Yardımcı bilgi

18 Eylül 2021

Aidat nedir? Aydat'ın İskandinav komplekslerindeki özellikleri

Türkiye'de mülk satın alırken, sadece metrekare alımı için değil, aynı zamanda konut bakımı için de fonlara ihtiyaç duyulacağını dikkate almalısınız. Cumhuriyette elektrik faturalarını ödeme sistemi üç bölümden oluşur: su temini, elektrik ve aidat. İlk ikisi bize tanıdık ve anlaşılır ama aidat'ın ne olduğunu herkes bilmiyor. Bu ücretin ne olduğunu ve bu ödemelerin neye harcandığını anlamaya çalışalım mı?

Aidat nedir ve neden ödenir?

Türkiye'de siteler zengin altyapısı ile keyif veriyor. Daire sahipleri SPA alanı, masaj odası hizmetlerinden yararlanabilir, havuzda yüzebilir veya spor salonunda egzersiz yapabilir. Çocuklar için özel donanımlı bir oyun alanı vardır. Akşamları, konut kompleksinin arazisindeki bahçede keyifli bir yürüyüşün keyfini çıkarabilirsiniz. Bütün bunlar uygun bakım ve buna bağlı olarak finansman gerektirir. Bunun için aidat adı verilen aylık bir kamu hizmeti ödemesi sağlanmaktadır.

Aidat (Aidat, Türkçe'de ücretler, ücretler anlamına gelir), Türkiye'deki bir konut apartman kompleksinin uygun şekilde bakımı ve bakımı için alınan aylık bir ücrettir. Ücret tüm mülk sahipleri tarafından ödenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nde aidat ödemesi, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu (Kat idareleri kanunu) ile düzenlenmektedir. Buna göre, tüm kompleksin bakımı için kesilecek miktar, kat malikleri genel kurulunda belirlenmektedir. (Kat Malilikleri Genel Kurulu).

Önemli! Aidatın ödenmesi, sitede yaşasın ya da yaşamasın her kat malikinin sorumluluğundadır. , ortak mülkiyeti (yüzme havuzu, sauna, otopark vb.) kullanıp kullanmaması Mülkün kiraya verilmesi durumunda sitenin bakımı için aylık ödeme kiracının sorumluluğundadır.

Aidat miktarını ne belirler?

Aidat miktarı sağlanan hizmet sayısına , altyapı geliştirme düzeyine, kompleksin konumuna bağlıdır ve onlarca avro arasında değişebilir birkaç yüze kadar.

Sitedeki altyapı ne kadar kapsamlı olursa, her mülk sahibi için aylık ücret o kadar yüksek olur.

güçlü >

Ayrıca, aidatın fiyatı şunları içerir:

  • Bir bekçi veya kapidzhi'nin işi için ödeme.
  • Evin etrafındaki alanı, girişleri, koridorları temizlemek.
  • Bahçıvanlık hizmetleri, çim biçme, site arazisinde bahçe düzenlemesi.
  • Bahçeyi sulamak ve havuzu doldurmak için su ücreti.
  • Asansörlerin çalıştırılması, yolların ve koridorların aydınlatılması, havuzun aydınlatılması için elektrik ücreti.
  • Jeneratörün bakımı.
  • Güvenlik (güvenlik görevlileri, güvenlik kameraları).
  • Asansör bakımı
  • Günlük çöp toplama
  • Bölgenin ve üzerindeki nesnelerin bakımı için sarf malzemelerinin satın alınması.

Yukarıda belirtilen harcama kalemlerinin tümü toplanarak sitedeki daire sayısına bölünen bir tutar ortaya çıkar. Aidat daireden tahsil edilir ve içinde yaşayan insan sayısına bağlı değildir.

Sitede ne kadar çok daire varsa aidat miktarı o kadar az olacaktır.

Ana harcama kalemi, apartmana ve arazisine hizmet veren personelin maaşıdır: güvenlik görevlisi, kapıcı, bahçıvan, temizlikçi. Buna sosyal sigorta ödemeleri ve kıdem tazminatı da dahildir.

Personel ne kadar çok çalışırsa, yardım o kadar yüksek olur.

Aidatın bedeli kiracılar tarafından yıllık toplantıda belirlenir. Bu toplantıda aylık ödemenin artırılmasına veya azaltılmasına karar verilebilir. Ayrıca bazı harcama kalemlerinin iptali de mümkündür. Örneğin kışın LCD'deki havuzun çalışması askıya alınabilir, bu da maliyetleri düşürür. Toplantıda jeneratörün değiştirilmesine karar verilirse veya konut kompleksinin büyük onarımlara ihtiyacı varsa, o zaman aidatın maliyeti artacaktır.

Bu bağlamda 2 tür yardım vardır:

< ul>
  • sabit - kompleksin bakımı için yapılan tüm cari harcamalar üzerinden alınan aylık bir ödeme;
  • hedef - örneğin onarımlar veya ekipman yükseltmeleri için bir bütçe ayırmanız gerekiyorsa, belirli ihtiyaçlara göre.
  • Ödemeler aylık veya birkaç ay veya yıllık peşin olarak yapılır. Aidat, yönetim şirketinin banka hesabına ödenir. Kapı görevlisine nakit olarak da ödeme yapmak mümkündür ancak ödeme makbuzu almayı unutmayınız. veya bir borç, hizmet kuruluşları para cezası ve geç ödemeler için cezalar şeklinde uygun önlemleri alır.

    Türkiye'deki Emlak Kanunu'na göre, yöneticinin borçlu olunan miktarın %5'i oranında para cezası verme hakkı vardır.

    Yönetim şirketi, aidat ödemekten kaçındığı için mal sahibine dava da açabilir. Mahkeme kararına dayanarak, mülküne haciz konulabilir. Mahkeme kararı ile borcun ödenmemesi durumunda daireler zorla satışa konulabilir. Bu gidişat oturma izninin uzatılmamasına sebep olabilir.

    İskandinav komplekslerinde Aydat'ın özellikleri

    Türkiye'de bir mülk satın almadan önce, bir konut kompleksinin altyapısını kullanmak için mevcut kural ve prosedürleri okuyun. Yıllık aidat ödemesinin miktarına dikkat edin.

    İnşaat firması Nordic Property Construction'ın projelerinde Aydat için aylık ücret dairelerin yerleşim planına göre hesaplanıyor.

    Modern site Nordic Life Rezidans Tosmur bölgesinde, Aidat 1+1 ve 2+1 daireler için aynı - 60 Euro, dubleksler için miktar biraz daha yüksek - 75 Euro.

    Alanya'nın tam merkezinde 16 dairelik seçkin Nordic Suite butik projesinde aşağıdaki oranlar geçerlidir:

    • 1+1 - 200tl,
    • 2+1 - 250tl,
    • 2+1 dubleks - 350 tl
    • 3+1 dubleks - 500 tl.

    Mahmultar The Cozy Residence'ta bulunan 70 dairelik yeni bir konut kompleksinde, aşağıdaki aidat ücretleri sağlanmaktadır:

    • 1+1 - 250tl,
    • 2+1 - 300tl,
    • dubleks 3+1 – 450 tl,
    • dubleks 4+1 - 550 tl.

    Daha fazla bilgi için lütfen geliştirici Nordic Property Construction'ın yöneticileriyle iletişime geçin. Size sadece Türkiye'deki konut ve toplumsal hizmetler alanındaki özellikler hakkında daha fazla bilgi vermekle kalmayacak, aynı zamanda abonelerin Akdeniz kıyısındaki yeni apartmanlarda su ve elektriğe bağlanmasına yardımcı olacaklar.

    Arrow