Yardımcı bilgi

30 Eylül 2024

Daire satın almak için en iyi ve en karlı zaman ne zaman?

Yurtdışında gayrimenkul satın alırken yalnızca inşaat şirketlerinin sıcak teklifleri veya promosyonlarıyla değil, paradan da tasarruf edebilirsiniz. Konut maliyeti yıl boyunca aşağı yukarı değişir ve bu da bir dizi parametreyi (örneğin sezon) belirler.

Yayınımızda size daire fiyatlarının farklı mevsimlerde ve aylarda nasıl değiştiğini anlatıyoruz. Yıl, maliyeti ve en yüksek kârla gayrimenkul satın alabileceğiniz zamanı belirler.

Bir apartman dairesinin maliyetini etkileyen geçici faktörler

Ev fiyatları hem kalıcı hem de geçici olarak belirlenir. faktörler. Bu özelliklerin ve parametrelerin birleşimi nesnenin nihai maliyetini oluşturur.

Sabit faktörler şunları içerir:

  1. Kat sayısı.

    Strong> Genellikle birinci ve son kattaki daireler orta kattaki dairelerden daha ucuzdur. Ancak örneğin muhteşem manzaralara, özel terasa, salon alanına ve yüksek tavanlara sahip çatı katlarından bahsediyorsak bu tür lüks mülklerin fiyatı her zaman çok daha yüksektir.
  2. Konum . Temelde bu özellik fiyatlandırmanın anahtarıdır.
  3. Alan ve oda sayısı. Daire ne kadar büyükse, mülk de o kadar pahalı olur. li> < li>Planlama çözümleriEğer düzen birden fazla banyo içeriyorsa, bir giyinme odası ve diğer “akıllı” banyolar da mevcuttur. kararlar, o zaman bu kesinlikle konut maliyetini etkileyecektir.
  4. Konut kompleksinin durumu ve konsepti. Parkların, göletlerin yakınında ve eko-bölgede yer alan daireler deniz, standart konut geliştirmenin derinliklerindeki seçeneklere ve “ekonomi” segmentine göre oldukça pahalıdır her zaman “konfor sınıfından” daha ucuz olacaktır.

Gayrimenkul fiyatını etkileyen geçici faktörler arasında:

  • Satın alma gücü ve talep:Konut satın almak isteyen alıcı sayısı arttıkça maliyeti de artar.
  • Piyasadaki satış tekliflerinin sayısı: Yeterli sayıda nesne varsa, genellikle fiyatlar daha düşük olur ve satıcılar taviz vererek bir satın alma ve satış işlemini hızlı bir şekilde sonuçlandırmaya çalışır.
  • Satış koşulları: güçlü>ipotek kredisi ve taksit planları gibi programlar geliştiriciden yatırımcılara uygun koşullarda yapılan ödemeler gayrimenkul talebini artırır ve aynı zamanda değerini de şekillendirir.
  • Büyüme ve düşüş döngüleri konut piyasası: ulusal para birimi istikrarsızsa, dolar ve euronun döviz kuru artar, o zaman inşaat maliyeti ve dolayısıyla gayrimenkul fiyatları da doğal olarak artar. Tüm ülkelerin emlak piyasası da ekonomik durumdan ve ilgili süreçlerden etkilenmektedir. enflasyon, faiz oranları. Talep arttığında konutun maliyeti de artıyor, bu da satın almayı daha az çekici hale getiriyor. Fiyatlar düştüğünde bu, yatırımcılara yüksek kaliteli ve hatta özel gayrimenkulleri çok cazip fiyatlarla satın alma fırsatını açar.
  • Satıcıların ve yatırımcıların etkinliği: bu konuda Bu durumda, yılın farklı mevsimlerinde konut değerindeki değişikliklerden bahsediyoruz ve bu da piyasadaki durumla bağlantılıdır.

Yılın hangi zamanında bir daire satın almak daha iyidir?

Daire satın almak için en iyi zaman ne zamandır — Yatırımcıların sorduğu önemli soru. Gayrimenkul satın almak için bir sezon seçerken önceliklere, maliyete ve piyasadaki mevcut seçeneklerin çeşitliliğine güvenmelisiniz.

Ev satın almanın karlı dönemleri oldukça uzun sürebilir, ancak bunlar hem artıları hem de eksileri var. Örneğin inşaat şirketleri her altı ayda bir satış planlarını kapatıyor ve bu dönemde daireler biraz daha ucuzluyor. Ancak yılın ilk yarısının başında konut aramaya başlarsanız genellikle daha fazla likit teklif bulunur.

