Yardımcı bilgi

11 Eylül 2022

Avsallar'ı Keşfedin!

Avsallar, Alanya'nın en güzel bölgelerinden biridir. Akdeniz kıyısında yer alan tesis, mükemmel ortamı, Avrupa yaşam standardı ve konforlu dairelerin optimum maliyeti ile her yıl yurt dışından çok sayıda tatilciyi ve mülk alıcısını çekmektedir.

Tesisin avantajları, plajları, ilgi çekici yerleri, altyapısı ve konut gelişiminin özellikleri hakkında konuşacağımız Avsallar bölgesine genel bir bakış sunuyoruz.

Alanya'nın yeşil vahası - Avsallar bölgesi

Avsallar, Antalya ilinde, Alanya'nın sahil beldesidir. Coğrafi olarak şehrin kuzey kesiminde yer alır ve güzel kum ve çakıllı plajları ile sahildeki en yeşil yerlerden biri olarak kabul edilir.

Önceden Avsallar'ın ekonomisi tamamen turizme ve meyveciliğe bağlıydı. Modern gerçeklerde, yabancı alıcıların ilgisinin aktif büyümesinin arka planına karşı, inşaat sektörünün gelişimine ve gayrimenkul satışlarına giderek daha fazla önem verilmektedir. Bu nedenle, ilçe topraklarında sürekli olarak kendi iç altyapısına sahip yeni modern konut kompleksleri inşa edilmektedir.

Avsallar'dan Alanya merkezine uzaklığı sadece 24 kilometre, Antalya'ya - 110 kilometre. Yakınlarda, rekreasyon ve konaklama için bütçe fiyatları ile ünlü, tanınmış bir başka Türk beldesi olan Side bulunmaktadır.

Türkiye haritasında Avsallar bölgesi:

haberlere dön »

Avsallar'da Görülecek Yerler: Gezilecek Yerler

Alanya'nın her ilçesinde tarihi, kültürel ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Birçoğu Türkiye sınırlarının çok ötesinde biliniyor ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Avsallar gezilecek yerler aşağıdakiler ile temsil edilmektedir:

  • Alarakhan kervansarayı. 13. yüzyıldan itibaren yapı, Büyük İpek Yolu üzerindeki gezginler ve tüccarlar tarafından korunma ve geceleme için kullanılmıştır. Restorasyondan sonra kervansarayda büyük bir alışveriş merkezi ve Türk restoranı açılmıştır. Mimari yapı, denizin, dağların ve Alanya çevresinin nefes kesen manzaralarını sunmaktadır. Burada düzenli olarak şehrin tüm misafirlerinin ilgisini çekecek Türk kültürü akşamları düzenlenmektedir.
  • Müslüman camii. Dini yapı Avsallar'ın merkezinde yer almaktadır. Caminin girişi sadece bölge sakinlerine değil turistlere de açık. Bununla birlikte, Müslüman geleneklerine saygı duymayı, uygun davranmayı ve doğu tapınağını mütevazı giysilerle ziyaret etmeyi unutmamalıdır.
  • Şehir meydanı ve üç eyaletin zamanını gösteren çeşmeli bir saat.

Doğrudan bölge topraklarında bulunan görülmeye değer yerlerin yanı sıra Alanya'nın merkezine giderek dünyaca ünlü Alanya Kalesi ve Kızıl Kule'yi görebilirsiniz. Bunlar, XIII.Yüzyılda inşa edilmiş, ziyareti pek çok olumlu duygu verecek olan şehrin gerçek sembolleridir. Tatil bölgesinin diğer ibadethaneleri ve binaları da Avsallar sakinlerinin kullanımına sunulmuştur.

Avsallar'da Tatil

Avsallar'da nereler gezilir diye merak edenler için tatil yerinin eğlence mekanları, alışveriş ve restoranları hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz.

Avsallar'da eğlence ve aktif dinlenme:

  • Rafting. Alara ve Manavgat dağ nehirlerinde açık hava etkinliklerinin hayranlarına rafting sunulmaktadır. Mart'tan Mayıs'a kadar rafting yapmak en iyisidir, çünkü bu dönemde su hareketinin seviyesi ve hızı maksimuma ulaşır. Turistler birkaç zorluk seviyesi seçebilir (çocuklar için rafting dahil).
  • Dalış. Bölgenin su alanında birkaç derin su alanı bulunmaktadır. Eğitmenler başlangıç seviyesindeki dalgıçlar ve deneyimli dalgıçlar için bireysel dersler vermektedir.
  • Plaj aktiviteleri. Bunlara plaj voleybolu, jet ski ve kayak, parasailing vb. dahildir.
  • Bir yatta yürür. Gezi programları, animatörler, öğle yemeği, tenha koylarda molalar ve akşam disko programı ile hem birkaç saat hem de tüm gün için tasarlanmıştır.
  • Jeep safari ve ATV gezileri. Aşırı sürüşe ek olarak, turistler portakal bahçelerini ve muz tarlalarını, iğne yapraklı bahçeleri ve diğer ilginç yerleri ziyaret eder.
  • Sealanya Deniz Parkı ve onun topraklarında bulunan yunus akvaryumu. Her yaştan ziyaretçi için çok sayıda cazibe merkezi, yunus ve kürklü fok gösterileri, köpek balıkları, havuzlar ve plajlarla bir akvaryumda dalış - bu ve çok daha fazlası turistlerin ve yerel halkın hizmetindedir.
  • Waterland Su Parkı. Çok çeşitli su kaydırakları ve cazibe merkezleri, kafeler ve barlar, ziyaretçilere konforlu bir konaklama ve eğlence garantisi veriyor.
  • Kıyıdaki palmiye sokağı. Avsallar kıyısı, deniz kıyısında akşam yürüyüşleri yapmak ve büyüleyici manzaralara hayranlıkla bakmak için harika bir yerdir.

