Yardımcı bilgi

19 Ağustos 2021

Alanya'da gayrimenkulün geri ödemesi

Sadece on yıl önce, yabancı vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti'ni yalnızca keyifli bir tatil, turkuaz ılık deniz, pitoresk plajlar ve her şey dahil otellerle ilişkilendirdi. Bugün trendler dramatik bir şekilde değişti ve Türkiye, ekonominin belirli sektörlerinde, özellikle inşaat ve gayrimenkul alımında karlı ve güvenli yatırımlar için çok umut verici bir ülke olarak birçok yabancının ilgisini çekti.

Türkiye emlak piyasası, uygun fiyatlarla çok çeşitli kaliteli konut ve ticari mülklerle temsil edilmektedir. Satın alma prosedürü basit ve şeffaftır: Türkiye'de sadece birkaç gün içinde kendi dairenizin yasal sahibi olabilirsiniz.

Akdeniz'in ünlü tatil beldesi Alanya örneğinde yatırımların faydaları, emlak geri ödemesi hakkında daha fazla bilgiyi makalemizde öğreneceksiniz.

Alanya'da gayrimenkul satın almak için yatırım yapmak - faydaları hakkında objektif olarak

Alanya'da gayrimenkul satın almak için yatırım yapmak aşağıdakiler sayesinde karlı:

  • Türkiye ekonomisinin hızlı ve istikrarlı gelişimi

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni ekonomik kalkınma planı, devletin en büyük ekonomiye sahip ilk 10 ülke arasına girmesini hedefliyor. Devlet topraklarında üretimdeki artış, fabrika ve fabrikaların inşası, bilim ve teknolojinin tanıtımı, gelişimi ve yeni teknolojilerin tanıtılması durmuyor. Türkiye'nin GSYİH'sı istikrarlı bir şekilde büyüyor.

  • Yabancı yatırım için ideal koşullar

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında çalışan çoğu yabancı iş adamı, iş yapmak ve yatırım yapmak için yaratılan rahat ortamı not ediyor. Hükümet, yurtdışından gelen yatırımcılar için turizm, inşaat ve ülkenin popüler tatil bölgelerinde gayrimenkul alımı gibi gelecek vaat eden alanlara özellikle dikkat ediyor.

  • Uygun fiyatlı konum

Türkiye coğrafi olarak stratejik açıdan avantajlı bir yerde bulunmaktadır. Dünyanın iki yakasının - Doğu ve Batı - birbirine bağlandığı, önemli kıtalararası ulaşım yollarının ve ticaret yollarının geçtiği yer burasıdır. Pek çok yabancı yatırımcı için belirleyici olan bu gerçektir.

  • Turizmin aktif gelişimi

Alanya, Türk Rivierası'nın kalbinde bir tatil beldesidir. Her yıl dünyanın her yerinden binlerce turist buraya geliyor. Turistler, pitoresk doğası ve elverişli iklimi, berrak denizi, yüksek kaliteli hizmeti ve birçok tarihi ve kültürel çekiciliği ile cezbedilmektedir. Alanya'da gayrimenkul alımına yapılan yatırımlar alaka düzeyini asla kaybetmeyecektir.

  • Gelişmiş kentsel altyapı

Türkiye'deki diğer tatil beldeleri gibi Alanya da birkaç yılda tanınmayacak kadar değişti. Modern konut komplekslerinin inşasına ek olarak, kentsel altyapı aktif olarak inşa edilmekte ve sürekli iyileştirilmektedir. Mağazalar ve alışveriş merkezleri, eğlence mekanları, kamu ve özel kliniklerde kaliteli tıbbi bakım, eczaneler, kafeler, setler, iyi yollar, toplu taşıma ve çok daha fazlası tüm yıl boyunca tatilcilerin ve sakinlerin hizmetindedir.

  • Karlı yatırımlar için çok çeşitli mülkler

Türkiye'deki inşaat piyasası hızla gelişiyor, Alanya'da müteahhitler yeni alanlar ve bölgeler geliştirmeye devam ediyor. Yurt dışından gelen her yatırımcı, uzun ve kısa vadede geri ödemeli yatırımlar için gerçekten umut verici programları seçebilecek.

