Yardımcı bilgi

16 Ağustos 2024

Geliştiriciden iyi bir sonuç nedir?

Bir dairenin geliştiriciden son bitirmesi nedir

Müteahhitten bitirmeli daireler dünyanın farklı ülkelerinde satın alınabilir. Üstelik müşterilere aralarından seçim yapabilecekleri çeşitli seçenekler sunulur; kaba tadilat aşamasındaki nesnelerden anahtar teslimi dairelere kadar.

Elbette ideal seçenek — mülk satın alın ve hemen taşının. Ve bu ancak onarım işinin son aşaması tamamlanırsa yapılabilir. ince bitirme.

Makalemizde, ne tür bitirme işlemlerinin olduğunu, yeni bir binada bir dairenin ince bitirilmesinin ne anlama geldiğini, artılarının ve eksilerinin neler olduğunu ve olup olmadığını birlikte anlamayı öneriyoruz. ince onarımları kendiniz yapmaya değer. < /p>

Bir dairenin son bitirmesi nedir

Yeni bir binadaki bir dairenin ince bitirmesi — Bu, herhangi bir onarımın son aşamasıdır. İnşaat tamamen tamamlandığında ve odadaki tüm yüzeyler düzleştirildiğinde, şap, sıva ve macun iyice kuruduğunda ve elektrik şebekeleri kurulduğunda başlar.

Yani, sırasında dairelerde ince işler yapılır, tavanlar boyanır ve duvarlar boyanır, duvar kağıdı yapıştırılır, döşemeler döşenir – fayans, laminat, parke, sıhhi tesisat, prizler, giriş ve iç kapıların montajı yapılır. Nihai bitirme işlemi tamamlanmış bir daire neredeyse taşınmaya hazırdır, yani içinde yaşayabilirsiniz: bunun için ev sahibinin mobilya ve ev aletlerini getirmesi yeterlidir.

Bitirme türleri yeni binalardaki daireler ve aralarındaki farklar

Bu nedenle, yeni binalardaki bitirme seçeneklerinin kesin tanımları ve resmi olarak onaylanmış standartlar yoktur. Yani konut satış paketinde yer alan seçeneklerin listesi geliştiricinin kendisi tarafından belirlenmektedir. Ancak hazırlık aşamasına bağlı olarak aşağıdaki bitirme işi türleri ayırt edilebilir:

  • Kaba bitirme

Geliştiriciden alınan minimum konut paketi temel bitirme dahil. Kural olarak, bu aşamada daireler tamamlanmamış olarak satılmaktadır; tek fark, bazı inşaat şirketlerinin iç bölmeleri, zemin şapları ve iletişim kabloları olmayan, ancak çift camlı pencereleri ve giriş kapısı olan boş bir kutu sunması, diğerlerinin ise ek olarak sunmasıdır. mülklerini astarlı duvarlar, zemindeki şap, ayrılmış iletişim ve daha kaliteli bir giriş kapısı ile donatın. Farklı geliştiricilerin iş hacmi ve türleri önemli ölçüde farklılık gösterebilir.

Bu tür nesneleri satın almanın avantajları arasında maliyet (hazır konutlarla karşılaştırıldığında genellikle fiyat %20-30 daha düşüktür), yetenekler yer alır. düzende ayarlamalar yapmak ve onarım sürecini kontrol etmek, yol boyunca kusurları ortadan kaldırmak. Ancak taşınmayı beklemek biraz zaman alabilir. Buna ek olarak, genellikle geliştirici tarafından yapılan bitirme maliyeti, bağımsız olarak yapılan onarımlardan daha düşüktür.

  • Ön Son İşlem veya Beyaz Kutu

Bu bir ara &mdash işlemidir. ; kaba ve bitirme arasında — yeni bir binada bir daireyi bitirme seçeneği. Hangi iş listesinin gerçekleştirileceği geliştiriciye bağlıdır. Seçeneklerin tam seti ve açıklaması sözleşmede belirtilmiştir. Kural olarak bunlar şunlardır:

  • son kat kaplamanın döşenmesi için tamamen hazır bir zemin;
    sıvayla düzleştirilmiş duvarlar ve tavanlar;
  • bölünmüş iletişimler ( bazı seçeneklerde sıhhi tesisat kurulumu da bekleniyor);
  • hazır elektrik sistemi;
  • çift camlı pencereler, giriş ve iç kapılar.

