Yardımcı bilgi

27 Şubat 2023

Tosmur bölgesine genel bakış

Tosmur, Alanya'nın tenha, pitoresk bir bölgesidir. Bu eşsiz yer, şehir merkezinin aktivitesi ile açık pencerelerden geçen arabaların gürültüsünün değil, çiçekli portakal bahçelerinin aromasının geldiği uyku yerleşim alanları arasında bir uzlaşma arayan yabancı vatandaşlar için özel olarak yaratılmış gibi görünüyor. ve kuşların şarkı söylemesi.

Tosmur'da yaşam, modern uygarlığın tüm olanaklarına tam erişim ile bozulmamış doğanın ve yalnızlığın tadını çıkarmak için bir fırsattır.

Yayınımızda size Tosmur'daki gayrimenkulün avantajları ve özellikleri, cazibe merkezleri ve altyapısı ile güncel maliyetlerinden bahsedeceğiz.

İklim, konum ve erişilebilirlik< /h2>

İnternetteki popüler sorgulardan biri: Türkiye'de Tosmur nerede? Tatil bölgesi Alanya'nın doğu kesiminde yer almaktadır ve Oba ve Kestel ile sınır komşusudur.

Kentin tarihi merkezine uzaklığı 5 kilometredir.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı Uluslararası Havalimanı'na uzaklığı 35 km'dir.

Antalya Havalimanı Uluslararası Havalimanı'na uzaklığı 132 km'dir.

Bölge iyi bir ulaşım erişilebilirliğine sahiptir. Tosmur'un merkezinde D400 otoyolunun bir çatalı var: bir şube Atatürk Bulvarı'na, ikincisi - şehrin merkezi mahallelerine gidiyor. Buradan hem kendi aracınızla hem de toplu taşıma ile merkeze veya Alanya'nın herhangi bir bölgesine ulaşmak çok kolay. Şehir içi otobüslerin ve sabit hatlı taksilerin durak aralıkları 5-10 dakikadır.

Banliyölerin tartışılmaz avantajı, esas olarak Dim Çayı dağ nehri tarafından etkilenen eşsiz iklimidir. Tosmur'da hava her zaman Alanya'nın diğer bölgelerine göre fark edilir derecede daha taze ve daha serindir. Tatil yerinin etrafındaki geniş yeşil alanlar, uygun bir iklimin oluşmasına katkıda bulunur: iğne yapraklı ormanlar, narenciye bahçeleri ve muz tarlalarının yanı sıra iyi ekoloji (burada zararlı endüstriler yoktur).

Yaz aylarında ortalama hava sıcaklığı+27 ...+30 ° С'dir. Denizdeki su sıcaklığı +28 °С'ye ulaşabilir. Kış ılıktır: termometre kural olarak +15 ... +18 ° C'nin altına düşmez.

Altyapı ve tesisler

Tosmur, Alanya tamamen peyzajlıdır. Rahat bir yaşam için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kentsel altyapı tesisleri, yalnızca tatil sezonunda değil, tüm yıl boyunca çalışır.

Tosmur'a taşınmayı planlayan çocuklu aileler için, ilçede prestijli TED ve Bahçeşehir de dahil olmak üzere anaokulları ve okullar, kolejler olduğunu size bildirmek istiyoruz. Yakındaki Oba ve Kestel'de özel anaokulları ve Rusça eğitim veren bir okul bulunmaktadır. Ayrıca 1915 yılında açılan prestijli üniversite Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi de yakındadır.

Alışveriş

Ürünler ve ev eşyaları iki büyük Migros süpermarkette satılmaktadır. Zincir mağazalar alanın girişinde ve çıkışında yer almaktadır. Restoranların ve rahat barların ana kısmı, size her zaman bir fincan aromalı kahve veya lezzetli bir akşam yemeğinin sunulacağı Tosmur'un ana caddesinde yoğunlaşmıştır. Ayrıca ilçenin, geleneksel Türk fırınında lezzetli ekmeklerin pişirildiği kendi fırını vardır.

Marketlerin yanı sıra, ATM'ler, eczaneler, klinikler, hediyelik eşya dükkanları ve çıkış çarşısı da sakinlerin rahatı için sunuluyor. Yerel çiftçiler pazara geliyor ve organik ve ucuz sebze, meyve, zeytinyağı, et, süt ürünleri ve diğer ürünleri makul bir fiyata sunuyor.

Rekreasyon

Statik bir gece kulübünde veya gürültülü bir diskoda eğlenmek istiyorsanız şehir merkezine gitmenizi öneririz. Rest in Tosmur, çiftler ve daha sessiz aktivitelerden ve eğlenceden hoşlananlar için tasarlanmıştır. Tesisin konukları ve sakinleri mevcuttur:

  • gezinti boyunca yürür;
  • sahilde dinlenin;
  • yalnızca Türk ulusal yemeklerinin değil, aynı zamanda Avrupa, Asya mutfağı vb. yemeklerin de lezzetli olduğu barları, barları, restoranları ziyaret etmek;
  • doğada barbekü;
  • spor;
  • denizde balık tutma, ekstrem olanlar dahil su atraksiyonları.

