Haberler

18 Nisan 2023

Oturma izni almak için Alanya'nın açık alanlarına genel bakış

Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti, en popüler tatil ülkeleri listesinde haklı olarak lider bir konuma sahiptir. Doğal güzellikler, nispeten düşük yaşam maliyeti ve ideal olarak gelişmiş sosyal altyapı milyonlarca turisti çekmektedir. Bunların arasında, oturma izni almanın basitleştirilmiş prosedürü göz önüne alındığında, uzun süreli ikamet için Türkiye'yi seçen birçok kişi var.

Ayrıca yabancılardan, yani Ukraynalılar ve Ruslardan gelen yüksek talep, Ukrayna topraklarında düşmanlıkların patlak vermesi. Yabancı vatandaş akınını kontrol altına almak için Türk hükümeti, 1 Temmuz 2022'den itibaren mevzuatta değişiklik yapmak zorunda kaldı. toplam nüfusun oranı.

Bir Alanya, kapalı alanların ortaya çıktığı cumhuriyetin popüler tatil beldelerinden biri haline geldi. Mahmutlar, Kestel, Avsallar ve Kargıcak'ın ikamet çıkarmaları yasaklandı. Bu nedenle, bu yazımızda, 2023 Nisan ayının başında hala oturma izni alabileceğiniz Alanya'nın açık alanlarından bahsedeceğiz.

Alanya'nın Merkezi

Tarihi yerler, ünlü Kleopatra Plajı ve devam eden olaylar girdabı - burası tam olarak Alanya'nın merkezidir. Burası, her köşe başında kulüpler ve barlar gibi eğlence mekanlarının yanı sıra kafe ve restoranları bulabileceğiniz, şehrin prestijli bir bölgesidir. Bu sayede buradaki aktif yaşam geceleri bile durmuyor.

Alanya'nın merkezindeki gayrimenkullerin çoğu, neredeyse hiç ücretsiz konut bulunmadığı için eski konut stokunun az katlı binaları ile temsil ediliyor. Burada inşaat için arsa. Ayrıca ideal manzaralı ve denize yürüme mesafesinde lüks çatı katları da satın alabilirsiniz.

Oba

Turuncu, bölgeyi en doğru şekilde tanımlayan İkisinin de sembolüdür. Burası Alanya'nın her adımında meyve ağaçlarının bulunduğu yemyeşil bir köşesidir ve dağların eteğinde, Oba'nın üst kısmında çok sayıda narenciye bahçesi vardır.

gelişmiş bir sosyal altyapı, iyi ulaşım erişilebilirliği. Alanya'da büyük hipermarketler ve alışveriş merkezleri, çok sayıda kafe ve restoran, bir devlet hastanesi, 2 prestijli okul bulunmaktadır: Bahçeşehir Alanya Koleji ve TED Alanya Koleji. Oba'da her pazartesi taze ve organik meyve ve sebze alabileceğiniz bir pazar kurulmaktadır. Tüm bunlar, bölgeyi konforlu bir yaşam için harika bir yer haline getiriyor.

Oba'dan Alanya'nın her köşesine dolmuş veya otobüs ile ulaşabilirsiniz. Arabanız varsa Türkiye'nin doğusundan batısına uzanan D400 karayolunu kullanabilirsiniz.

Yol, bölgeyi alt ve üst kısımlara ayırır. Dağların eteğinde bulunan Yukarı Oba aktif olarak inşa ediliyor ve bu nedenle çeşitli iç altyapıya sahip yeni binalarda birçok teklif var. İlçenin alt kısmında az katlı yapılarda denize sıfır ikinci el daireler satın alabilirsiniz.

Demirtaş

Alanya'nın misafirleri arasında oturma izni için açık alanlar Hem ve merkez, şehrin en popüler turistik yerleridir. Ancak Demirtaş onların tam zıttıdır. Turistler arasında pek popüler olmayan bölge, bu nedenle sakin bir yaşam tercih edenler için ideal bir yer olacaktır. Ayrıca kafeler, restoranlar, marketler, kreşler, okullar ve liseleri içeren gelişmiş bir sosyal altyapı ile kolaylaştırılmıştır.

Rekreasyon için Demirtaş, birçok park alanı ve bakımlı kum ve çakıllı kristal berraklığında su. Büyük bir turist akışının olmaması, sakin denizin tadını tam olarak çıkarmanıza olanak tanır ve ilkbaharda - deniz kaplumbağalarının Kaplumbağa Plajı'ndaki ilk adımları.

