Yardımcı bilgi

28 Haziran 2021

Hafriyat aşamasında gayrimenkul yatırımı

Yurt dışında gayrimenkule yatırım yapmak her insan için çok önemli bir olaydır. Özellikle bunlar Türkiye tatil beldesindeki daireler ise, çünkü çoğu için bu sadece metrekare satın almak değil, deniz kenarında kendi evlerinin hayalinin somutlaşmış halidir. Son zamanlarda, birincil emlak piyasasındaki tatil bölgelerindeki dairelere olan ilgi önemli ölçüde arttı. Bunun nedeni, uygun fiyatlar, yüksek kaliteli inşaat işleri ve komplekslerin gelişmiş altyapısı dahil olmak üzere yeni konutların birçok avantajıdır.

Türkiye'de gayrimenkulün yatırım potansiyeli

Apartmanlar yeni bir binada, inşaatın farklı aşamalarında satılmaktadır: hafriyat aşamasında, duvarların montajında, bitirme işlerinde veya işletmeye almadan önce. İnşaat çalışmaları sırasında, metrekare başına fiyat, inşa edilen katlarla orantılı olarak artmakta ve kompleksin faaliyete geçmesinden sonra zirveye ulaşmaktadır. Buna göre gayrimenkule sıfırdan yatırım yaparsanız, sadece temel çukuru kazıp temeli döktüklerinde bu çok büyük tasarruf sağlayacaktır.

Öncelikle "hafriyat" kavramından ne kastedildiğini açıklayalım aşama".

İnşaat şirketleri buna "sıfır aşamalı inşaat" veya "sıfır döngü" de diyor.

Bu aşamada temel hazırlanıyor. Bir inşaat şirketi, bir konut kompleksi kurmadan önce bir şantiye hazırlar, temizler ve düzleştirir. Daha sonra çukur kazılır, kazıklar çakılır ve iletişim ağları için hendekler döşenir. İlk 2-3 kata kadar kademeli olarak binanın inşaatı başlar.

Geliştiricilerin nesneleri olabildiğince erken satmasında fayda vardır. Uygulama ne kadar erken başlarsa, inşaat o kadar çabuk amorti eder ve karlar akmaya başlar. LCD'deki çalışmanın erken bir aşamasında cazip fiyat etiketlerinin ana nedeni budur. İnşaatın sıfır aşamasındaki bir dairenin maliyetindeki fark, inşaat işinin tamamlanmasının hemen ardından aynı daireye göre %20-30 daha ucuzdur. Tekliflerin yaklaşık %30'u bu aşamada zaten satıldı.

İnşaat aşamasında gayrimenkul yatırımının faydaları

Böyle bir işlemin birçok avantajı vardır:

  • Daha düşük maliyet. İnşaat çalışmalarının ilk aşamalarında gayrimenkul alımı için belirleyici kriter elbette cazip bir fiyat etiketidir. Türkiye'de temeli atılırken inşaat aşamasında gayrimenkule yatırım yapmak, kompleksin işletmeye alınması sırasında aynı daireyi satın almak yerine konut maliyetinde %30'a varan tasarruf sağlayacaktır.
  • Geniş bir teklif yelpazesi. Bir konut kompleksi inşaatının erken bir aşamasında daire satın alırken, alıcı en uygun çekimi, oda sayısını, dairenin düzenini ve hatta herhangi bir kattaki pencerelerden görünümü seçebilir. Evin inşaatı sona yaklaştıkça seçenekler azalır.
  • Bir inşaat şirketinden taksitler (faizsiz). Bu, tutarın tamamı elinde olmayan kişiler için harika bir seçenektir. Alıcı %30-50'lik bir ön ödeme yapar ve kalan kısım bina faaliyete geçene kadar eşit taksitlere bölünür.
  • Düzen ve iç dekorasyondaki değişiklikler. Erken bir aşamada konut edinmenin şüphesiz "artı"sı, konut yerleşiminde zevkinize göre ayarlamalar yapabilmenin yanı sıra seçim yapabilmenizdir. İstenilen daire tasarımına göre belirli bitirme malzemeleri.
  • Yasal bütünlük. Yeni bir binada konutun şüpheli bir geçmişi yoktur. Dairelerde daha önce kimse yaşamadığı için işlemden önce dairelerin yasal geçmişini kontrol etmeye gerek yoktur. Alıcı, üçüncü şahısların sorunları, ihtilafları ve yasal iddialarını ortadan kaldıran metrekarenin ilk ve tek sahibi olur.

