Yardımcı bilgi

18 Temmuz 2024

Hangisini satın almak daha iyi: yeni bir bina mı yoksa yeniden satış mı?

Yeniden satılan konutlar, maliyet ve temel parametreler açısından yeni binalardan daha düşüktür. Birincil ve ikincil emlak piyasalarındaki durumu karşılaştırırken pek çok uluslararası uzmanın inandığı şey tam olarak budur. Dünyanın en popüler şehirlerinde, inşaatçıların daire fiyatları artmaya devam ederken bitmiş konutlara olan talep azalıyor.

Peki satın almak için daha karlı olan nedir — ikincil veya yeni bina? Makalemizde neyin daha pahalı olduğunu bulacağız — ikincil veya birincil gayrimenkul ve bunların başlıca artıları ve eksileri nelerdir.

Hangisi daha pahalı: yeni bir bina mı yoksa ikincil bir bina mı?

Gayrimenkul alıcılarının çoğu, bu duruma şaşırmayacaktır. yeni evlerin neredeyse her zaman ikinci konutlardan daha pahalı olduğunu öğrenin. Çünkü sonuçta yeni bir binadaki daireler; Bunlar tamamen yeni nesnelerdir ve ikincil — bunlar kullanılmış evler.

İstatistiklere göre, dünyanın farklı ülkelerindeki yeni binaların maliyeti ikincil konut stokundan ortalama %10-20 daha fazla, yaklaşık olarak aynı konumdaki nesneleri karşılaştırırsak, kare çekimler ve planlama çözümleri. Geliştirme için neredeyse hiç boş arazinin bulunmadığı, merkezi, gelişmiş kentsel alanlarda bulunan yeni konutların fiyatları her zaman daha yüksek olur.

Elbette, maliyetin duruma göre değişebileceği dikkate alınmalıdır. bir ülkenin konumu ve pazar koşulları. Bununla birlikte, vakaların büyük çoğunluğunda, yeni binalar için daha yüksek fiyatlar oldukça açık faktörler tarafından ve öncelikle aşağıdakilere değer veren alıcıların artan talebi tarafından belirlenmektedir:

  • düzeni seçebilme yeteneği, inşaatın erken aşamasında satın alırken bitirme ve dekor;
  • inşaat ve bitirme işleri, mühendislik için geliştirici garantileri;
  • modern mimari ve tasarım;
  • enerjinin kullanılabilirliği -verimli ısıtma, havalandırma, soğutma sistemleri ve diğer özellikler.

Ayrıca, bazı ülkelerde yeni binaların fiyatlarına katma değer vergisi (KDV) dahildir. Bu nedenle Fransa'da inşaat halindeki bir evde daire satın alırken veya inşaat tarihinden itibaren 5 yıldan daha eski olmayan konut satın alırken, bu tutara mülk maliyetinin %20'si oranında KDV dahildir. İtalya'da yatırımcıların ayrıca, nihai tutarı gayrimenkulün türüne ve amacına bağlı olan %4–22 oranında KDV ödemeleri gerekmektedir.

İskandinav Sanatı 2
15 Aralık 2026'ya kadar taksit

179 500 EUR<'dan başlayan fiyatlarla /span>

yeni binadaki daireler: 92

Alanya, Mahmutlar

Yeni binaların avantajları ve dezavantajları

Yeni binalar — Bir inşaat şirketi tarafından satılan gayrimenkul. Bu tamamlanmamış bir ev ya da taşınmaya hazır bir ev olabilir. Ancak birincil gayrimenkullerin çoğu inşaatın farklı aşamalarında satılıyor, yani yatırımcı inşaata yatırım yapıyor ve ev teslim edildikten sonra satın alınan mülke taşınıyor.

Yeni konut komplekslerinin kendine has özellikleri var. çekicilik: daha önce kimsenin yaşamadığı dairelere taşınma, tazelik atmosferinin ve kaliteli onarımların keyfini çıkarma fırsatına sahipsiniz.

Yeni binalar neden ikincil binalardan daha iyidir?

