Yardımcı bilgi

08 Ekim 2021

Türkiye'de emlak için ödeme yöntemleri

Türkiye'de mülk satın alma prosedürü çok basit ve şeffaftır. Sadece birkaç gün içinde kaliteli konutların tam sahibi olabilirsiniz. Bir işlem yapmanın ana avantajlarından biri, gayrimenkul için ödeme yapmanın uygun yollarıdır. Mülk edinimi için ödeme yapmak zor olmayacak ve ek maliyetler ya yok ya da çok küçük.

Türkiye Cumhuriyeti'nde ne devlet yetkilileri ne de bankalar yurtdışından gelen yatırımcıların gelir kaynakları ile ilgilenmemektedir. Cari hesaba alacak kaydedilecek veya ATM'den çekilecek tutar ne olursa olsun, herhangi bir destekleyici belge istenmemektedir. Tek ve zorunlu koşul, miktarın ödenmesi ve TAPU'nun (mülkiyet sertifikası) yeniden düzenlenmesinin aynı anda gerçekleşmesidir. Kadastro Odasında, TAPU için belgeleri kabul ederken, alıcı konut ödemesi için bir çek veya makbuz sunar.

Türkiye'de alım satım işleminde en popüler ödeme yöntemleri nelerdir - yazımızda ele alacağız.

Nakit

Bazı yabancı alıcılar, şu ya da bu nedenle, Türkiye'de gayrimenkul satın almak için yalnızca nakit ödeme yapabilirler. Bunu yapmanın iki ana yolu vardır:

  • Yanınızda nakit getirin.

Beyanname doldurmadan sınırdan taşınabilecek miktar, örneğin Ruslar için sadece 10.000 ABD doları, Ukraynalılar için 10.000 Euro'dur. Elbette para, Türkiye'ye seyahat etmeyi planlayan akrabalarınıza veya arkadaşlarınıza da dağıtılabilir. Ancak bu büyük bir sorumluluk olduğu için herkes bu şekilde seyahat etmeyi kabul etmeyecektir. Tutar belirtilen eşiği aşarsa, gümrükte paranın kaynağını teyit eden ek belgeler, bir bankadan veya döviz bürosundan bir ekstre vb. ibraz etmeniz istenebilir.

  • Türkiye'deki ATM'lerden birinde kartınızdan para çekin.

Bu, nakit parayla daire satın almanın güvenli bir yoludur, ancak ATM'lerin günlük bir limiti olduğunu (kart türüne ve müşteri durumuna bağlı olarak) ve kural olarak birkaç gün süreceğini bilmelisiniz. tüm tutarı çekmek için gün. Önce Türk bankalarının komisyonlarını ve çevirirken en karlı para birimi seçeneklerini inceleyin.

Banka havalesi

İşlem için kişinin kendi ülkesinden havale yoluyla ödeme yapması, yabancı alıcılar arasında satın alınan gayrimenkuller için en popüler karşılıklı uzlaşma yöntemlerinden biridir. Bu durumda para, ülkenizdeki cari hesaptan Türkiye'deki emlakçının veya geliştiricinin cari hesabına aktarılır. Kural olarak, para transferi için bir komisyon alınır, ancak önemsizdir (toplam miktarın yaklaşık% 0,5'i) ve bazen sabittir.

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde banka havalesi ile ödeme yapmanın bir diğer yolu da yatırımcı adına bir Türk bankasında hesap açmaktır. Hesaptan satıcıya para gönderebilir veya nakit çekip işlem tutarını ödeyebilirsiniz.

Yabancı yatırımcılar için bir mülk satın alırken, bir tüzel kişiden banka havalesi mevcuttur. Bir finansal işlem gerçekleştirirken, belge sözleşmeye bir bağlantı içerir.

Bitcoinler

Türkiye'de gayrimenkul için bitcoin ile ödeme yapmak, herhangi bir mülkün (konut, ticari, arsa) satın alınması için ödeme yapmanın yeni, oldukça karlı ve hızlı bir yoludur. Bu hizmet henüz Türkiye pazarındaki tüm firmalar tarafından sağlanmamaktadır ancak sayıları her geçen yıl artmaktadır.