Beyaz Kutu — Bu tür mülklerin yenilenmeyen dairelerden daha pahalı olmasına rağmen yatırımcılar arasında daha popüler bir bitirme seçeneği. Mesele şu ki, ön bitirme ile dairelerin doluluk için hazırlanması minimum zaman alıyor.

  • İnce bitirme

Daha önce de belirttiğimiz gibi, böylesine eksiksiz bir Bir dizi gayrimenkul, konut kompleksi faaliyete geçtikten hemen sonra taşınmak isteyen alıcılar tarafından seçiliyor. Bu durumda geliştiricinin seçimi özellikle önemlidir. Geliştirici tarafından halihazırda inşa edilmiş evlerde yaşayan ev sahiplerinin yorumlarını önceden okumak, bitirme kalitesini değerlendirmek ve deneyimli inşaat şirketlerinin gelecekteki hazır daire seçeneklerini gösterdiği showroom'u ziyaret etmek önemlidir.

  • Anahtar teslimi son işlem

Bu, ek ekipmanla birlikte mükemmel bir son işlemdir. Hangi seçeneklerin dahil edileceği tamamen geliştiriciye bağlıdır.

İnce son işlem ile anahtar teslim son işlem arasındaki fark

İnce son işlem — Bu, çoğunlukla konfor sınıfı konutlar için tasarlanan bir mülkün standart bir yenilemesidir. Anahtar teslimi bitirme ek seçenekler gerektirir ve bu, çoğunlukla yeni iş ve birinci sınıf binalar için tipiktir.

Örneğin, bazı geliştiriciler anahtar teslimi satış yaparken daireleri tamamlarlar:

  • mutfak mobilyaları ve aksesuarları ;
  • yüksek kaliteli sıhhi tesisat, ev ve iklim kontrol ekipmanı;
  • oturma odası ve yatak odalarındaki temel mobilya seti.

Diğer inşaat şirketleri, binaların tasarımında elit sınıf kaplama malzemelerinin kullanımına daha fazla önem veriyor; paket, mermer, ahşap vb. Premium segmentteki yeni binalar, çeşitli tarzlarda benzersiz tasarım projelerini bünyesinde barındırıyor.

Yani, anahtar teslimi kaplamalı daireler mümkün olduğunca taşınmaya hazır, bireysel iç tasarım, ancak aynı zamanda daha pahalıdırlar.

Yeni bir binadaki bir dairenin son bitirme işlemine neler dahildir?

Bir dairenin son bitirme işlemine ne dahildir? geliştirici dahil mi? Kural olarak paket şunları içerir:

  • Döşeme işi. Seramik karoların döşenmesi ve derzlerin derz dolgusu, onarımın son aşamasında gerçekleştirilir, bu da fayans döşeme işinin bitirme olarak sınıflandırılmasına olanak tanır.
  • Son macun. Bazı inşaatçılar macun veya sıvayı kaba iş olarak sınıflandırır. Diğer uzmanlar, apartmandaki odaların son şeklini alması nedeniyle bunu yenilemenin bitiş aşaması olarak sınıflandırıyor.
  • Duvar bitirme. Seçilen malzemeye bağlı olarak duvarların bitirilmesi, bunların boyanmasını, dekoratif sıva uygulanmasını, duvar kağıdının yapıştırılmasını veya örneğin ahşap veya taşla kaplanmasını içerir. Duvarları dekore etmeden önce düzleştirilmesi gerekir.
  • PVC, MDF panellerin montajı. Günümüzde duvar panelleri genellikle boyama veya duvar kağıdı yerine kullanılmaktadır ve tavan panelleri ise; diğer tavan kaplamaları yerine. Ayrıca bu tür malzemeler yardımıyla dairelerde her türlü dekoratif niş ve kemerler oluşturulur.
  • Tavan montajı. Tavanın dekoratif boyanmasını, asma veya gergi yapıların montajını içerebilecek son çalışma.
  • Zemin montajı. Zemin kaplamasında kullanılan farklı malzeme türleri de vardır. Temel olarak döşeme parke, laminat, levhalar, seramik karolar, linolyumdan yapılmıştır. Zeminin kendisine ek olarak, dairenin son bitirilmesi sırasında, geliştirici tarafından böyle bir seçenek sağlanmışsa, süpürgeliklerin yanı sıra termostatlı ısıtmalı zeminler de monte edilir.
  • Giriş ve iç mekan montajı kapılar, kaplamalar. Giriş kapıları genellikle çeliktir, iç kapılar ise; Boyama için MDF'den yapılmıştır. Bitişik yüzeylere ve yüzeylerine zarar vermemek için tüm bitirme işlerinden sonra kapılar ve kaplamalar takılır.
  • Elektrikli ekipmanların montajı. Prizler, anahtarlar, aydınlatma armatürleri takıldı.
  • İklim kontrol ekipmanlarının montajı. Bazı geliştiriciler, yalnızca sahibinin taşındıktan sonra satın aldığı iklim kontrol ekipmanlarının kurulumu için kablo güzergahlarını hazırlıyor ve düzenliyor. Bazı mülkler klimaları kendileri de kurmaktadır. Çoğu zaman geliştiriciler, klima sisteminin harici ünitelerinin kurulumu için özel yerler hazırlarlar; konut kompleksinin görünümünü bozmamak için binanın sonunda. Ayrıca proje tarafından öngörülmesi halinde daireye bireysel gaz kazanı kurulur.
  • Sıhhi tesisat işi. Mutfak ve banyoda, banyodaki musluklar, lavabolar ve kurutucular da dahil olmak üzere su tesisatı kurulu olmalıdır.
  • Mutfak ve banyo armatürleri. Mutfakta, ankastre ev aletleri için yer olan dolap mobilyaları, bir tezgah (genellikle doğal taştan yapılmış) ve banyoda ise; dolaplar, dolaplar.

Önde gelen geliştiriciler, üstün kaliteli projelerde daireleri ısıtmalı zeminler, Akıllı Ev sistemi, geliştirilmiş ısı ve ses yalıtımına sahip çift camlı pencereler gibi ek seçeneklerle donatıyor, vb.  ;

Şunu belirtmekte fayda var, örneğin Türkiye'de tüm projeler alıcıya sadece ince bir yüzeyle, oturuma hazır bir şekilde teslim ediliyor, yani tadilat yapılmadan dairelerin satılmaması burada, örneğin Rusça konuşulan ülkelerde olduğu gibi. Bu da Türk gayrimenkul satın almanın en önemli avantajlarından biridir.

Geliştiriciler bitirme için hangi malzemeleri kullanıyor?

Bitirme için kullanılan malzemeler, kullanıldıkları yere bağlıdır ve yani:

  • Duvarlar için duvar kağıdı, boya ve alçıpan kullanılır. Modern pazar, hammadde üretiminde kullanılan çeşitli renk ve dokularda çok çeşitli boya ve duvar kağıtları sunmaktadır. Alçıpan, ısı ve ses yalıtımı gibi ek işlevsel özelliklerle karakterize edilir.
  • Parke, laminat ve seramik karolar, döşeme için kaplama malzemeleri olarak kabul edilir. Bunlar dayanıklı, aşınmaya dayanıklı ve çevre dostu malzemelerdir.
  • Tavan bitiminde alçıpan paneller ve asma tavanlar kullanılır. Bunlar, uygun bakım ile uzun yıllar dayanacak ve mekanik strese karşı dayanıklı kalacak temiz malzemelerdir. Alçıpan kullanılarak, alçı kalıplama, LED aydınlatma için nişler gibi çeşitli dekoratif öğeler oluşturulur.

Bitirme malzemeleri konut kompleksinin durumuna, müşteri tercihlerine ve müşteri tercihlerine göre seçilir. iç tasarım.

