Yardımcı bilgi

30 Ağustos 2024

Bir dairenin ön bitirmesi nedir (beyaz kutu)

Doğrudan geliştiriciden gayrimenkul satın alırken, bazı yatırımcılar ön onarımı yapılmış mülkleri tercih ediyor. Ön bitirmenin ne olduğunu, yenileme çalışmalarının diğer aşamalarından farklarının neler olduğunu ve en önemlisi böyle bir daireye hemen taşınıp taşınamayacağınızı öğrenmenizi öneririz.

Ön bitirme nedir?

Ön son işlem veya beyaz kutu — Bu, kaba ve ince bitirme arasındaki onarım işinin bir ara aşamasıdır. Bugün, konutun müteahhitten hazır olarak alınması seçeneği giderek daha popüler hale geliyor, çünkü alıcılar tüm kaba ve kirli işlerin zaten yapılmış olmasını tercih ediyor.

Ön bitirme veya diğer adıyla yarı bitirme. -müteahhit tarafından beyan edilen bitirme, dairelerin bölmelerle ayrı odalara bölünmesi, odalara dağıtılmış elektrik ağları, zeminde şap, sıvalı duvarlar ve tavanlar olması anlamına gelir.

Bu tür konutlar görsel olarak beyazdır, bu yüzden “beyaz kutu”, yani “beyaz kutu” olarak anılır. Tek istisna, anahtarları, prizleri ve lambaları bağlamak için tellerin duvarlardan ve zeminden çıktığı yerlerdir. Aslında, ön bitirme aşamasındaki bir odayı yalnızca birkaç hafta içinde tamamen yenilenmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Bazı pazar uzmanları, aşağıdakilerin listesini tanımlayan böyle bir standart olmadığını belirtiyor: ön terbiye çerçevesinde çalışır. Yani inşaat şirketleri, onarımın bu aşamasına dahil olan seçenekler kümesini kendileri belirleyebilirler. Bu nedenle, bir daire satın almadan önce, yeni bir binanın yarı kaplamasına tam olarak neyin dahil olduğunu geliştiriciyle birlikte kontrol etmenizi öneririz.

Yüksek kaliteli ön bitirmenin bir dizi yadsınamaz avantajı vardır. :

  1. Her şey kirli, iş tamamlandı ve mal sahiplerinin artık inşaat atıklarının kaldırılmasıyla ilgili sorunları çözmesi gerekmiyor.
  2. Finansal optimizasyon apartman yenileme maliyetleri, çünkü çoğu zaman geliştirici tarafından gerçekleştirilen kaba ve ön bitirme işleri, mal sahibi tarafından bağımsız olarak gerçekleştirilen aynı hacimli işten daha ucuzdur. Örneğin, işin büyük ölçeği nedeniyle üreticilerle işbirliği, geliştiricilere inşaat ve bitirme malzemelerini toptan fiyatlarla satın alma fırsatı verir.
  3. Hem paradan hem de zamandan tasarruf sağlar ve en önemlisi, — sinirler. Kendi kendini onarma konusunda zaten deneyimi olan mülk sahipleri, yukarıdakileri koşulsuz olarak destekleyeceklerdir.
  4. Apartmanda ön bitirme — İstenilen ayarlamaların yapılmasının veya bireysel bir tasarım projesinin tamamen uygulanmasının hâlâ mümkün olduğu yenileme aşaması.
  5. Geliştirici bir konut kompleksinin dairelerinde beyaz kutu kaplaması sağladıysa, o zaman temel olarak bu aşamadır. tüm dairelerde paralel olarak uygulanmaktadır. Yani, herhangi bir zorlu ev tadilatına eşlik eden gürültü ve kire katlanmak zorunda kalmayacaksınız.

Ön bitirme tadilatlarının dezavantajlarına gelince, asıl dezavantaj, yapılan tadilatın kalitesidir. gerçekleştirilen çalışma. Tüm geliştiriciler olağanüstü derecede iyi bir sonuç elde etme hedefiyle hareket etmez. Bazı durumlarda öncelik projenin teslim süresi ve bütçe tasarrufudur. Bu nedenle alıcıların inşaat firmasını seçerken dikkatli olmaları gerekmektedir.

