Yardımcı bilgi

28 Eylül 2021

Rus vatandaşları neden Türk gayrimenkulüne yatırım yapmalı?

Uzun yıllardır Türkiye, Ruslar için gözde bir turizm merkezi olmuştur. Ancak rekreasyona ek olarak, birçok Rusya Federasyonu vatandaşı Türk gayrimenkulü satın almaya karar veriyor. Ve bu eğilim sadece ivme kazanıyor.

2021'de Ruslar yaklaşık 5 milyar ruble harcarken Türkiye'de ilk üç gayrimenkul alıcısı arasına girdi. Bu yılın Ocak-Nisan döneminde Ruslar, 4,74 milyar ruble harcayarak 1,34 bin gayrimenkul satın aldı. Yalnızca Nisan ayında, Rus vatandaşları Türkiye'de 1,42 milyar ruble değerinde 402 gayrimenkulü yeniden kaydettirdi. Rusya Federasyonu'nun en aktif vatandaşları Mart ayında işlemlere girdi: 419 daire ve süit satın alındı.

Rusların Türkiye'den gayrimenkul alma konusundaki bu kadar ilgisinin sebebi nedir, bu yazımızda daha detaylı ele alacağız.

Rusların Türkiye'ye ilgisi nedir?< /h2>

Gelişmiş turizm sektörü, rahat iklim koşulları, istikrarlı bir ekonomi, geniş iş yapma fırsatları ve kaliteli tıbbi bakım ve eğitim alma - bunlar Rusların Türkiye'yi seçmesinin önemli nedenlerinden sadece birkaçı. Diğer önemli avantajlar şunları içerir:

  • Rekabetçi özellik değeri. Türkiye'de Rus vatandaşları için daire ve ev fiyatları, Rus tatil yerlerinden çok daha cazip ve SPA-otel altyapısına sahip modern Türk konut komplekslerinin kalitesi Avrupa konut düzeyine ulaşıyor.
  • Oturma izni. Konut amaçlı gayrimenkul alımı, bir yabancıya otomatik olarak 1 yıllık bir oturma izni sağlar. Durum, ailenin her üyesi için geçerlidir. Ülkede 5 yıldan fazla yaşamış olan mal sahibi vatandaşlığını meşrulaştırabilir.
  • Türk vatandaşlığı. Değeri 400.000 dolardan fazla olan bir gayrimenkulün satın alınması, basitleştirilmiş bir prosedürle Türk vatandaşlığına başvurmanıza olanak tanır. Aile üyelerine vatandaşlık verilebilir: ana yatırımcının eşi ve 18 yaşın altındaki çocuklar (engelli çocuklar, yaşlarına bakılmaksızın uygulamaya dahil edilebilirler). Pasaport çıkarma süresi 6 aya kadardır.
  • Mülk satın almak için basit bir prosedür. Türkiye'de gayrimenkul edinme prosedürü, en şeffaf koşulları, güvenliği ve hızlı bir süreci ifade eder. 2020'den beri çevrimiçi işlem yapmak mümkün olmuştur.
  • Kârlı yatırım. Bir tatil bölgesinde gayrimenkul satın almak, istikrarlı bir gelir kaynağı haline gelebileceği, yani bir ev veya daire turistlere kiralanabileceği veya daha yüksek bir fiyata yeniden satılabileceği için özel bir değere sahiptir.
  • Düşük emlak vergileri. Ruslar için Türkiye'de yıllık emlak vergisi, tam olarak nerede bulunduğuna bağlı olarak mülkün değerinin %0,1-0,2'sidir - büyük yerleşim yerlerinde vergi daha yüksek, küçük kasabalarda daha düşüktür .
  • Düşük faizli ipotek kredisi. Türk bankaları Ruslara isteyerek uygun bir faiz oranıyla -% 6-8 - kredi veriyor. Bu, minimum bir belge paketi gerektirir.
haberlere Geri Dön | Gayrimenkullerin yabancı alıcılar tarafından yeniden tescil edilmesinde liderler büyük şehirler ve tatil köyleridir: İstanbul, Alanya, Antalya, Bursa, Ankara, Yalova. Ruslar daha çok Akdeniz kıyılarıyla ilgileniyor. Tüm işlemlerin neredeyse yarısı Alanya'da yapılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nde hem rahat, ucuz bir daire hem de lüks dubleksler satın alabilirsiniz. Her alıcı kendi hedefine ve bütçesine en uygun seçeneği seçme şansına sahiptir.

Yabancılardan gayrimenkul alımına yönelik tüm işlemlerin yeminli tercümanın zorunlu katılımına tabi olduğunu unutmayın. Bu, tüm riskleri en aza indirmenizi sağlar.

Karlı yatırımlar

Rus yatırımcılar neden Türkiye'de konut satın alıyor sorusuna finansal açıdan bakalım. Artan sayıda turist, hem kişisel amaçlar hem de pasif gelir için daha fazla kullanımı ile Türkiye'de gayrimenkul yatırımının ekonomik fizibilitesine yöneliyor.

Birçok Rus, yıl boyunca kar elde etmelerini sağlayan daire kiralamak için daire satın alıyor. Konut kiralamanın getirisi, Rus bankalarındaki mevduattan daha fazla olan yıllık% 6-8 aralığında olabilir. İlk sahil şeridinde konut satın almak daha yüksek verim sağlayabilir ve yılda yaklaşık %10 garanti verebilir.

Ayrıca metrekare başına maliyet artışında olumlu bir eğilim var. Böylece, geçtiğimiz yıllarda emlak fiyatları her yıl %10-15 oranında istikrarlı bir şekilde artıyor ve bu da, yeniden satıştan iyi bir kâr elde edeceğimize güvenmemizi sağlıyor.

Gayrimenkul yatırımı için en karlı seçenek Türkiye'de Ruslar için inşaatın erken aşamalarında yeni bir bina satın alınmasıdır. Ve ne kadar erken satın alırsanız, daire o kadar ucuza mal olur. Sıfır döngüde ve inşaatın tamamlanması sırasında aynı nesne için fiyat farkı% 30'a ulaşabilir.

haberlere dönüş »

Alanya: Nordic Property ile bir yatırım hedefi arıyor

İnşaat şirketi Nordic Property Construction, Rusça'nın en çok konuşulan bölgesinde yeni bir Cosy Town projesi sunuyor Alanya bölgesi - Mahmutlar. Bu, Akdeniz kıyısına 350 metre mesafede modern bir konut kompleksidir. 8 katlı konut bloğu, çeşitli yerleşim planlarına sahip 54 daireden oluşmaktadır.

Dairelerin alanı 60 m2 ile 157,5 m2 arasında değişmektedir. Devreye alma - 2022 sonu.

Konut kompleksinin altyapısı, tüm aile için konforlu bir konaklama için gerekli olan her şeyi hesaba katar: yüzme havuzu, yeşil alan, site arazisinde oyun alanı, otopark, güvenlik, hamam ve bir sauna.

Müteahhit Nordic Property Construction'dan metrekare satın alarak, nesnenin maliyetinin sadece %30'unu yaptıktan sonra TAPU'yu elinize alabilirsiniz. Yöneticiler, bir Rus vatandaşı için Türkiye'de nasıl mülk satın alacağınızı ayrıntılı olarak anlatacak ve mülkiyet haklarının tescili için gerekli tüm prosedürleri uygulayacaktır.

Ayrıca oku

Arrow