Sealanya Deniz Parkı su parkında tüm aile ile dinlenebilirsiniz. Eğlence merkezi Tosmur'un yakınında yer almaktadır. Çeşitli su kaydırakları, yüzme havuzları, turistik yerler ziyaretçilere açık, plaj alanları peyzajı yapılmış ve kafeler açık. Ayrıca yaz aylarında günde iki kez konuklara yunuslarla gösteri performansı sunulmaktadır.

Tosmur sakinlerinin ve Alanya'nın yakın yerleşim yerlerinin en gözde dinlenme yeri Dim Çayı'dır. Sahilde piknik ve dinlenme için özel yerler, balık tutmak, taze balık sunan restoranlar var.

Plajlar

Tosmur'daki plajlar, Alanya'nın en konforlu ve pitoresk plajlarından biridir. Sahil şeridinin başlıca avantajları:

  • Yaz aylarında bile büyük bir kalabalık yok;
  • suya kolay giriş;
  • kademeli derinlik artışı;
  • Kıyı kumla kaplıdır ve su kenarından başlayarak dibi küçük çakıllarla kaplıdır, bu nedenle su her türlü hava koşulunda temiz ve şeffaf kalır.

Tatilciler şemsiye ve şezlongları, duşları ve soyunma kabinlerini kullanabilirler. Sahil boyunca kafeler açık, ekstrem sporlar için gidilebilecek bir yer var.

Yerleşim yerleri ile plaj arasında karayolu bulunmaktadır. Sahile giden vatandaşların güvenliği için özel yer altı geçitleri yapıldı.

haberlere dön »

Görülecek yerler

Tosmur'un ana doğal cazibesi ve Alanya tatil beldesinin incisi Dim Çayı dağ nehridir. Pitoresk kıyılarında sadece yerel vatandaşlar değil, aynı zamanda yabancı turistler de dinlenmektedir.

Dağlardan dökülen suların sıcaklığı hiçbir zaman +16 °C'nin üzerine çıkmaz. Bu nedenle Dim-Chai Nehri yakınında her zaman tazelik ve serinlik hüküm sürer. Bu tür koşullarda doğada serbest zaman geçirmek yazın en sıcak günlerinde bile oldukça rahattır.

Dim Çayı kıyısındaki kafe ve şirin restoranlarda taze balık uygun fiyata servis ediliyor. Ziyaretçiler balığa çıkma fırsatına sahipler ve restoran şefleri ortaya çıkan avı hemen hazırlayıp servis edecek. Ayrıca sahilde çardaklar, banklar ve piknik alanları yer almaktadır.

Diğer gezilecek yerleri görmek için Alanya merkeze uğramanızı tavsiye ederiz. Turistler arasında en popüler yerler: Kleopatra Plajı, Kızıl Kule, Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası, Süleymaniye Camii, ortaçağ iskelesi, tersane ve çok daha fazlası.

Konut piyasasındaki gerçek fiyatlar

Tosmur gelişimi çok uzun zaman önce başlamadı. Yatırım açısından en cazip arsalar denizden biraz uzakta bulunuyor, bu nedenle birkaç yıl önce yerel kalkınma şirketleri yeni yerleşim alanları inşa etmek için bunları satın almak için acele etti.

Tosmur konut kompleksleri, yeni kullanılarak inşa edilen apartman binalarıdır. yüksek kaliteli yapı malzemeleri kullanan teknolojiler. Arka bahçe tamamen peyzajlıdır. Site sakinleri yüzme havuzları, otopark, SPA alanları, oyun alanları, barbeküler, spor salonları, Türk hamamı ve diğer iç altyapıyı kısıtlama olmadan kullanabiliyor. Yüksek statülü konut komplekslerinde, olanaklar karşılaştırılabilir ve bazı durumlarda 5 * otel seviyesini aşar. Konut piyasasında, hem havuzlu ve rekreasyon alanlı evlerde ekonomik daireler hem de nefes kesen manzaralara ve çeşitli büyük ölçekli altyapıya sahip lüks çatı katları satın alma fırsatı var.

Tosmur'da daire fiyatları 120.000 €'dan başlıyor. Konut için ortalama fiyat etiketi 200.000–250.000 €'dur. Yaklaşık 300.000 €, Dim Çay Nehri'nin hemen yanında konforlu, tamamen yaşamaya hazır geniş dairelerdir.

Tosmur'da daire almayı mı planlıyorsunuz? Nordic Property İnşaat ile iletişime geçin. Risksiz ve fazla ödemesiz kendi konut komplekslerimizden birinde sizin için en iyi gayrimenkulü seçeceğiz.

Yayınlanan tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve ticari amaçlara hizmet etmez.

Nordic Property Construction, Akdeniz kıyısında son derece işlevsel konut inşaatı konusunda uzmanlaşmış bir inşaat şirketidir. Bizimle işbirliği yaparak, gayrimenkul seçimi ve havaalanında karşılamadan işlem ve mülk yönetimine kadar eksiksiz bir hizmet yelpazesi elde edersiniz.

Ayrıca oku

Arrow