Ancak, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapmanın bu seçeneğinin, yeni konutlara girmek için acele etmemeyi ve inşaatın bitmesini beklemeyi göze alamayan alıcılar kategorisiyle ilgili olduğu unutulmamalıdır. Türkiye çok daireli komplekslerin inşaatında hızlı bir tempo gördüğünden, bekleme uzun sürmeyecek. 1-2 yıl sürüyor.

Türkiye'de hafriyat aşamasında gayrimenkul yatırımı güvenli mi?

Anlamak önemli ki ne yapım hızı ne de ekonomiklik maliyet kaliteyi etkiler. Her inşaat firmasının ruhsatı olmalıdır. İnşaat faaliyetlerinin yasal olarak yürütülmesine izin veren odur.

Müteahhitler, en modern teknolojileri ve yüksek kaliteli binaları kullanarak, tüm uluslararası standartlara ve normlara sıkı sıkıya bağlı kalarak, onaylı proje belgelerine uygun olarak kompleksler inşa ederler. malzemeler. Yekpare çerçeve teknolojisi, sessizliği ve paha biçilmez bir sakinlik, güvenlik ve mahremiyet duygusunu korurken, binanın mükemmel ses ve ısı yalıtım özelliklerini elde etmeyi mümkün kılar.

Yeni Türk konut kompleksleri, çocuklar için modern oyun alanları, dinlenme ve spor alanları için çardaklar içeren peyzajlı bir alana sahiptir. İç parametrelere de çok dikkat edilir - panoramik pencereli aydınlık geniş odalar, her yatak odası için banyolar, geniş balkonlar ve teraslar. Optimal donanımlı bir mutfak, çelik ön kapı, çift camlı pencereler, klima sistemi ve yüksek kaliteli fayanslar, Türk sitelerinde modern dairelerin olmazsa olmaz özellikleridir.

Daire satın alırken bir geliştiriciden, onunla bir anlaşma yaparsınız. Bu sözleşme sayesinde alıcı maksimum düzeyde koruma elde eder ve sürelere uyulmaması durumunda tazminat talep edebilir. Sözleşme, gelecekteki konut kompleksi, işletmeye alma zamanlaması, nesnenin maliyeti, taksitler için ödeme planı, cezalar ve garanti yükümlülükleri hakkındaki tüm verileri belirler.

İlk aşamada bir daire satın almak müteakip yeniden satış amacıyla inşaat, yalnızca Türk gayrimenkulüne yapılan yatırımın geri dönüşünün değil, aynı zamanda kârın da harika bir yoludur. Mülkün işletmeye alınmasından sonra, satın aldığınız mülkün fiyatı artacak ve kârlı bir şekilde yeniden satılabilecek ve değer artışı nedeniyle iyi bir kâr elde edilebilecektir.

İskandinav'dan teklifler

Nordic Property dinamik bir şekilde gelişmekte ve Türkiye'nin Güney Sahili'ndeki inşaat sektöründe değerli bir yer tutmaktadır. Geliştiricinin portföyü, inşaat aşamasında bile Türkiye'de gelecek vaat eden bir gayrimenkul yatırımı için mükemmel bir seçenek arasından seçim yapabileceğiniz Alanya'daki en iyi konut komplekslerini içerir.

Kargıcak bölgesindeki modern premium kompleks Nordic Art, modern tarzda ve ince detaylara sahip daireler sunmaktadır. Bu mülkün bir özelliği denize yakınlığı (10m), geniş panoramik pencereleri ve geniş teraslarıdır. Kalıcı konut veya kiralık konut arayanlar için ideal.

Avsallar, modern tasarımı ve işlevsel mimari konseptiyle bir proje sunuyor - Nobby Garden. Ortak kullanım alanları (yetişkinler ve çocuklar için) yüzme havuzları ve bahçelerden oluşmakta olup, konfor ve dinlenmenin tadını çıkarabileceğiniz harika bir ortam yaratmaktadır.

Her iki projenin de 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor, bu nedenle farklı katlarda ve farklı boyutlarda daire seçenekleri hâlâ mevcuttur.

Nordic Property Construction eksiksiz bir satış sonrası hizmet sunmaktadır. Nordic Property Construction yöneticileri, Türkiye'de hafriyat aşamasındaki bir dairenin maliyeti, komplekslerinin nasıl inşa edildiği ve işlemin kendisinin nasıl ilerlediği konusunda size rehberlik edecek. Müteahhitin görevi, müşterilere yalnızca uygun fiyata konut sunmak değil, aynı zamanda yeni bir mülk sahibi olma sürecini olabildiğince basit ve rahat hale getirmektir.

Ayrıca oku

Arrow