Bitirmeden önce neler hazır olmalı

Bitirme veya ön bitirme hazırlığı şunları içerir:

  • İç bölmelerin düzenlenmesi. Ön terbiye aşamasında, malzemesi örneğin gazbeton veya alçıpan olabilen dairedeki tüm duvarlar monte edilir.
  • Son kat kaplama için duvarların sıvanması. Yani bu aşamada duvar yüzeyleri iyi bir şekilde düzleştirilmiştir. Yalnızca küçük hatalara izin verilir — Yatay yüzeylerde en fazla 1-2 ml. Ayrıca duvarlarda çatlak, soyulma veya başka kusurlar olmamalıdır.
  • Zemine şap. Beyaz Kutu zemin montaj işini içerir. Çatlaklar ve mukavemet seviyesi açısından kontrol edilmesi gereken bir şap kullanılarak tesviye edilir. Daha sonra döşemeyi döşemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca zeminin duvar ve bölmelerle birleşim yerlerindeki tüm derzler işlenir.
  • Tavanın hazırlanması. Bitirme hazırlık aşamasında tavanların bitirilmesi, yüzeyin tesviye edilmesini ve beyazlatılmasını içerir. Yani asma veya asma tavan montajı konusunda başka bir çalışma planlanmasa bile tavan son şekline getirilir.
  • Pencere ve pencere denizliklerinin montajı. Çift camlı pencereler takıldıktan sonra duvarlar ve pencereler arasında boşluk olup olmadığı ve pencere kilitlerinin çalışma durumu kontrol edilir.
  • Şebeke ağlarının dağıtımı ve kurulumu. Özellikle elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, ısıtma ve kanalizasyon sistemlerinden bahsediyoruz. İletişimin dağıtımı daire genelinde gerçekleştirilmelidir.

Bitirme işinin aşamaları

İnce bitirme — Yeni bir binadaki bir daireyi yenilemenin en önemli kısmı. Adım adım ve önceden geliştirilmiş bir tasarım projesine göre yapılmalıdır. Hazırlık aşamasında, onarım işinin tamamlanmasından sonra mülkün nasıl görüneceğini anlayan uzmanlar, kaç kaplama malzemesine ihtiyaç duyulacağını hesaplar, bir tahmin hazırlar ve gerekli her şeyi satın alır.

İnce bitirme geliştiriciden gelen konut katı bir sırayla gerçekleştirilir:  ;

  1. Uzmanlar ilk aşamada duvarların ve zeminin daha fazla kirlenmesini önlemek için tavanın bitirilmesini tavsiye ediyor. Tavan sıvalı ve astarlanmışsa, üzerine boya uygulayabilir veya gergi yapısı kurabilirsiniz.
  2. Daha sonra banyolara, koridora, mutfağa, yani yüksek nem oranıyla karakterize edilen odalara fayans döşenir. ve sık sık kirlilik. Bu tür amaçlar için günümüzde açıklanan özellikler dikkate alınarak seçilen başka malzemeler de kullanılmaktadır. Fayans çalışmalarından önce odanın duvarları ve zemini işlenir, yapıştırıcı uygulanır ve ardından fayanslar desene göre döşenir. Yeni yüzeyin tamamen kuru olması gerekir, ardından dikişler sıyrılır ve derzlenir.
  3. İç kaplamanın bir sonraki aşaması — döşeme montajı. Dairedeki bu yüzeyin en büyük yüklere maruz kalması nedeniyle malzeme seçimi çok önemlidir. Ön terbiye aşamasında yapılan beton şap yeterince düz değilse zemine özel bir bileşimden ilave bir katman uygulanır. Kaplama kurur kurumaz zemine laminat, parke, mermer veya muşamba gibi daha ucuz malzemeler serilir.

Önemli bir nokta: geliştirici bunu yapmayı planlıyorsa odaya ısıtmalı zemin döşenir, ardından laminat veya parke döşenmeden önce kablo veya boruların montajı yapılır.

  1. Duvar kaplaması — yeni bir binada bitirmenin bir sonraki aşaması. Burada duvar kağıdı ve boyadan dekoratif sıva, ahşap, doğal ve yapay taşa kadar çeşitli malzemeler kullanılabilir.
  2. Prizler, anahtarlar, duvar ve tavan lambaları, aplikler montajı. Elektrik de dahil olmak üzere mühendislik iletişimi dairenin her yerine zaten kurulduğundan, geriye kalan tek şey aydınlatma armatürlerini kurmak, dağıtım kutularındaki kabloların doğru bağlantısını ve ayrıca panelde gerekli harici ekipmanın varlığını kontrol etmektir.
  3. İç kapı, süpürgelik, kapı çerçevelerinin montajı. Malzeme ve yapı seçimi, geliştirici tarafından öngörülen projeye veya yatırımcının bireysel isteklerine bağlıdır.
  4. Bitirmenin son adımı — sıhhi tesisat işi. Gerekirse polipropilen borular döşenir ve sıhhi tesisat döşenir.

