Yardımcı bilgi

23 Eylül 2021

Deniz kenarında mülk satın almak: artıları ve eksileri

Türkiye'de tatil yapan turistlerin aklına sıcak bir deniz kıyısında kendi evlerini alma fikri geliyor. Ancak plaja yürüme mesafesindeki dairelerin kendine has özellikleri olduğunu anlamak önemlidir. Ve böyle bir satın almaya karar vermeden önce, tüm artıları ve eksileri tartmalısınız.

Bu yazıda, Türkiye'de daire satın almanın "artıları" ve "eksileri"nin neler olduğunu ilk satırda anlamaya çalışacağız.

< h2>Deniz kenarında mülk satın almanın avantajları< /h2>

Denize yakın daireleri düşünen hayal gücü, hemen, yalnızca dikkatsizlik ve mutlulukla ilişkilendirilen ideal bir tablo çizer. Ve kısmen öyle. Sizi sahilde mülk sahibi olmanın en önemli avantajlarını öğrenmeye davet ediyoruz.

Pencerelerden muhteşem deniz manzarası

Kıyıda Türkiye'de mülk satın alarak eşsiz manzaralara hayran kalabilirsiniz gün doğumu veya gün batımı, güneş ışınlarını deniz dalgalarının ufku üzerinde parlıyor. Sörfün gürültüsü ve deniz melteminin serinliği hissi, deniz kenarında ideal bir ev resmine ek bir dokunuş, deniz kıyısında, bol temiz hava almaya çalışıyor. Türkiye'nin kıyı bölgeleri olumlu bir şekilde düşük hava kirliliği seviyelerine sahiptir. Çevreye zarar veren hiçbir işletme, denize kanalizasyon boşaltan mega şehirler, zehirli egzoz emisyonları olan çok sayıda araba yok. Berrak deniz ve sağlıklı deniz havası, Türkiye kıyılarını çevresel açıdan son derece çekici kılmaktadır.

Uygun iklim

Türkiye subtropik bölgede yer almaktadır. bu nedenle buradaki iklim uygundur - subtropikal akdeniz. Ve bu, cumhuriyette yazın +25 ila +40 derece arasında değişen sıcaklıklarda oldukça kuru ve sıcak olduğu anlamına gelir. Kışlar ılıman ve ılık, yağışlı ve +10 derece civarındadır. Bu koşullar, farklı yaş kategorilerindeki insanlar için idealdir.

haberlere dön »

Tatil merkezlerinin gelişmiş altyapısı

Türkiye için turizm, ülke ekonomisinin önemli bir sektörüdür ve kalkınmasına öncelik verilmektedir. Bu ülkedeki prestijli tatil bölgeleri, her şeyden önce eğlence endüstrisi kuruluşları ve gelişmiş sosyal altyapısı ile ünlüdür. Kendi dairenizde veya villanızda yaşarken, yerel restoran ve barları ziyaret etme, ünlü kulüplerdeki diskolara gitme ve ilginç rotalar oluşturma fırsatına sahip olacaksınız.

En geniş rekreasyon olanakları

Deniz kıyısında kendinize ait konutunuzun olması, kişisel zamanınızı dilediğiniz gibi yönetmenize ve daha konforlu koşullarda yaşamanıza olanak sağlayacaktır. . Tatile gitmeye karar verirseniz, otel veya daire aramanıza gerek yok. Kendi mutfağınızda yerel pazardan aldığınız taze sebze ve deniz ürünlerini kullanarak kendi yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Arkadaşlarınızı ve akrabalarınızı ziyarete davet etme fırsatınız olacak. Ve SPA otelleri altyapısına sahip Türk konut komplekslerindeki daireler, evin topraklarından bile çıkmadan yüzme havuzu, sauna, hamam gibi avantajlardan yararlanmanıza olanak sağlayacaktır.