Kural olarak şirket, ödeme yaparken mevcut döviz kurundaki bitcoin sayısını dikkate alır. Alıcı, sanal parayı satıcının veya geliştiricinin elektronik cüzdanına aktarır, ödemeyi aldıktan ve fonları dönüştürdükten sonra, TAPU yatırımcıya yeniden verilir.

Bitcoin işlemi kullanan bir işlemin süresi, nesnenin değerine ve sanal para satışının günlük limitine bağlıdır. Uzmanlara göre, Türkiye'de gayrimenkul satın almak için Bitcoin ile ödeme yapmak, geleneksel nakit kullanmak kadar güvenli ve güvenli. Ayrıca, yatırımcı, nesnenin değerinin 400.000 ABD Dolarını aşması koşuluyla, hızlandırılmış bir program kapsamındaki yatırımlar için ülke vatandaşlığı elde etme programına katılma fırsatına sahiptir.

İpotek

Bir yabancıdan ipotek kredisi almak, tüm tutarın elinizde olmaması durumunda Türkiye'de konut satın almak için uygun bir ödeme yöntemidir. Türkiye Cumhuriyeti'nde çok katı şartlar uygulamadan yabancılara isteyerek kredi veren çok sayıda banka faaliyet göstermektedir. Birçok bankacılık kuruluşundaki borç verme oranları, Avrupa ve BDT'dekinden daha uygundur.

İhtiyacınız olan tek şey, bir paket belge toplayıp, Türkçe'ye tercüme edip noter tasdik etmeniz, bir banka hesabı açmanız ve ipotek başvurusu hazırlamanız. Sadece birkaç gün içinde banka, kredi vermeye hazır olup olmadığı hakkında bir yanıt verecek ve mülkü değerlendirmesi için mülke bağımsız bir uzman gönderecektir. Kredi verildikten ve işlem sonuçlandırıldıktan sonra, yeni mal sahibi, kredi tutarının tamamını ödedikten sonra kaldırılacak olan bir takyidat ile kendi adına bir TAPU alır.

Taksit

Birçok yabancı, bir inşaat firmasından faizsiz taksitler alarak Türkiye'deki gayrimenkulleri taksitle ödemeyi uygun bulmaktadır. Son zamanlarda, giderek daha fazla geliştirici, yurt dışından yatırımcılarla buluşarak bu tür karşılıklı anlaşma yöntemleri sunuyor.

Kural olarak, inşaat işinin tamamı için, yani ortalama olarak bir buçuk yıl boyunca taksit ödemesi yapılır. Türk konutu için bir ön ödeme yapılır ve kalan miktar eşit parçalara bölünür ve uygun bir geri ödeme planı üzerinde anlaşmaya varılır.

Türk geliştiricilerden faizsiz taksit almanın birçok avantajı var:

  • faiz yok veya çok küçük;
  • evrak işlerinden, çeviriden ve noter onayından tasarruf etmek;
  • ödeme gücünüzü vb. onaylamanıza gerek yoktur.

İnşaat şirketi Nordic Property'nin konut sitelerinde, mülkün toplam değerinin yalnızca %30'u tutarında bir ön ödeme ile faizsiz taksitler sunuyoruz. Mülkiyet hakkı belgelerinin devri, ön ödeme yapıldıktan sonra yapılır!

İskandinav Mülkü

Türkiye'de bir daire satın alırken ödeme yöntemi seçimi her bir özel duruma bağlıdır. Size uygun ödeme yöntemleri sunabilecek doğru emlakçıyı veya geliştiriciyi seçmek önemlidir.

Nordic Property, Alanya emlak piyasasında aktif olarak gelişen başarılı bir inşaat şirketidir. Uzmanlarımız, her türlü istek ve bütçe için en iyi daire seçeneklerini sizin için istişare edip anında seçecek ve Türk emlak için komisyonsuz, en uygun koşullarda nasıl ödeme yapacağınızı size söyleyecektir. İletişime geçin!

Ayrıca oku

Arrow