  • Optimum fiyatlar

Minimum bütçeyle bile yüksek yatırım getirisi ile yaşamak, eğlenmek veya yatırım yapmak için Alanya'da daire satın alabilirsiniz.

  • Basit vergilendirme ve bakım

Uzman şirketler, Alanya'daki modern konut sitelerinde kamuya açık alanların ve iç altyapının bakımıyla uğraşmaktadır. Sahiplerden istenen tek şey, uygun bir hizmet kuruluşu seçmek ve aylık aidat ödemek.

Türkiye'de ev alırken ve yaşarken vergi ödemek çoğu ülkeye göre daha düşük.

Alanya'da gayrimenkulde karlı yatırım planları

Alanya'da daire satın almak için paranızı karlı bir şekilde yatırmanın birkaç ana yolunu ele alalım.

1. Seçenek

Kira geliri elde etmek için yurt dışında nereden daire satın alınır? Belki de en ilginç seçeneklerden biri Türk emlak piyasasıdır.

Türkiye'de daire kiralamaktan elde edilen gelir, yurt dışından gelen yatırımcılar için basit bir yatırım planıdır. Kiralık bir mülk satın almayı planlıyorsanız, size kiralama garantisi ile ilginç satın alma koşulları sunabilecekleri bir emlak ofisi veya müteahhit ile hemen iletişime geçmenizi öneririz.

Kiralama sırasında bir dairenin geri ödemesi yaklaşık olarak:

  • Ucuz daireler için yıllık %3-9;
  • Lüks konutlar (villalar, dubleksler) için yılda %10-15.

Kar miktarı, nesnenin konum, düzen, onarım kalitesi, görünüm özellikleri ve çevre düzenlemesi açısından ne kadar doğru seçildiğine bağlıdır. Alanya'da şehrin merkezi bölgelerinde, pitoresk plajlara ve cazibe merkezlerine yakın konumdaki dairelere dikkat etmelisiniz.

Yurt dışından gelen yatırımcılar arasında birikimlerinizi artırmanın eşit derecede popüler bir yolu da Türkiye'de ticari alan edinmektir. Alanya'da ticari gayrimenkul, yalnızca kendi karlı işinizi organize etmenize değil, aynı zamanda ofisler, mağazalar, kafeler, kuaförler vb.

2. Seçenek

İkinci popüler yatırım planı, müteahhitten inşaat halindeki konutların satın alınmasıdır. Alanya'da daire metrekare fiyatlarındaki artış kademeli olarak gerçekleştiğinden, alım satım işlemi ne kadar erken yapılırsa yatırım o kadar karlı olur. Nihayetinde, konut kompleksinin işletmeye alınmasından sonra, bitmiş nesneyi daha yüksek bir fiyata satabilir ve önemli bir kar elde edebilirsiniz.

Müteahhitten yetkin ve profesyonel bir yaklaşımla gayrimenkul yatırımından elde edilen gelir, bazı durumlarda %100-200'e ulaşıyor. İnşaat tamamlandıktan sonra bitmiş dairelerin maliyeti% 20-40 artacaktır. Prestijli bir bölgede yeni bir daire, ikincil piyasada iyi bir fiyata yeniden satılabilir.

Arsaların satın alınması ve müteakip otel veya konut komplekslerinin inşası, sahibine yılda yaklaşık %10 kar getirebilen büyük nakit enjeksiyonları gerektiren bir yatırım planıdır. Bazı yatırımcılar, otel tipi konut sitelerinde, mülk değerinin yıllık yaklaşık% 10'u tutarında 3 yıla kadar garantili getiri ile hazır daireler satın alıyor.

COVID-19 ile bağlantılı küresel ekonomik krize rağmen Alanya'da konut metrekare başına maliyet ve yabancı yatırımcıların ilgisi artmaya devam ediyor. Bu nedenle, Türk tatil beldesi gayrimenkulünün satın alınmasına yatırım yapmak da karlı.

Türkiye'de gayrimenkul yatırım getirisinin doğru hesaplanmasını profesyonellerin desteği ile yapmanın en kolay yolu. Nordic Property İnşaat uzmanları size en umut verici finansal planları sunacak, bir nesne seçmenize ve uygun koşullarda bir satış ve satın alma anlaşması yapmanıza yardımcı olacaktır. Bize Ulaşın!

Ayrıca oku

Arrow