Yüksek yatırım potansiyeli

Türkiye'de deniz kenarında gayrimenkul yatırımı gelir açısından büyük fırsatlar sunuyor. Güneşli cumhuriyette yokluğunuz sırasında daireler kiralanabilir. Bu, yılda dairenin değerinin yaklaşık% 8'ini getirebilir. Ayrıca, yeni konut sitelerindeki daireler birkaç yıl içinde karlı bir şekilde yeniden satılabilir.

Türk gayrimenkulünün uygun değeri

Emlak piyasası Türkiye'de geniş bir ikincil konut seçeneği ve geliştiriciden teklifler sunar. İlk sahil şeridinde lüks bir villa ve tatil bölgelerinde ucuz daireler kolayca bulabilirsiniz. Türk devletinin en prestijli bölgelerinde bile metrekare maliyeti İtalya, İspanya ve Yunanistan'daki benzer gayrimenkul fiyatlarının çok altında.

Kıyıda konutun dezavantajları

Deniz kenarında ev almanın dezavantajlarını düşünürsek liste çok daha az olacaktır. Böyle bir satın almanın dezavantajları, artan nemi içerir. Bu, sakinlerin refahını olumsuz yönde etkilemeyecektir, ancak bu faktör odada küf ve mantar oluşmasına neden olabilir.

Bu sorun oldukça basit bir şekilde çözülür, deneyimli geliştiriciler buna özellikle dikkat eder. Duvarlar ve tavanlar su geçirmez antifungal boya ile boyanmıştır. Döşeme olarak karo, neme dayanıklı laminat, parke veya vinil karo kullanılır. İyi ışık geçirgenliğine ve yüksek ısı yalıtımına sahip pencere profili ve çift camlı pencereler, iç mekanlarda sera etkisinin oluşmasını mümkün olduğunca engellemektedir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da plaj sezonunun en yoğun olduğu dönemde camların altında turistlerin bulunmasıdır. Ve bazıları için bu bir sorun değilse, diğerleri için can sıkıcı bir faktör olabilir.

Denize yakın bir yerde yaşamak ve aynı zamanda huzur ve sükunetin tadını çıkarmak istiyorsanız, gezi noktalarından ve merkezi plajlardan uzak yerleri tercih etmelisiniz. Türkiye'de deniz kıyısında bir villa veya bir yerleşim bölgesinde bir daire ideal bir çözüm olacaktır. Aktif bir yaşam hissini seviyorsanız, turistik bölgelerde konut satın almaktan çekinmeyin.

Gördüğünüz gibi, deniz kenarında konutun listelenen tüm dezavantajları, inkar edilemez avantajlarıyla fazlasıyla dengeleniyor.

Türkiye'nin hangi kıyısını seçmeli?

Türkiye kıyılarında, kumlarının kalitesi, denizin saflığı nedeniyle her yıl Mavi Bayrak ile ödüllendirilen birçok plaj bulunmaktadır. sular ve sunulan hizmetlerin sayısı.

Çoğunlukla, BDT ülkeleri sakinleri, Akdeniz kıyılarının kıyı bölgelerinde mülk satın alırlar: Antalya, Alanya, Belek, Kemer, Side, Mersin. Bozulmamış doğanın, heybetli dağların, sarp kayalık kıyıların, girintili çıkıntılı koyların, en saf deniz suyu ve sağlıklı havanın tadını çıkarabileceğiniz yer burasıdır.

Türkiye'nin Ege kıyısındaki mülkler Avrupalılar tarafından tercih edilmektedir: Almanlar, Fransızlar ve İngilizler. Ve bu bölgede emlak fiyatları şimdiden Avrupa rakamlarına yakın. Karadeniz bölgesinde bir daire veya ev satın almak, bu bölgede Ruslar ve Ukraynalılar da dahil olmak üzere komşu ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışı yasağı olduğu için hiç işe yaramayacaktır.

inşaat şirketi Nordic Property Construction, alıcılara Akdeniz kıyısındaki modern konut komplekslerinde daireler sunmaktadır. Yöneticiler, isteklerinize ve finansal imkanlarınıza uygun olarak, uçsuz bucaksız deniz manzaralarının güzel panoramaları ile size konaklama yeri bulmaya hazır.

Ayrıca oku

Arrow