İnce kaplamanın avantajları

Şüphesiz, geliştiriciden ince kaplamaya sahip gayrimenkuller Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantajı vardır: onarım yapmaya gerek yoktur, kendi başınıza yaptığınız işe kıyasla daha düşük maliyet. Ve burada her şey basit bir şekilde açıklanıyor: Geliştiriciler, toptan alıcılar olarak inşaat şirketleriyle yakın işbirliği yapıyor.

Diğer avantajların yanı sıra:

  1. İç onarım çalışmaları için geçerli garantiler mülkün satın alındığı tarihten itibaren 2-3 yıl içinde.
  2. Hemen taşınıp yeni dairelerde yaşayabilirsiniz.
  3. Sahibinin yeni daireler aramakla zaman kaybetmesine gerek yok onarımları yapacak iyi bir inşaat ekibi, ayrıca işin maliyeti üzerinde anlaşmaya varmak ve uygulamanın tüm aşamalarını kontrol etmek.

Bitirmenin dezavantajları

Bitirmenin dezavantajları Vurgulamaya değer:

  • Düşük kaliteli malzeme kullanımı ve kötü yürütülen çalışma. Bazı durumlarda geliştiricinin yapacağı onarımlar, onarımların "kendi başınıza" yapılmasıyla aynı kalitede olmayacaktır. Ancak bu durumda her şey geliştiriciye bağlıdır — Önünüzde vicdanlı, tecrübeli bir firma varsa o zaman onarımlar “mükemmel” yapılacaktır. yüksek kaliteli, pahalı malzemeler kullanılması.
  • Kaba ve ön-kaba son işlemlerde herhangi bir kusurun tespit edilmesinde zorluklar.
  • Sahibinin düzeninden memnun olmaması daire, daha sonra son bitirme aşamasında, herhangi bir yeniden geliştirme işi ek zaman ve para maliyetleriyle doludur.
  • Sahibin ilk önce daireden kurtulmak zorunda kalması nedeniyle tadilatı zevkinize göre yeniden yapmakta zorluklar çalışmalar zaten tamamlandı ve ancak bundan sonra yenilerini gerçekleştirin.

Bu nedenle, inşaatın erken bir aşamasında yeni bir binada bir daire satın almak — Onarım işinde temel ayarlamalar yapmak mümkün olduğundan yatırımcılar arasında en popüler seçeneklerden biri.

Bitirmek için neden tadilatları kendiniz yapmamalısınız?

Yapmaya değer mi? Dairede son bitirmeyi kendi başınıza mı yapıyorsunuz? Uzmanların çoğu, özellikle uygun beceri ve deneyime sahip değilseniz, buna değmeyeceği konusunda hemfikirdir.

Sonlandırma işinin geliştirici veya alanda uzman uzmanlar tarafından yapılması daha iyidir. aşağıdaki durumlar:

< ul>
  • Onarımları kendi başınıza yapacak zamanınız yoksa;
  • deneyim yoktur, çünkü bu, malzemelerin bozulma ve para israfı riskini artırır yeni satın alımlarda;
  • döşeme ve kurulum teknolojisine tam olarak uyulması gereken pahalı kaplama malzemeleri, sıhhi tesisat, elektrik seçtiyseniz.
  • Elbette, iyi mühendislik açısından kaba bitirmeyle karşılaştırıldığında bitirme; en zor aşama değil. Ancak burada da tüm sorunları çözmek için son derece profesyonel becerilere ihtiyaç vardır. Ayrıca onarımın yüksek kalitede olması için bilgi ve deneyim gereklidir, aksi takdirde elde edilen sonuç sizi memnun etmekle kalmayacak, aynı zamanda sizi de memnun edecektir. ayrıca her şeyi yeniden yapmak için daha fazla çaba, zaman ve para israfına yol açar.

    Ayrıca oku

    Arrow