Demirtaş'ta yoğun bir bina yoktur. ve bu da bölgenin bir başka avantajı. Burada alçak inşaat hakimdir ve piyasadaki tekliflerden dağların eteğinde villalar ve ilk sahil şeritlerinde gelişmiş bir iç altyapıya sahip yerleşim alanları bulabilirsiniz. Bu sayede dairelerin pencerelerinden muhteşem deniz manzaraları açılıyor.

haberlere dönüş »

Cikcilli

Cikcilli de Alanya'da oturma izni için açık alanlara dahil edildi. Merkezle arası sadece 4 km ama Demirtaş gibi burası da şehrin turistik bir bölgesi değil. Tatil sezonunun zirvesinde bile burası sakin ve bu nedenle bölge aile yaşamı için ideal.

Cikcilli'de şehrin en büyük alışveriş merkezi "Alanium", birçok büyük süpermarket, restoran var. ve diğer sosyal altyapı tesisleri. Ayrıca her cumartesi taze meyve ve sebze alabileceğiniz bir pazar kurulmaktadır. Ailenizle birlikte Cikcilli'ye taşınırken çocuk ve spor alanlarını, parkları ve mesire alanlarını gezme fırsatı bulacaksınız. Alanya. Ancak konumu gereği Toros Dağları'nın eteğinde tamamen düzlenmiştir. Bu sayede bölge soğuk rüzgarlardan korunur ve kışın bile sıcaklık yürüyüş için rahattır.

Ayrıca bölgede yüksek katlı inşaatlara izin verilir ve dolayısıyla emlak piyasasında mükemmel iç altyapıya sahip, pencerelerinden muhteşem deniz manzaraları görülen 12 kata kadar konut kompleksleri bulabilirsiniz.

Konaklı

Konaklı köyü, Alanya'nın idari ilçesidir. Burası küçük köyler ve Toros Dağları ile çevrili şehrin sakin bir köşesidir. Turistler arasında merkez ve Oba'ya göre daha az rağbet görüyor ama hem aile ile taşınmaya hem de resort tatil için uygun.

Konaklı'nın altyapısı ideal olarak gelişmiş. Konforlu bir yaşam için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir: alışveriş merkezi, süpermarketler, market, eğitim kurumları, 2 stadyum, 2 klinik, parklar ve dinlenme alanları. Aktif bir eğlence için ayrıca gece kulüplerine ve diskolara ve çocuklarla birlikte bir eğlence parkına ve yunus akvaryumuna gidebilirsiniz.

Bölgenin kıyı şeridinin çoğu küçük çakıl taşlarıyla kaplıdır, bu nedenle denizdeki su berrak ve temizdir. Bununla birlikte, genellikle büyük kayalar bulunur. İlk sahil şeridindeki bazı oteller sahili kumla kaplayarak donatıyor. Ayrıca konforlu bir konaklama için her şey var: şezlonglar, soyunma odaları, duşlar ve kafeler.

Bölgenin konut piyasası yalnızca az katlı binalardan oluşuyor. Basamaklı konumu nedeniyle, dairelerin çoğu muhteşem deniz veya dağ manzarasına sahiptir. Gayrimenkul türlerinden, ortak bir altyapıya ve bitişik bölgeye sahip şehir evleri ve villa kompleksleri sunulmaktadır.

haberlere Geri Dön | Sadece nispeten yakın zamanda aktif olarak inşa edilmeye başlandı ve bu nedenle burada henüz turist ve yabancı kalabalığı yok. Ancak, birçok kişi zaten Payallar'ı yüksek yatırım cazibesine sahip bir bölge ve birincil oturma izni almak için daire satın almak için mükemmel bir yer olarak adlandırıyor.

Payallar'ın kumlu, çakıllı ve kumlu-çakıllı plajları var. Hepsi bakımlı ve asildir, bu da deniz kenarında konforlu bir konaklama için elverişlidir. Ayrıca, sahil şeridi, mesire yerleri, oyun parkları, fıskiyeler ve diğer altyapı tesislerinin donatılmasında da kullanılacak olan geliştirmeleri için devlet bütçesinden 2 milyon Türk lirası ayrıldı.

Payallar, kentsel gelişim planı ve bu nedenle birçok geliştirici burada modern ve güvenilir konut kompleksleri inşa ediyor. Onlarda geliştiriciler, konut kompleksinin topraklarının rahat bir yaşam için gerekli her şeye sahip olması sayesinde iç altyapıyı en küçük ayrıntısına kadar düşünürler. Ayrıca birçok daire nefes kesen Toros Dağları ve deniz manzarasına sahiptir.

Özet

Oturma izni ve gayrimenkul için uygun alan seçiminde yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen Nordic ile iletişime geçin. Mülk. Dairelerin tasarımı ve iç altyapısı en ince ayrıntısına kadar düşünülerek Alanya'nın en iyi lokasyonlarında konut kompleksleri inşa ediyoruz. Uzmanlarımız beğendikleri objeyi tanıtacak, gayrimenkul alırken ve İkamet'e başvururken evrak işlerinde yardımcı olacak.

Ayrıca oku

Arrow