Daire fiyatlarının farklı mevsimlerde nasıl değiştiğine bakalım. ayrıntılı olarak.

< h3>Bahar

İlkbaharda emlak piyasası canlanmaya başlar. Mesele şu ki, birçok geliştirici yılın bu döneminde yeni konut komplekslerini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Nesnelerin maliyeti giderek artıyor, hem ikincil piyasada hem de yeni evlerde teklif sayısı artıyor. Satılık konut sayısındaki artışla birlikte konut fiyatlarındaki artış da bahar sonuna kadar devam ediyor.

Baharda konut seçeneklerinin geniş olması, yatırımcıların kendilerine en uygun seçeneği seçmesine olanak tanıyor. özellikleri açısından ihtiyaçları vardır.

Baharda gayrimenkul satın almanın temel avantajı — farklı nesnelerin geniş seçimi. Dezavantajı — artan fiyatlar. Ancak çoğu uzman, eğer maliyet belirleyici bir faktör değilse, baharın bir daire satın almak için en uygun dönem olduğu konusunda hemfikirdir.

Yaz

Yaz — Tatil zamanı olması nedeniyle ev satın almak için düşük sezon. Taleple birlikte daire fiyatları da düşüyor. Yaz başında hâlâ uygun fiyatlarla iyi seçenekler bulabilirsiniz.

Yaz aylarında gayrimenkul satın almanın yadsınamaz bir avantajı — Yatırımcıların farklı özelliklere sahip mülklere uygun bir fiyata erişebildiği minimum rekabet. Ve yaz aylarında yeni bir ikamet yerine taşınmak en uygunudur. Satın almanın dezavantajı — ilkbahara göre daha az teklif.

Sonbahar

Sonbahar — Bu, çoğu ülkede mülk satın alma talebinin arttığı yılın zamanıdır. Potansiyel yatırımcılar tatilden dönüyor ve yenilenmiş bir enerjiyle geleceğe yönelik planlar yapmaya başlıyor. Konut alımı da dahil.

En likit gayrimenkuller Eylül ayında satılıyor ve sayıları her ay hızla azalıyor. Yeni ilginç satış tekliflerinin ortaya çıkması sayesinde konut komplekslerinin inşaatı yavaş yavaş sona eriyor. Piyasadaki sağlıklı rekabet, fiyatların yükselmesine neden oluyor ancak buna rağmen yatırımcılar, önemli işlemleri yıl sonundan önce tamamlayabilmek için daire satın alıyor.

Sonbahar — hem alıcılar hem de satıcılar için en yoğun sezonlardan biri. Ayrıca geliştiriciler Kara Cuma onuruna satışları sonbaharda planlıyorlar.

Sonbaharda gayrimenkul satın almanın avantajı — geniş seçim ve indirim alma fırsatı. Dezavantajı — Talebin arzı aşması nedeniyle artan fiyatlar ve alıcılar arasındaki rekabetin artması.

Kış

Kış — karlı mülk edinimi için yılın en uygun zamanı.

Asıl mesele şu ki, sözde “ölü” dönem kışın başlıyor. talebin az olması nedeniyle konut fiyatlarının düştüğü bir sezon. Bu dönemde alıcılar iyi gayrimenkulleri seçebilir ve indirimden yararlanabilirler.

Yeni Yıl tatili öncesinde tam bir durgunluk yaşanıyor. Zaten Noel tatili sırasında bir daire aramaya başlayabilirsiniz — Hem birincil hem de ikincil piyasalarda seçenekler vardır. İnşaat şirketleri genellikle inşaat işlerini askıya alıyor ve karlarını kaybetmemek için geçen sezondan kalan satılmayan mülkleri satıyor.

Artı kışın ev satın almak — uygun fiyat. Koşullu eksi — Hemen yeni dairenize taşınmayı planlıyorsanız, bu, örneğin yaz aylarındaki kadar uygun olmayacaktır. Buna ek olarak, pazar büyük ihtimalle sonbahardaki kadar geniş bir teklif havuzuna sahip olmayacak.

Peki yılın hangi mevsiminde daire satın almak daha iyi ve daha karlı? Satın almanın bireysel amaç ve hedeflerini, bütçeyi dikkate almak gerektiğinden bu soruyu kesin olarak cevaplamak imkansızdır.

Kısaca özetlemek gerekirse, mali açıdan en karlı sezonlar kış ve yaz. Ancak çeşitlilik açısından kışın ikinci yarısı; en iyi zaman değil. Yeni binalarla ilgili olarak, geliştiricilerin satış planını kapatmak için ikramiye ve indirimler sunduğu çeyreğin sonu, dairelerin karlı bir şekilde satın alınması için önemlidir.