Ön bitirmenin başka önemli bir dezavantajı yoktur. Daha ziyade, belirli yatırımcı kategorileri için uygun olmayabilecek çeşitli özellikler vardır, yani:

  • Yeniden geliştirmeden bahsediyorsak, konutun ön bitirme aşamasında olağandışı imar edilmesi, o zaman ev sahibi iş için ek para harcamak zorunda kalacak.
  • Satın alma ve satış sözleşmesinin imzalanmasının hemen ertesi günü daireye taşınmak veya kiralamak mümkün olmayacak. Onarımın tamamlanması biraz zaman alacaktır.

Ön son işlem ile kaba ve son işlem arasındaki fark nedir

Kaba, ön son işlem arasındaki temel fark Yeni binalarda bitirme ve bitirme, listelenen onarım işi türlerinin her birinin tanımında yer almaktadır.

Kaba bitirme, konutun esasen henüz onarılmadığı aşamadır. . Yani dairede kamu hizmetleri var (su, gaz, kanalizasyon, elektrik), yerde şap var, pencere çerçeveleri takılı, bazı durumlarda duvarlarda ve tavanda kaba sıva var.

< p> Bitiriliyor— Bu son bir yenilemedir ve sonrasında hemen daireye taşınabilirsiniz. Aşağıdaki onarım işleri tamamlandı: Zemin ve tavan kaplamaları, banyo ve mutfakta fayans ve sıhhi tesisat mevcut, duvar kağıdı asıldı, iç ve giriş kapıları, çift camlı pencereler, prizler ve aydınlatma armatürleri takıldı, yani , sakinlerin yalnızca ev aletleri, mobilya ve dekoratif ürünler satın alması gerekecek.

Ön son işlem, daha önce de belirttiğimiz gibi — Bu, kaba ve ince onarımlar arasında bir ara aşamadır. Ön terbiye ile son işlem arasındaki temel fark, ilk durumda odanın son dekoratif çalışma için hazırlanması, ikincisinde ise; yaşamaya hazır bir iç mekan yaratılır.

Yeni bir binadaki bir dairenin ön bitirmesi neleri içerir?

Apartmanlardan başlayarak dairelerin bitirilmesine yönelik işlerin kapsamı geliştirici şunları içerir:

  • Alçıpan levhaların veya sıvanın kullanıldığı tavan ve duvarların yüksek kalitede tesviye edilmesi. Yüzeyler ne kadar iyi düzleştirilir ve astarlanırsa, dekoratif kaplama malzemeleri onlara o kadar iyi uyum sağlar. Ön bitirme aşamasında duvarların da macunlanması gerekir.
  • Zemin tesviyesi — Onarım öncesi onarımlar için başka bir zorunlu seçenek. Dayanıklı zemin döşemesi için yüzeyin tamamen hazır olması gerekir. Kural olarak, tesviye malzemesi olarak beton şap kullanılır.
  • Duvarların kesilmesi ve tellerin döşenmesi, aydınlatma kablolarının yönlendirilmesi, anahtarların ve priz kutularının kurulmasını içeren elektrik tesisatı montaj işi. Aynı zamanda tüm güvenlik gereklilikleri de gözetilmektedir.
  • Banyolarda tuvalet, lavabo, küvet veya duş, drenaj boruları, kapatma vanalarının montajı ile ilgili sıhhi tesisat işleri. Ayrıca bu aşamada mevcut tüm standartlar dikkate alınarak kanalizasyon ve su temin sistemlerine bağlantı gerçekleştirilir.
  • İç ve giriş kapıları takılır. Bazen alıcılar giriş kapılarını daha güvenilir olanlarla değiştirmeye karar verirler. Ancak bu durumda bile apartmandaki kapılar ne kadar kaliteli olacak? tamamen geliştiriciye bağlıdır.
  • Pencerelerin son işlemi — Pencere bloklarının yanı sıra pencere denizliklerinin montajı ve eğimlerin tesviyesi ile ilgili tüm çalışmalar yapılmaktadır.
  • Apartmanda ısıtma sağlanıyorsa ön bitirme aşamasında boruların döşenmesi, radyatörlerin montajı ve bir kazan veya ısıtmalı zeminlerin kurulumu gerçekleştirilir. < /li>

Bunlar beyaz kutu formatındaki ana çalışma türleridir ve ardından yeni dairelerin son bitirme işlemine tamamen hazır olduğu kabul edilir. .

Ön son işlem ne kadar sürer?