  • Evin durumu

Yeni Konut kompleksi yaşamına yeni başlıyor. Ayrıca inşaat ve bitirme işleri genel geliştirici tarafından ayrı ayrı belirlenen garanti süreleri ile sağlanmaktadır. Kural olarak, çoğu monolitik çok katlı bina için ortalama hizmet ömrü — yaklaşık 100-150 yıl.

  • Onarımların kalitesi

Birçok yatırımcı apartman dairelerinde kendileri için tadilat yapmak istiyor. Bu bağlamda, yeni daireler ikincil gayrimenkullerle olumlu bir şekilde karşılaştırılmaktadır. Sahibinin onarım yapmasına gerek yoktur: zemini açın, duvar kağıdını ve boyayı çıkarın, mühendisliği değiştirin. Yani ana mutfağı zevkinize göre uyarlamak çok daha kolay ve hızlıdır.

  • Planlama çözümleri

Modern evler, en azından ferahtır. Gerekli tüm ev aletlerini yerleştirmek kolay olan mutfaklarda geniş depolama alanı, rahat oturma odaları ve geniş banyolar bulunmaktadır. Buna ek olarak, geliştiriciler genellikle açık planlı konut satıyor veya alıcılara, inşaatın erken aşamasında satın alınmak kaydıyla mevcut planlama çözümünde değişiklik yapma teklifinde bulunuyor.

  • Likidite

Yeni konutun kullanım ömrünün henüz başlamış olması nedeniyle gayrimenkul uzun süre varlık olarak likit kalacaktır. Bu tür gayrimenkuller 5-10 yıl sonra bile karlı bir şekilde yeniden satılabilir.

  • Taksit

Çoğu geliştirici yatırımcılarla yarı yolda buluşarak uygun satın alma koşulları sunuyor — faizsiz taksit ödemesi. Alıcı bir peşinat öder ve geri kalan tutar, hem inşaat işinin süresi hem de daha uzun bir süre için hesaplanan uygun bir programa göre taksitler halinde ödenir.

  • Kamu hizmetleri ödemeleri< /li>
< p>Yeni binalarda, daha ekonomik ısı ve su tedarik sistemleri, malzemelerin enerji verimliliği ve minimum ısı kaybı nedeniyle hizmet faturaları genellikle daha düşüktür.

    < li>Yasal saflık

Yeni binalardaki dairelerde hiç kimse yaşamadı, yani bu tür nesnelerin üzerinde takyidat veya yasa dışı yeniden yapılanma yok, sorunlu mal sahipleri, birden fazla kayıtlı malik var, vb.  ;

  • Basit işlem
  • Yeni binalar da iyidir çünkü geliştirici gerekli tüm belgelere sahiptir, bu da yasal bir satın alma ve satışı hızlı bir şekilde tamamlamanıza olanak tanır işlem.

    Yeni binaların dezavantajları

    • Konum

    Yeni evler genellikle şehirlerin çevresinde yer alan yeni alanlara inşa edilir. Çalışmak için merkeze gitmeniz gerekiyorsa ya da altyapı yeterince gelişmemişse bu tür bölgelerde yaşamak herkes için uygun olmayabilir.

    • Maliyet

    Hem birincil hem de ikincil piyasalarda uygun seçenekler seçilebilir. Ancak ucuz bir daire satın almak istiyorsanız yeni binalara bakmamak daha iyidir. Son yıllarda metrekare başına maliyet tüm ülkelerde gözle görülür biçimde arttı.

    • Taşınma dönemi

    Alıcıların çoğunluğu yeni binalarda konut satın alıyor. inşaatın başlangıcında, yani hafriyat aşamasında. Bu, yeni bir daireye hemen taşınamayacağınız anlamına gelir; konut kompleksinin faaliyete geçmesi için bir süre beklemeniz gerekir.

    İkincil konutların avantajları ve dezavantajları

    Gayrimenkulün yeniden satışı — Bunlar geliştiriciden değil, sahibinden (bireysel veya tüzel kişi) satın alınan nesnelerdir. Yani aslında ikincil piyasada hem 20-25 yıl önce hem de altı ay veya bir yıl önce inşa edilmiş daireler var.

