Yardımcı bilgi

18 Ekim 2021

Türk dairelerinin özellikleri

Türkiye'deki emlak piyasası, yabancı yatırımcılara her zevke ve bütçeye uygun geniş bir konut seçeneği sunuyor. Metrekare başına maliyet, BDT'nin çoğu büyük şehrinden daha düşüktür. Ek olarak, Rusya, Kazakistan veya Ukrayna'da nispeten yakın zamanda zamana ayak uyduran geliştiriciler, çok kaliteli olmasa da hazır onarımlarla daire kiralamaya başladılarsa, o zaman Türkiye Cumhuriyeti'nde bu kural yürürlüktedir. Birkaç yıldır. Ayrıca, seçilen nesne ne olursa olsun, bitirme ve iç tasarım seviyesi her zaman zirvededir - inşaat şirketleri her tür iş için garanti verir.

Türk konut gayrimenkulleri bazı ayırt edici özelliklere sahiptir. Ve bu sadece tadilat, hazır banyolar, ankastre mutfak, döşeme ve kablolama ile daire kiralamak değil, aynı zamanda Türkiye'de mülk satın almayı planlıyorsanız halletmeniz gereken diğer nüanslar.

Yazımızda, yönünüzü bulmanıza ve doğru seçimi yapmanıza kesinlikle yardımcı olacak Türkiye'deki yeni binaların temel özelliklerinden bahsedeceğiz.

Türkiye'de 1+1, 2+1, 3+2 Daire - Nasıl?

Sitedeki teklifleri inceleyen birçok yatırımcı, Yurt dışından Türkiye'de ne anlama geldiğini merak ettiğiniz apartman daireleri 1+1, 2+1, 3+2 vb. Bir nesneyi oda sayısına göre karakterize etmek için Türk uzmanlar biraz farklı bir sayma yöntemi kullanıyor.

Türkiye'deki oda sayısı, yatak odaları ve oturma odaları ayrı ayrı belirlenerek hesaplanmıştır. Örneğin 1+1 daire bir yatak odası ve bir salonu olan bir nesne yani iki odalı bir dairedir. 2+1 düzeni, konutun iki yatak odası ve bir oturma odasına veya 3+2 - üç yatak odası ve iki oturma odasına sahip olduğunu gösterir. Kural olarak 3+2, 4+2 yerleşim planlarına en çok eski konut stokunun binaları arasında birinci sahil şeridindeki lüks apartman dairelerinde, evlerde veya dubleks dairelerde rastlanmaktadır.

Bu arada, alıcılardan gelen ortak bir sorunun cevabı: Türkiye'de bir dubleks - nedir, sadece planlama çözümlerinin özellikleriyle ilgilidir. Aslında, bir dubleks, birinci ve ikinci katları, birinci ve bodrum katını veya en üstteki ikisini işgal eden üç yatak odalı iki katlı bir dairedir. İkinci durumda, dairelere genellikle çatı katı denir ve bunlar birinci sınıf konut segmentine aittir.

Türkiye'de zemin katlarda yer alan iki katlı bir dairenin tartışılmaz bir avantajı vardır - avluya kendi erişimi ve aslında, içinde yaşamak isteyenler için uygun fiyatlı bir alternatiftir. kendi müstakil evleri.

Türkiye'de konut alanı nasıl hesaplanır?

Konut fiyatlamasının ana parametresi yüzölçümüdür. Alıcılar için bu özellik, yalnızca maliyet nedeniyle değil, aynı zamanda konforlu yaşam koşulları sağlamak için de büyük önem taşımaktadır.

Türkiye'nin gayrimenkul alan hesaplamasında kendine has özellikleri vardır. Satılık ilanda belirtilen rakam dairelerin toplam alanı veya brüt değeridir. Duvarların dış çevresi boyunca hesaplanır ve yalnızca odaların karesini değil, aynı zamanda tüm sakinler arasında eşit olarak bölünmüş balkonları, terasları, sahanlığın bir kısmını da içerir. "Net" alan veya gerçek konut metrekaresi "brüt"ten %20-30 oranında farklılık gösteriyor.

Bu özellik, üçüncü bir şahsın (örneğin, belediye idaresi) bulunmadığı durumlarda, ortak kamusal alanın bir kişiye ait olması gerektiğini ve bu alanın herkes arasında orantılı olarak paylaştırılmasının en iyisi olacağını öngören Türk hukuku ile ilgilidir. evin sakinleri.

Sitenin gerçek alanını, büyüklüğünü belirlemek istiyorsanız dairelerin detaylı planlarına bakmanızı ve inceleme gezisini ihmal etmemenizi öneririz. Bir gezi gezisi, mülkü kendi gözlerinizle değerlendirmenin ve en uygun seçeneği seçmenin en etkili, genellikle neredeyse ücretsiz yoludur.

Stüdyo daireler: neden inşa edilmiyor?

2017'de Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, stüdyo dairelerin inşaatı için teknik standartları düzeltmeye karar verdi. Konut gayrimenkulü. O andan itibaren Türkiye'de stüdyo daire yapımı yasaklandı, çünkü küçük bir alana ait 1+0 daireler konforlu yaşam için uygun görülmedi.

Uzmanlara göre küçük konut gayrimenkullerinin minimum alanı en az 28 metrekare olabilir. Ayrıca, proje ayrı bir yatak odası (en az 9 m2), bir mutfak-oturma odası (12 m2'den itibaren) ve bir banyo sağlamalıdır. Mimari ve inşaat mevzuatındaki bu değişiklikler oldukça haklıdır, çünkü her insanın tamamen rahatlaması ve iyileşmesi için en azından asgari konfor koşullarına sahip olması gerekir.

Sadece dinlenmek için bir stüdyo daire arıyorsanız, bu tür nesneleri ikincil piyasada bulabilirsiniz. Her yıl, küçük boyutlu daireler alıcılar arasındaki popülaritesini kaybediyor, çünkü çoğu durumda rahat bir yerleşim düzeni ve alan sadece biraz daha pahalıya mal oluyor, ancak mal sahibi, aile tatilleri ve yaşam için gerçekten uygun olan daireleri emrinde alıyor.

Özet

Alanya'da daire satın almak karlı bir yatırımdır. Yatırımınızın işinize yaraması için profesyonellerle - deneyimli emlak ofisleri ve güvenilir geliştiricilerle - işbirliği yapmanızı öneririz.

Nordic Property İnşaat Şirketi size bölgedeki en iyi mülk seçeneklerini sunmaya hazır. yüksek kaliteli malzemelerden Avrupa teknolojilerine göre inşa edilmiş modern konut kompleksleri. Konut komplekslerimizde iç altyapıdan planlama çözümlerine, iç mekan ve mühendisliğe kadar her ayrıntı düşünülmüştür.

Nordice Property ile iletişime geçin, Akdeniz kıyısında Alanya'da sizin için mükemmel evi bulalım!

Ayrıca oku

Arrow