< p>İyi haber şu ki ön son işlem yalnızca ¼ alır geliştiriciden dairede onarım çalışmaları için ayrılan süre. Bu aşamada mülk her geçen gün dönüşecek ve taşınmaya hazır bir mülkün özelliklerini giderek daha fazla kazanacak.

Ön bitirme için gereken süreye gelince, çeşitli faktörler rol oynuyor. bu durumda, özellikle — apartman alanı. Ortalama olarak, ön bitirme işinin süresi:

  • tek odalı dairelerde — 30-40 gün;
  • iki odada — 40-50 gün;
  • üç odada — 50-60 gün.

Odanın metrekaresine ek olarak, kullanılan malzemeler de ön bitirmenin zamanlamasını etkiler. Bunlar laminat, boya, duvar kağıdı gibi basit ve kurulumu hızlı malzemelerse iş oldukça hızlı ilerleyecektir. Parke, fayans ve çeşitli dekoratif sıvalar kullanılarak daha karmaşık ve pahalı bir kaplama planlanıyorsa, kurulum ayrıntılara dikkat etmeyi, teknolojiye sıkı sıkıya bağlı kalmayı gerektirecek ve bu nedenle daha fazla zaman alacaktır.

Sonra ne yapılır? ön bitirme

Ön bitirmeden sonra ev yenileme, evin kapsamına girer — bitirme işi yapmak. Bitirme şunları içerir:

  • Farelerin döşenmesi. Kural olarak, fayanslar ön bitirme aşamasında döşenir ve dikişlerin ovalanmasıyla ilgili tüm bitirme çalışmaları son yenileme sırasında yapılabilir.
  • Tavanı ve duvarları boyamak, duvar kağıdını yapıştırmak. Modern pazar, müşterilere çok çeşitli kaplama malzemeleri sunmaktadır, ancak duvarların ve tavanların basit bir şekilde boyanması ve duvar kağıdı kaplaması günümüzde hala çok alakalı.
  • Zemin döşeme. Kaba ve ön bitirme onarımları aşamasında tüm işler verimli bir şekilde gerçekleştirilmişse, kaplamanın zemine döşenmesinde herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır.
  • Kapıların montajı. Duvarlar (boyama veya duvar kağıdının bitirilmesi) ve zemin tamamen hazır olduktan sonra kapılar takılır.
  • Sıhhi tesisat montajı. Modern dairelerde geliştiriciler, daha sonra iletişime bağlanan duş, küvet, tuvalet, ısıtmalı havlu askıları ve diğer cihazların kurulumunu sağlar.
  • Sonlandırma elektrikli ekipmanlarının kurulumu. Bu, koruyucu ekipmanların, prizlerin, anahtarların, ısıtmalı zeminler için termostatların, lambaların ve diğer elektrikli cihazların kurulumunu içerir.

Listelenen işlerin çoğunun ön hazırlıktan sonra yapılması önemlidir. -bitirme, aynı anda yapılabilir, bu da tadilatın tamamen tamamlanmasını önemli ölçüde hızlandırır.

Apartmanda ön bitirme ile yaşamak mümkün mü?

Eğer şunu düşünürsek: "Başınızın üstünde bir çatı" bulunmasıyla ilgili bu sorun, o zaman teorik olarak bir apartman dairesinde ön terbiye ile yaşamak mümkündür. Ancak konfor seviyesini de hesaba katarsak buradaki durum belirsiz. Evet, onarım işlerinin çoğu zaten beyaz kutuda yapıldı ancak:

  • Bitirme yok. beyaz duvarlar, şapla kaplı zemin anlamına gelen kaplama, ıssız, rahatsız bir oda hissi yaratır.
  • İnşaatçıların geride bıraktığı toz ve kir, dairedeki tüm nesnelerin üzerine yerleşecektir.
  • Temizlik sırasındaki rahatsızlıklardan kaçınılamaz : Çıplak duvarlar ve zeminlerdeki tozun yıkanmasının laminat veya fayanslardan çok daha zor olduğunu kabul etmelisiniz.
< p>Yani, cilası önceden tamamlanmış bir dairede yaşamak — Bu, yaşayacak başka yeri olmayan ve yeni bir eve mümkün olan en kısa sürede taşınmak için son onarımları kendileri tamamlamak isteyen ev sahiplerine özel bir seçenektir.

Ayrıca oku

Arrow