın, sakinlerle konuşun, yaşamda herhangi bir zorluk yaşayıp yaşamadıklarını öğrenin, kaplama malzemelerinin kalitesi, inşaat işleri, mühendislik ve yakında.

Tasarruf etmenin en kolay yollarından biri, inşaatın erken bir aşamasında daire satın almaktır. Türkiye'de, geliştiriciler arasında metrekare başına fiyatta kademeli bir artış uygulaması başlatıldı. Yani, kazı aşamasında bir nesne satın alırken, kendi fonlarınızdan maksimum tasarruf elde edersiniz ve bu, ev faaliyete geçtikten hemen sonra kendini amorti eder. Bu, konut satışından para kazanmanın harika bir yoludur ve yeni bir binada bir daire satın almanız için nesnel bir nedendir.

İnşaat firmasının itibarı

Aldatılmamak için yeni bir binada nasıl daire alınır? Belirleyici faktör, inşaat firmasının doğru seçimidir. Türkiye'de emlak piyasasında birçok geliştirici var ve bunların çoğu deneyimli, kendini kanıtlamış şirketler.

Belirli bir geliştirici lehine son bir seçim yapmadan önce portföyünü, inşa edilen nesne sayısını (en az iki tane olması daha iyidir), müşteri incelemelerini inceleyin ve şirket yöneticileriyle konuşun. İnşaat ve satışa ek olarak güvenilir geliştiricilerin hizmetleri listesi, uzman tavsiyesi, ücretsiz çalışma turu, tam işlem desteği, oturma izni ve vatandaşlık alma konusunda yardım ve satış sonrası hizmetleri içerir. Kural olarak, alınan bilgilere göre önünüzde kimin olduğu netleşir - gerçek bir şirket mi yoksa güvenilmemesi gereken bir şirket mi?

Türkiye Cumhuriyeti'nde inşaat firmalarının faaliyetleri devlet tarafından dikkatle kontrol ediliyor ve bu, yurtdışından gelen tüm yatırımcılar için sevindirici bir haber. Hükümet için ekonomiye dışarıdan enjeksiyonlar çok önemlidir, bu nedenle geliştiricilerin alıcılara karşı yükümlülüklerini sıkı bir şekilde yerine getirmelerini gerektirir. Özellikle, inşaat işinin her aşaması için belirlenen sürelere uyulmaması, idari sorumluluk ve inşaat ruhsatından yoksun bırakma nedeniyle çok büyük para cezaları vardır. Ek olarak, geliştiricilerin işi olabildiğince çabuk tamamlamaları faydalıdır: esas olarak kendi paralarını yatırırlar, bu nedenle bir sonraki nesneye devam etmek için onu iade etmeye ve mümkün olan en kısa sürede para kazanmaya çalışırlar.

Türkiye'nin popüler tatil bölgelerinde uzun vadeli ve bitmemiş evler tamamen atipik bir durumdur, bu da yeni bir binada daire edinme risklerinin minimum olduğu anlamına gelir.

Gayrimenkul belgelerini kontrol etme

Yeni bir binada nasıl daire satın alacağınızı anlamak için merak etmenizi ve genel anlamda bir gayrimenkulü işleme prosedürünü incelemenizi öneririz. işlem. Beğendiğiniz mülkün belgelerinin düzenli olup olmadığını önceden kontrol etmek de aynı derecede önemlidir. Öncelikle eşyanın bankaya rehinli olup olmadığını, ağırlaştırıcı başka bir sebebi olup olmadığını öğrenin.

Örneğin Türkiye'de başkasının dairesini alma riski var. Bu durumda, arsanın sahibi, müteahhit ile evdeki dairelerin hangi bölümünün kendisine ait olacağına göre bir anlaşma yapar. Vicdansız bir inşaat şirketi size bir ev satabilir, ancak kanunen zaten arazinin sahibine aittir.

Bu tür durumlarla karşılaşmamak için, geliştiriciden mülkiyeti onaylayan resmi belgeler, özellikle TAPU ve Iskan isteyin. TAPU, mülkün sahipliğini doğrulayan tek belgedir, ancak Iskan teknik pasaportu, binanın tüm devlet düzenlemeleri ve kurallarına uygun olarak inşa edildiğini gösterir. Kural olarak, tamamlandıktan sonra veya inşaat işinin son aşamasında bir iskyan verilir.

Kağıtları size göstermek istemiyorlarsa veya yoksa, o zaman risk almamak, başka bir şirket aramak daha iyidir.

Bir müteahhitten daire satın aldıktan sonraki masraflar

Yeni bir binada karlı ve risksiz bir daire satın almak için neye ihtiyacınız olduğu hakkındaki bilgileri incelerken, yalnızca satın almaya değil, dikkat edin tutar, işlemle ilişkili maliyetler ve mülkiyet sonrası giderler için. Türkiye'de, yeni konut sitelerindeki tüm daire sahiplerinin altyapı tesislerinin ve ortak alanların bakımı için aylık bir miktar ödemesi gerekmektedir: çevre düzenlemesi, yüzme havuzları, çocuk ve spor alanları, hamamlar, otopark, güvenlik ve daha fazlası. Altyapı ne kadar büyükse, Aidat tutarı da o kadar büyük olur.

Apartmanda yaşasın ya da yaşamasın tüm maliklerin ödeme yapması gerekmektedir. Geç ödemeler cezaya tabidir. Hizmet şirketi ısrarla ödemeyenlere dava açabilir.

Nihai seçimi yapmadan önce, kendiniz için kabul edilebilir bir seçenek belirlemek üzere altyapının planlanan ölçeğini ve aidatın maliyetini geliştiriciyle netleştirmenizi öneririz.

Özetleyelim. Türkiye'de yeni bir binada karlı ve risksiz bir daire satın almak için en önemli şey, iyi bir üne sahip deneyimli bir geliştirici seçmektir.

İletişim Nordic Property Construction. Alanya'da kaliteli emlak inşa etmek hakkında çok şey biliyoruz ve para inşaatı için en iyi değeri garanti ediyoruz!

Ayrıca oku

Arrow