Avsallar'ın görsel diskoları ve restoranları her zevke ve bütçeye göre yabancı turistleri memnun edecek. Yerel restoran işletmecileri ziyaretçilere Avrupa, Akdeniz, Türk mutfağı, lezzetli pizzalar, biftekler, vejeteryanlar ve veganlar için menüler sunmaktadır. Avsallar'daki gece kulüpleri, dünyanın her yerinden gençleri kendine çeken gerçek anlamda uluslararası kuruluşlardır. Alışveriş için ise civarda dünyaca ünlü markaların mağazaları ve butikleri yer alıyor. Bu nedenle, nispeten uygun fiyatlarla keyifli ve kaliteli alışveriş için her zaman kendinizi şımartabilirsiniz.

Avsallar'daki Plajlar

Avsallar'daki plajlar

Avsallar'daki güzel kumsalların tam donanımlı olduğu ve yumuşak bir girişin olduğu bölge, çocuklarla konforlu bir konaklama için genellikle tur operatörleri tarafından tavsiye edilir. su

Avsallar'ın en güzel plajı İncekum'dur. Her yıl birçok plaj, gelişmiş altyapısı, temizliği, güvenliği ve erişilebilirliği nedeniyle uluslararası Mavi Bayrak ödülü almaktadır. Kural olarak, bu, erişimin herkese açık olduğu otellere ait bir sahil şerididir.

Kum kısmen hacimlidir, bu nedenle yüzme sezonunun sonunda yer yer çakıl taşları belirir. Sahilin genişliği az, dalgalar tüm sahili boğabileceği için denizin dalgalı olduğu zamanlarda dikkatli olmalısınız.

Avsallar'ın Altyapısı

Alanya'nın diğer birçok bölgesinde olduğu gibi, Avsallar'ın merkez mahalleleri en hareketli olanlarıdır. Çok sayıda dükkan, yiyecek ve hediyelik eşya dükkanı, butik, restoran ve kafe bulunmaktadır.

En popüler Avsallar mağazaları Migros hipermarket, Bim, Carrefour, A101 süpermarketleridir. Pazar, çarşamba günleri camide kurulur. Çiftçiler banliyölerden gelip gün boyu ticaret yapıyorlar. Şark pazarında ucuz, organik sebze ve meyveler, zeytinyağı, baharatlar, tekstil ürünleri ve çok daha fazlasını satın alabilirsiniz.

Avsallar'da Türkiye'de çeşitli bankaların şube ve ATM'leri, döviz büroları bulunmaktadır.

Avsallar'da çok sayıda anaokulu ve okul çocuklar için açıldı. Ayrıca ilçede devlet hastanesi, özel muayenehaneler, diş muayenehaneleri ve eczane büfeleri bulunmaktadır.

Çocuklarla Türkiye'ye taşınmanın özelliklerini şu makalemizde okuyabilirsiniz: "Çocuklarla Türkiye'ye taşınırken nelere dikkat etmelisiniz?"

Tuhaflıklar konut geliştirme< /h2>

İlçenin ilk sahil şeridinin tamamı otel kompleksleri tarafından işgal edilmiştir. Evler denizden biraz daha uzakta - 250 metre veya daha fazla bir mesafede bulunuyor. Sahilden biraz uzak olmasına rağmen, yerleşim alanları geniş ve bakımlı bitişik bölge, gelişmiş kamu tesisleri ve artan konfor koşulları ile göze hitap ediyor.

Yurt dışından yatırımcılar için geniş bir konut seçeneği mevcuttur:

  • Avsallar gayrimenkulünün ana segmenti, kendi çeşitli altyapılarına sahip modern konut komplekslerindeki apartman daireleri, dubleksler ve dublekslerdir. Daireler hem yaşamak hem de kiralamak veya yeniden satmak için alıcılar arasında popülerdir. Geliştiricinin dairelerinin ana avantajı, optimum fiyat ve kalite oranıdır.
  • Avsallar'da villalar, uygun fiyata havuzlu ve bahçeli müstakil mülk arayanlar için harika bir seçenektir.

Alanya'nın bu tatil bölgesindeki gayrimenkuller, AB ve eski BDT ülkeleri sakinleri tarafından satın alınmaktadır. Avsallar, özellikle Avrupalı emekliler arasında popülerdir.

haberlere geri dön »

Özet

Avsallar, karlı bir yatırım için gayrimenkul satın almak veya tüm aile ile birlikte daimi ikamet için taşınmak için ideal bir yerdir. Alanya'nın bu pitoresk beldesinde yeni bir ev seçme ve satın alma hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Nordic Property İnşaat uzmanlarıyla iletişime geçin.

Verilen tüm bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve ticari amaçlara hizmet etmez.

Nordic Property Construction, Akdeniz kıyısında son derece işlevsel konut inşaatı konusunda uzmanlaşmış bir inşaat şirketidir. Bizimle işbirliği yaparak, gayrimenkul seçiminden ve havaalanında buluşmadan işlem ve mülk yönetimine kadar eksiksiz bir hizmet yelpazesi elde edersiniz.

Ayrıca oku

Arrow