Yardımcı bilgi

16 Aralık 2022

Türkiye'de mülk satın alırken makul ölçüde tasarruf edin

Türkiye Cumhuriyeti, elverişli iklim koşulları ve yüksek yatırım potansiyeli ile ünlüdür ve ülkede gayrimenkul satın almak, yabancılar için bir dizi yeni fırsatın kapılarını aralamaktadır.

Tatil yerinde mülkün varlığı, konut kiralamaktan istikrarlı bir gelir elde etmenizi sağlar ve mal sahibi her zaman daireyi karlı bir şekilde yeniden satma fırsatını elinde tutar. Bu, konut talebinin yüksek olması ve metrekare başına fiyatların sürekli artmasıyla kolaylaştırılmaktadır.

Ayrıca, yatırım girdisine bağlı olarak, bir yabancının Türk oturma izni veya vatandaşlığı alma olasılığı vardır. 75.000$'dan başlayan fiyatlarla gayrimenkul alırken oturma izni, 400.000$'dan başlayan fiyatlarla emlak sektörüne yatırım yaparken Türk pasaportu alabilirsiniz.

Elbette pek çok kişi gayrimenkul alırken nasıl tasarruf edileceğini merak ediyor. Türkiye'de emlak ve aynı zamanda kaliteli konut ve manzaradan ödün vermemek. Lüks bir daire seçerken nasıl daha az para harcarsınız - hayat tüyolarını paylaşıyoruz.

haberlere dön »

İnşaat aşamasında gayrimenkul alımı

Türkiye'de gayrimenkule karlı yatırım için en popüler plan, kalem veya vakıf aşamasında bir nesnenin satın alınmasıdır. çukur. Bu aşamada müteahhitler mümkün olduğu kadar çok daire satmak ve yatırılan fonları iade etmekle ilgilendikleri için en düşük fiyatları sunarlar.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, konut komplekslerinin inşası, potansiyel ev sahiplerinin pahasına değil, geliştiricilerin parasıyla gerçekleştirilir. Ve nesnenin inşasına geçmeden önce, geliştirici güvenilirliğini kanıtlamakla, yani gerekli miktarın bankada bulunduğunu onaylayan bir belge sağlamakla yükümlüdür.

< p>Gayrimenkulün temel atma aşamasındaki maliyeti piyasa fiyatından %30-40 daha düşüktür. Bu fark üzerine birçok yatırımcı iyi para kazanıyor. Konut kompleksini faaliyete geçirdikten hemen sonra nesneyi yeniden satarsanız, sermaye kazancı yatırılan miktarın ⅓'ü olacaktır.

Tabanlar büyüdükçe fiyatlar doğal olarak yükselir. Site %50 hazır olduğunda daire fiyatları piyasa fiyatlarının %15-20 altında olacaktır. İnşaat işinin tamamlanması sırasında, dairelerin maliyeti zaten zirveye ulaşıyor, ancak alıcı% 5'e varan bir indirime güvenebilir.

Türkiye'de ucuza daire almanın bir yolunu mu arıyorsunuz? İnşaat halindeki bir komplekste daire satın almayı düşünmenizi öneririz. Fiyatlar için özellikle cazip olan, inşaatın sıfır aşamasıdır.

Yeni ve gelişmekte olan bölgelerde gayrimenkul satın alma

Geliştiriciler gayrimenkul fiyatlarını belirlerken çeşitli faktörleri dikkate alır: kullanılan malzemelerin maliyeti, çalışanların maliyeti, inşaat maliyeti yerel alanın düzenlenmesi ve tabii ki arsa maliyeti.

Türkiye'de arazi, peyzaj alanlarında ve bölgelerin merkezi konumlarında fiilen tükenen en değerli kaynaktır. Bu nedenle, alıcılara daha düşük emlak fiyatları sunmak için geliştiriciler yeni bölgeler keşfediyor.

