Yardımcı bilgi

22 Haziran 2021

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı. Bilmeye değer ne var?

Yabancı alıcılar, bir müteahhitten Türk mülkü satın alarak bir dizi avantaj elde edebilir. Bir kişi gayrimenkul satın almak için bir sözleşme imzaladıktan sonra, oturma izni alma konusuyla ilgilenebilirsiniz. 1-2 yıllık oturma izni verilir ve Türkiye'de özgürce kalmanıza izin verir. Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı (TCBI) programı kapsamında 400.000 ABD Doları veya üzerinde daire satın alırken hızlandırılmış formatta (sadece 6 ayda) bir Türk pasaportu verilebilir. Konut satın alarak vatandaşlık alma seçeneği yatırımcılar arasında en çok rağbet görüyor.

Türk vatandaşlığının avantajları

Gayrimenkul yatırımı yaparak Türk vatandaşlığı almanın şartları kolaylaştırıldı. son düzenlemelere göre. Türk yasalarına göre, 2018'den beri yabancı yatırımcılar, kadastro değeri 400.000 ABD Doları'nın üzerinde olan gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı ve kümülatif faydalarını elde edebilirler. Önceden, minimum yatırım 1 milyon dolardı ve bu herkes için karşılanabilir olmaktan uzaktı. 4 katlık böyle bir düşüşün ardından dünyanın her yerinden yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'ye ve özellikle gayrimenkul sektörüne ilgisi önemli ölçüde arttı.

Türkiye vatandaşlığının faydaları nelerdir:

  • Kısa sürede (3-6 ay) Türk vatandaşlığı alma sürecini basitleştirdi.
  • Dil yeterliliği şartı yoktur.
  • Türkiye'de süresiz kalma hakkı.
  • Tüm aile üyeleri için vatandaşlık.
  • Dünya çapında 111 ülkeye vizesiz erişim.
  • ABD E-2 vizesi ile ABD'ye giden en kısa yol.
  • Birleşik Krallık'a taşınma olasılığı.
  • Türk hukuku çifte vatandaşlığa izin vermektedir.
  • Ücretsiz tıbbi bakım.

Gayrimenkul alımı yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmanın şartları

Vatandaşlık elde etmek için gayrimenkul seçimine ilişkin özel şartlar ve yasaklar yoktur. Sahilde lüks bir rezidans gibi tek bir nesne veya birkaç mülkiyet seçeneği olabilir. Örneğin, birincil veya ikincil piyasadan birkaç daire satın alabilir veya ticari bir tesise yatırım yapabilirsiniz. Ana koşul, toplam değerin beyan edilen çeyrek milyon eşiğine eşit veya daha fazla olmasıdır.

Gayrimenkulün mülkiyetinin, tapu tarihinden itibaren en az 3 yıl süreyle elinde tutulması zorunludur. işlem. Aynı zamanda hem kişisel amaçlar için hem de kiralamak için kullanılabilir. Ayrıca yatırımcıların sadece kendileri değil, eşleri ve on sekiz yaşından küçük tüm çocukları dahil aileleri de Türk vatandaşlığı almaktadır.

Türk vatandaşlığı alma prosedürü

Türk vatandaşlığı alma aşamaları:

  1. Vergi kayıt numarası alma
  2. Bir Türk banka hesabı açmak
  3. Mülk bulma ve satın alma
  4. Gayrimenkul değerleme raporu alma
  5. Uygunluk sertifikası verilmesi
  6. Türkiye'de oturma izni vermek
  7. Vatandaşlık için başvurun.

Mülkiyeti devretmeden önce, mülkün değerinin en az 400.000 ABD Doları olduğunu gösteren kadastro dairesinden (Tapu ofisi) bir uzman gayrimenkul değerleme raporu alınmalıdır. Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir şirket tarafından ihraç edilir. Gayrimenkul alım sözleşmesinde veya tapuda yer alan değer ile gayrimenkul değerleme raporundaki değer ve banka havalesi tutarı eşleşmelidir. Bu belgelere istinaden uygunluk belgesi düzenlenir.