Bir daire satın almak için en iyi zaman hangi aydır< /h2>

En karlı ay ne zamandır? Gayrimenkul satın almak sadece mevsime değil aynı zamanda yılın ayına da bağlıdır. Aylara göre konut piyasasında işler nasıl gidiyor? Biraz daha bakalım.

Ocak

Ocak — karlı bir ev satın almak için iyi bir zaman. Kışın ortasında bir daire kiralamak daha iyidir, çünkü toplam tüketici "hazırda bekletme" fonunda Hem satıcılar hem de geliştiriciler fiyatları düşürüyor.

Şubat

Şubat ayında hem satıcılar hem de alıcılar arasındaki sakinlik devam ediyor. Aktif inşaatın zamanı henüz gelmedi; inşaat şirketlerinin ürün yelpazesinde geçen yıla kıyasla daha az hazır teklif var.

Şubat ayının başında, düşük satın alma gücü nedeniyle Ekonomi sınıfı dairelerin fiyatları en düşüktür. Ancak ayın sonuna yaklaştıkça "yanan"ların sayısı giderek azalıyor. talep yavaş yavaş toparlanmaya başladıkça teklifler ve indirimler.

Mart

Mart ayında emlak piyasasında bir miktar toparlanma yaşandı. Ucuz daireler hâlâ bulunabiliyor ancak arz ve talep arasındaki büyüyen dengesizlik fiyatlarda kademeli bir artışa neden oluyor.

Nisan

Nisan ayında reel fiyatta daha fazla teklif var emlak piyasası. Aynı zamanda nesnelerin maliyeti de düşmez. Fiyat etiketi yaklaşık olarak ayın ortasına kadar artıyor. İlkbahar ve yaz sonunda aktif yenileme çalışmalarının başlaması nedeniyle alıcılar bitirmeden konut satın almaya hazır.

Mayıs

Mayıs ayında Piyasadaki satışlarda zirve. Bu dönemde çocuklu aileler çoğunlukla daire satın alarak tüm barınma sorunlarını yeni öğretim yılından önce çözmeye çalışıyorlar. Ayrıca mayıs ayında lüks gayrimenkullere olan talep diğer aylara göre gözle görülür biçimde artıyor.

Haziran

Yazın başlangıcı konut faaliyetlerinde hafif bir düşüşle işaretleniyor. pazar. Ebeveynler, çocuklarının okuldan mezun olup üniversitelere kaydolması meselesiyle uğraşıyor, bazıları ise tüm aileyle tatile çıkıyor.

Genel olarak Haziran ayında bazı ülkelerde daire fiyatları düşüyor. biraz. Bunun temel nedeni, yaz arifesinde ciddi sorunları çözme isteğinin giderek azalması, bu da satıcıların pazarlık yapmaya hazır olduğu anlamına geliyor.

Temmuz

Temmuz ayındaki düşük talep giderek artıyor. canlandırıcı. Sonbaharda fiyatların artacağı beklentisiyle alıcılar alım-satım işlemlerini tamamlamaya hazırlanıyor. Ancak aynı zamanda piyasadaki nesnelerin ayrıntılı bir incelemesi için hala zaman var. Kabul edilebilir maliyetin aksine, likit seçeneklerinin sayısı azalıyor, bu nedenle uygun konut bulmak daha zor olabilir.

Ağustos

Ağustos ayı, kriz öncesi sakinlik ayı olarak adlandırılıyor. Farklı ülkelerdeki konut piyasasında aktif sezonun başlangıcı. Yaz sonunda, iyi pazarlık ve daha iyi satış koşullarının mümkün olduğu daireler en az sıklıkla satın alınır. Farklı parametrelere sahip gayrimenkul seçimi azalıyor.

Eylül

Eylül ayında yeni iş sezonu başlıyor, hem satıcılar hem de alıcılar tatilden pazara dönüyor. İnşaat şirketleri yeni mülkleri satışa çıkarıyor. Talep geri geldikçe emlak fiyatları artıyor, ancak mülkler hala birçok yatırımcı için uygun fiyatlı olmaya devam ediyor.

Ekim

Ekim — Konut piyasasının en hareketli ayı. Sonbaharın ortasında, kural olarak, en fazla sayıda anlaşma yapılır, çok çeşitli teklifler ortaya çıkar ve fiyat etiketi Eylül ayına göre daha yüksek olabilir. Ancak geniş bir teklif havuzunun arka planına bakıldığında, alıcıların pazarlık yapma olasılıkları yüksek.