    İkincil gayrimenkulün avantajları:

    • Maliyet

    Yeniden satılan evlerin fiyat etiketi, satışın özelliklerine ve aciliyetine bağlı olarak genellikle yeni ev ve dairelerden daha düşüktür.

    • Konum

    Her şehirde merkeze yakın yeni binada daire bulamazsınız ama aynı bölgedeki ikinci el gayrimenkul fiyatına — neredeyse imkansız. Merkezde veya benzersiz bir yerde yaşamayı tercih edenler için ikinci konutlara odaklanmak daha kolaydır; Konut piyasasında buna benzer başka teklifler de mevcut.

    • Şehir altyapısı

    Eski mikrobölgeler kullanışlı ve gelişmiş bir altyapıya sahiptir: çeşitli mağazalar mevcuttur ve süpermarketler, restoranlar ve kafeler, sinemalar, anaokulları, okullar, klinikler, parklar, spor salonları ve çok daha fazlası.

    • Taşınma tarihleri

    Ayrıca Satın alma ve satış anlaşması sonuçlandırılır tamamlanmaz, binanın onarımı gerekse bile yeni sahibi daireye taşınabilir. Bazı mülk sahipleri, mobilyaları ve ev aletlerini satarken dairede bırakırlar; bu, acil taşınma durumunda kullanışlıdır.

    İkincil konutun dezavantajları:

    • Durum  ;

    Elbette ikincil farklı olabilir. Ancak çoğu durumda — Bu, aktif kullanımda olan bir konuttur; bu, mülk satın alındıktan sonra mülk sahiplerinin onarım yapması gerekeceği anlamına gelir; binanın yaşına bağlı olarak kozmetik veya sermaye. Ayrıca akan çatı, yıpranmış mühendislik vb. gibi hoş olmayan sürprizlere de hazırlıklı olmalısınız.

    • Avlular ve otoparklar

    Ahlaki açıdan modası geçmiş Eski yerleşim alanlarında asgari altyapı, bazen belediye yetkilileri bunları iyileştirmeye çalışır. Ancak bu her zaman işe yaramıyor; örneğin evin yakınında genellikle park etme, çevre düzenleme, spor ve çocuk oyun alanları için yeterli alan bulunmuyor.

    • Mirasçılar
    • ul> < p>İkincil gayrimenkul satın alırken tapu belgelerinin hukuki saflığının kontrol edilmesi zorunludur. Dairenin mülkiyetini talep eden mirasçıların olup olmadığını ve bunlara eşlik eden kredi, borç yükümlülükleri gibi yükümlülüklerin olup olmadığını öğrenmek özellikle önemlidir.

      Almak daha karlı olan şey: yeni bir binada bir daire veya yeniden satılık bir daire mi?

      Ve her iki gayrimenkul türünün de artıları ve eksileri var, dolayısıyla satın almanın daha karlı olduğunu söylemek çok açık — yeniden satışa veya yeni binaya izin verilmez. Her şey özel duruma bağlıdır.

      Bir yatırımcının önceliğinin ne olduğuna kendisinin karar vermesi önemlidir. Mümkün olduğu kadar ucuza konut satın alıp hemen taşınmak istiyorsanız ancak onarımın kalitesi ve yerleşim planı önemli değilse ikinci gayrimenkul uygundur.

      Ekstra para harcamak istemiyorsanız onarımlarda, dairede ergonomik bir düzen, güzel bina tasarımı, konut kompleksinde SPA salonları, yüzme havuzları, fitness salonları, peyzaj bahçeciliği, güvenlik şeklinde çeşitli, iç altyapıya sahip olmak istiyorsunuz, o zaman şüphesiz geliştiriciden gayrimenkul seçmelisiniz. Yeni binalar aynı zamanda, daha karlı bir şekilde yeniden satılması amacıyla kaliteli gayrimenkulleri ucuza satın almak isteyen ileriyi düşünen yatırımcılar için de uygundur.

      Yurtdışında başarılı gayrimenkul satın almanın en önemli koşulu — yetkin ve sorumlu yaklaşım Farklı seçenekleri karşılaştırın, satış koşullarını dikkatle inceleyin ve fiyatı ön planda tutmayın. Çok ucuz olan konutlar iyi olamaz.

Arrow