Gayrimenkulün değeri banka aracılığıyla aktarılmalı ve gerekli belge ile teyit edilmelidir. Satın alma işlemi lira, euro ve diğer yabancı para birimleri ile ödenebilir. Tüccarlara yapılan manuel ödemeler Türk vatandaşlığına başvurmak için geçerli değildir. Cumhuriyet vatandaşlığına başvurduğunuzda, diğer ülkelerde halihazırda sahip olduğunuz mal varlığınızı veya gelirinizi beyan etmeniz gerekmez.

Türk vatandaşlığı almak için bir belge paketi hazırlamanız gerekir:

  • Geçiş hizmetinin web sitesinde doldurulmuş bir anket;
  • Pasaport fotokopisi;
  • Tüm başvuru sahiplerinin doğum belgelerinin aslı veya onaylı kopyası;
  • Türkiye vergi kimlik numarası;
  • Geçerli sağlık sigortası;
  • TAPU başlığı;
  • Fotoğraflar 3,5 x 4,5 cm (2 adet);
  • Sabıka kaydı olmadığını teyit eden sertifika;
  • Geçerli bir mülk değerleme raporu (rapor üç ay geçerlidir).
  • Başvuru sahibinden gelen tüm belgelerin ve başvurunun Türkçe'ye yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve noter tasdikli olması gerekmektedir. Vatandaşlık başvurusunun değerlendirilmesi 3 ila 6 ay sürer.

    Nordic'ten teklif

    NORDIC PROPERTY İnşaat inşaat şirketi, Alanya'nın farklı bölgelerindeki yeni modern konut sitelerinde konforlu konutlar sunuyor. Müteahhit, Akdeniz kıyısındaki resort konut inşaatında en iyi şirketlerden biridir.

    Kargıcak bölgesindeki Nordic Art konut kompleksindeki daireler.

    < Dubleks daireler 219 m2'den ayrı bahçe arsaları ile loft 2+1 olarak satışa sunulmaktadır. Bu ayrıcalıklı dairelerin sahipleri, konut kompleksinin altyapısı, geniş bir iç mekan, kaliteli malzemeler ve benzersiz mimari ile yetkin bir kombinasyon içinde arka bahçelerinin mahremiyetini takdir edeceklerdir. Su ve elektrik için sadece TSE kalite işaretine sahip malzemeler kullanılmaktadır, bu da Türk Standartları Enstitüsü'nün tüm kontrollerinden geçilmesi anlamına gelmektedir. Dubleksler, halihazırda donanımlı bir mutfak (mobilya, ev aletleri) ve mimar tarafından önerilen gömme dolaplarla satılmaktadır. Banyolarda zaten su tesisatı var. Klima ve ısıtma sistemi kurulmuştur.

    Sitenin arazisinde sakinler için pek çok ek hizmet vardır: oyun alanı bulunan yetişkinler ve çocuklar için yüzme havuzu, spor salonu ve masa tenisi, Türk hamamı (hamam) ve Roma buhar odası, masaj odaları ve SPA alanı. Güvenlikli kapalı otopark da mevcuttur.

    Alıcının sadece kendi zevkine göre mobilya seçmesi gerekir. 286 500 EUR'dan başlayan fiyat. Bu tür daireleri satın alarak hemen Türk vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
    Ayrıca daha küçük bir çekimle birkaç daire de seçebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var. Alıcılara 1+1, 2+1 oda, 2+1 ve 3+1 dubleks dairelerin yanı sıra bahçe dubleksleri de sunuluyor. Çekimler 66,5 m2'den başlıyor. Fiyat: 118.500 EUR'dan başlayan fiyatlarla.

    Geliştirici, herkesin kullanabileceği uygun bir ödeme planı sunuyor: ilk ödemenin yalnızca %30'u, geri kalanı 31.10.2023 tarihine kadar faizsiz taksitlerle ödeniyor. .

    NORDIC PROPERTY İnşaat uzmanları, Türk vatandaşlık programına katılmak için Alanya'da yüksek kaliteli daireler bulmanıza yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. İletişime geçin!

    Ayrıca oku

    Arrow