Kasım

Sezonun son aktif ayı olan Kasım ayında, kış hazırlıkları sürüyor. durgunluk. Büyük fırsatlar sona eriyor, sonbahar başına göre daha ucuz daireler bulabilir, pazarlık yapabilirsiniz. Geliştiriciler çok cazip fiyatlarla özel teklifler sunuyor.

Aralık

Aralık ayının başında piyasada kısa vadeli bir hareketlilik var: Satıcılar mülklerini satmak istiyor ve bazı alıcılar Yeni Yıl tatilini şimdiden yeni dairelerde geçirmeyi planlıyor. Bu ay yatırımcılar tatil öncesi apartman indirimlerinden yararlanabilirler.

Sonuç olarak, kârlı bir ev satın almak için en uygun ayın genellikle belirli bir ülke ve bölgenin özelliklerine göre belirlendiğini belirtiyoruz. Ancak genel eğilimlere güvenirsek, birincil ve ikincil konut fiyatlarının genellikle en ucuz olduğu iki ayı vurgulayabiliriz:

— Ocak, Yeni Yıl tatilinden sonra talep ve ekonomik aktivite düşüşe geçti.

— Temmuz, tatil sezonunun zirvesindeyken, diğer öncelikler nedeniyle gayrimenkule olan ilgi düşüyor.

SSS

Mayıs ayında daire satın almak mümkün mü?

SSS

Mayıs ayında daire satın almak mümkün mü?

SSS

Mayıs ayında daire satın almak mümkün mü?

h3>

Evet, bahar aylarında konut piyasasında hareketlilik artıyor. Mayıs ayında gayrimenkul talebi önemli ölçüde artıyor, bu nedenle çok düşük fiyatlara güvenmemelisiniz.

Daire satın almak ne zaman daha iyidir: kışın mı yoksa yazın mı?

En cazip emlak fiyatlarına genellikle kış aylarında rastlamak mümkündür. Bu dönemde tüketici ilgisinde bir düşüş var ve birçok geliştirici ve satıcı, fon almak ve yeni projelere başlamak için mülklerini hızla satmaya çalışıyor.

En uygun sezonu seçmeye yönelik öneriler

Başarılı bir daire satın almanın temel koşulu — Olası tüm hususları önceden düşünün: bütçe, konum, hedefler ve sezon.

Gayrimenkul satın almak için yılın en uygun zamanını seçerken şunları öneririz:

  • genel pazar eğilimlerini, ekonomik durumu ve bölgenin özelliklerini dikkate alın.
  • Tüketici faaliyetlerinin azaldığı dönemlere ve geliştiricilerin gayrimenkul satın alımında tasarruf etmenize yardımcı olacak özel tekliflerine dikkat edin.
  • Bazı ülkelerde olduğu gibi yalnızca sezonluk indirimlere güvenmemelisiniz, bu tür faktörlerin metrekare fiyatı üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yoktur.
  • Yaşamak için gayrimenkul arıyorsanız İlkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan piyasada çok sayıda teklifin varlığına odaklanmak en iyisidir. Beklentilerinizi en iyi karşılayan konutu bu dönemde seçebilirsiniz.
  • Kendi sitenizde özel bir ev satın almak için en iyi an — sıcak mevsim. İstatistiklere göre bahar aylarında satışlarda artış yaşanıyor. Ancak bu durumda villalar ve kır evleri biraz daha pahalı hale gelebilir.
  • Bir geliştiriciden gayrimenkul satın almak daha iyi zamanlara ertelenmemelidir. Günümüzde pek çok şirket, yatırımcılarla yarı yolda buluşuyor ve uygun koşullar sunuyor: inşaatın ilk aşamasında düşük fiyatlar ve faizsiz taksit ödemeleri.
  • Geleneksel olarak geliştiriciler, Aralık ayında Yeni Yıl satışları düzenliyor. Ancak tüm şirketlerin bu tür promosyonları karlı olarak sunmadığını unutmayın. Örneğin, yıl sonunda geliştiriciler en likit olmayan seçenekleri satmaya çalışıyor.

Sektör uzmanlarına göre, kaliteli gayrimenkul için cazip fiyatlar "yakalanabilir" yılın herhangi bir mevsiminde. Ana durum; Hedefinizi açıkça tanımlayın ve deneyimli bir emlak acentesinin temsil ettiği uzmanlardan yardım isteyin.

Ayrıca oku

Arrow