Yardımcı bilgi

26 Temmuz 2021

Türk banka hesabı nasıl açılır?

Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa ve Asya'nın kesiştiği noktada bulunan eşsiz bir ülkedir. Antik Yunan, Roma, İran, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu kültürünü özümsemiş, kendi eşsiz lezzetini ve geleneklerini yaratmıştır. Bugün Türkiye aktif olarak laik demokratik bir devlet olarak gelişiyor. Hükümet önümüzdeki birkaç yıl için devleti dünya siyasi ve ekonomik arenasında önde gelen yerlerden biri haline getirmeyi planlıyor.

Turizm, inşaat ve yabancı yatırımcılara gayrimenkul satışı, Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen ekonomik sektörlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Birçok yabancı için, ülkede kalma amacı ne olursa olsun, Türkiye'de banka hesabı açma konusu önemlidir. Özellikle gayrimenkul alım satım işlemi yapılırken bu prosedür gereklidir.

İkamet izni ve vatandaşlığı olmayan yabancılar Türkiye'de 2021 yılında bankalardan birinde cari hesap açabilirler. Sizi bir banka hesabı açma prosedürü, avantajları ve özellikleri hakkında en son bilgileri tanımaya davet ediyoruz.

Türkiye'de banka hesabı açmanın avantajları nelerdir?

Nerede yaşarsak yaşayalım çoğumuz için banka hesabı olmadan rahat bir hayat hayal etmek oldukça zordur. ve bir plastik kart. Bankacılık sisteminin çeşitli hizmetlerinin kullanımı, Türkiye dahil her ülkede geçerlidir.

Bir Türk bankasındaki cari hesabın bir dizi avantajı vardır:

  • Kart, Türkiye'de mal alımı, hizmet ödemesi, elektrik faturaları için ödeme yapmanın uygun bir yoludur. Yalnızca eyalet sınırları içinde değil, yurt dışında da finansal işlemler yapabileceğiniz için kolaylık ve kişisel zamandan tasarruf garanti edilir.
  • Türk emlak satın alırken alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmaların çoğu bir cari hesap üzerinden gerçekleşir.
  • Bir daire kiralarken, kira genellikle ev sahibinin kartına aktarılır.
  • Türk bankalarından birinde açtığınız kişisel hesapta, kişisel birikimlerinizi, mevduatlarınızı ve yurt içi ve yurt dışı para transferlerinizi sorunsuz bir şekilde saklayabilirsiniz. Cumhuriyet topraklarında çalışmayı planlıyorsanız, maaş almak için karta ihtiyacınız olacak.

Yabancıların Türkiye'de kişisel hesap açabileceği bankalar

Yabancılar Türkiye'de banka hesabı açabilir mi? Tabii ki, çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde oturma izni olmadan yurt dışından gelen vatandaşlara hizmet vermeye hazır bir dizi finans kuruluşu var. Bunlar sadece yerel bankalar değil, aynı zamanda yabancı bankaların Türkiye'deki şubeleridir.

Yabancılar arasında en popüler finans kurumları:

  1. Yapı Kredi (Türk ve yabancı müşteriler için geniş bir finansal hizmet yelpazesine ve dünya çapında şubelere sahip bir banka).
  2. İş Bankası (ana faaliyet konusu - yabancılar ve gurbetçiler için finansal hizmetler, yurt dışında birçok şubesi bulunmaktadır).
  3. HSBC
  4. Denizbank (mevduat hesaplarında iyi faiz koşulları, personel İngilizce biliyor).
  5. Garanti Bankası (Western Union dahil tüm hizmetler).
  6. Akbank (geniş bir şube ağı, ülke çapında ATM'ler, çeşitli hizmetler, uygun para transfer sistemleri) ve diğerleri.

Türkiye'de banka hesabı açma: adım adım talimatlar

Türkiye'de bir Rus vatandaşı için nasıl döviz hesabı açılacağını öğrenmek için bir hesap hazırladık. sizin için adım adım talimat.