Genç alanlar hızla inşa ediliyor ve altyapı seviyesi hızla yükseliyor. Buna bağlı olarak emlak fiyatları yükseliyor. Bu nedenle ilçeler geliştirme aşamasındayken buradan daire almakta fayda var. Yeni gelişmeye başlayan mahalle ve banliyölerde konut fiyatları şehir merkezine göre çok daha düşük.

haberlere geri dön »

Sıcak teklif

Bir inşaat firmasının bir konut kompleksindeki tüm daireleri sattığı, ancak bir veya iki dairenin satın alınmadığı görülür. Bu durumda müteahhit taviz vermek zorunda kalıyor ve iyi bir indirim yapıyor.

Zemin katta yer alan veya pencereleri deniz yerine avluya bakan daireler için genellikle daha düşük bir fiyat sunuluyor. ve dağlar. Ancak, Akdeniz kıyısında, tüm yeni binalar iyi yerlere ve deniz kıyısına kolayca ulaşılabilecek bir yerde inşa ediliyor. Ve konut kompleksi denizden makul bir mesafede bulunuyorsa, genellikle plaja transfer sağlanır.

Geliştirici seçerken nelere dikkat edilmeli

Yatırımlardan tasarruf etme olasılığı elbette hemen herkesi cezbeder. Ancak birçoğu yapım aşamasında olan bir nesneye yatırım yapmaktan korkuyor ve Türkiye'de bir daire satın alırken nasıl para kaybetmeyeceğinden endişe ediyor. Bunun olmasını önlemek için kusursuz bir üne sahip bir inşaat şirketi seçmeniz ve izinleri kontrol etmeniz gerekir.

Türkiye'deki bir geliştiricinin size sağlaması gereken başlıca belgeler:

  • Yapı Ruhsatı yapı ruhsatıdır. Bu belge olmadan, geliştiricilerin tesisin inşaatına devam etme hakları yoktur. Yapı Ruhsatı, inşaat çalışmaları başlamadan önce verilir ve müteahhit ile birlikte olmalıdır.
  • Iskan — nesne için teknik pasaport. Tescil belgesi binanın oturmaya uygunluğunu teyit ettiğinden, bu belge inşaatın ilk aşamalarında mevcut olmayabilir.

Devletin emlak alıcıları ve 2020'den sonra faaliyete geçen konut kompleksleri için görevi basitleştirdiğini belirtmek gerekir, İskan doğrudan geliştirici tarafından verilir. Daha önce durum farklıydı ve iki teknik pasaport veriliyordu: Genel İskan - tüm konut kompleksi için ve geliştirici belgeye sahipti, Ferdi İskan - bir konut birimi için ve dairenin sahibine verildi.

İnşaat şirketi Nordic Property'den indirimler ve teklifler

Türkiye'de bir daire satın alırken hayat tüyolarını kullanarak, yatırımlarınızdan çok tasarruf edebilirsiniz. İnşası devam eden modern konut sitelerinde likit daireler sunmaya hazırız:

  • Nobby Garden 2 — €118.000'den başlayan fiyatlarla daireler. Uygun konum: Avsallar bölgesi, denizden 800 m, merkezden 650 m. Taksit planı Aralık 2023'e kadar.
  • Nobby Garden - 186.000 €'dan başlayan fiyatlarla daireler. Nobby Garden 2'nin yanında yer alır. Ağustos 2023'e kadar taksit.
  • Nordic Sky - 225.500 €'dan başlayan fiyatlarla daireler.Gelecek vaat eden Tosmur bölgesinde, denizden sadece 245 metre ve merkezden 150 metre uzaklıkta görkemli bir proje inşa ediliyor. 24 ay taksit.

Tüm siteler kusursuz bir konuma ve muhteşem manzaralara sahiptir. Ödeme planı her müşteri ile ayrı ayrı görüşülür. Akdeniz kıyısında likit dairelerin sahibi olma ve uygun koşullarda gayrimenkul alma şansını kaçırmayın!

Ayrıca oku

Arrow