Ülkeleri Avrupa Birliği'nin yaptırımlar listesine dahil olan vatandaşlar hariç, prosedür herhangi bir yabancı tarafından kullanılabilir.

Adım 1. VKN kaydı.

Türkiye'de ikamet etmeyen biri için hesap açmak için bireysel vergi numarası almanız gerekir. Ayrıca bir daire satın alırken mutlaka bir TIN'e ihtiyacınız olacak. Vergi dairesi (Vergi Dairesi Müdürlüğü) kayıt işlemlerini gerçekleştirir.

Pasaport ve fotokopisi ile birlikte ikamet ettiğiniz yerdeki Vergi Servisi ile iletişime geçin. Prosedür çok basittir ve sıra olmadığında 10-20 dakikadan fazla sürmez.

VKN'yi kaydettikten ve 24 saat sonra, doğrudan bir cari hesap açmaya devam edebilirsiniz.

2. Adım. Bir banka seçmek.

Türkiye'de bir banka hesabı açmadan önce, en kabul edilebilir koşulları sunan bir kuruluş seçmelisiniz. Nihai seçim, kişisel tercihlerinize ve tasarım hedeflerinize bağlıdır. Bankacılık kuruluşlarının bir listesini seçtikten sonra, yeterli sayıda şube ve ATM'nin varlığı, İnternet bankacılığı, yurt içi ve yurt dışında çevrimiçi finansal işlem yapabilme, mevduat faiz oranları gibi kriterlere göre birbirleriyle karşılaştırın, krediler vb.

3. Adım. Hesap açma.

Cari hesap açmak için bir paket kağıt toplamanız gerekecek.

Türkiye'de banka hesabı açmak için hangi belgeler gereklidir? Standart liste sunulur:

  • TIN
  • Türk sınır damgalı orijinal pasaport
  • Oturma izni olan dahili pasaport. Bazı bankalar, kişisel veriler ve kayıt içeren pasaport sayfalarının noter tasdikli tercümesini belge listesine eklemek ister.
  • İkamet belgesi (TAPU, kira veya elektrik faturası).
  • 3 fotoğraf 3x4.
  • İnternet bankacılığı hizmetini kullanacaksanız Türk operatörden SIM kart (isteğe bağlı).
  • Varsa oturma izninin bir kopyası.

Banka çalışanı belgeleri kabul eder ve bir anket doldurur. Anketi imzaladıktan hemen sonra bir hesap numarası verilir ve plastik kart 5-10 gün içinde hazır olur (bankanın kurallarına bağlı olarak).

Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Bir Türk bankasında hesap açarken herhangi bir finansal maliyet var mı?

Cevap: Hayır, herhangi bir ücret veya masraf yoktur.

Soru: Türk bankalarının kendilerine ait mobil uygulamaları var mı?

Cevap: Elbette var. Bazı uygulamaların İngilizce menüleri ve teknik desteği vardır.

Soru: Bir Türk bankasında döviz hesabı açmak mümkün müdür? Hangi para biriminde?

Cevap: Yabancı vatandaşlar ülkede herhangi bir para biriminde banka hesabı açabilirler.

Soru: Yurt dışından Türkiye'ye para transferi yapmak için hangi veriler sağlanmaktadır?

Cevap: Aşağıdakileri sağlamanız gerekir:

  • Alıcının tam adı ve adresi.
  • Banka adı ve adresi.
  • IBAN numarası.

Soru: Bir Türk bankasındaki hesaba yatacağı için aynı gün para çekmek mümkün müdür?

Cevap: Paranızın bir süre hesapta kalmasına gerek yoktur. Ancak, büyük miktarda (50.000 TL'den fazla) çekmek istiyorsanız, finans kuruluşuna yaklaşık bir gün önceden haber vermelisiniz.

Soru: Türkiye Cumhuriyeti'nde hem kamu hem de özel bankalar faaliyet göstermektedir. Mevduat güvenliği açısından birbirlerinden nasıl farklıdırlar?

Cevap: Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösteren her bankanın devlet garantisi olduğu için farklı değiller.

Ayrıca oku

Arrow