Yardımcı bilgi

28 Ekim 2021

Türkiye'de uzaktan mülk nasıl satın alınır?

Eşsiz Türkiye, birçok eski uygarlığın deneyimini özümsemiş bir ülkedir. Elverişli iklimi ve güzel doğası, her yıl binlerce yabancı turistin buraya akın etmesinin ana nedenlerinden biridir.

Dinlenme ve eğlencenin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti son on yılda gayrimenkul alımında karlı yatırımlar açısından en umut verici ülkelerden biri haline geldi. Metrekare başına nispeten düşük maliyet, risksiz basit bir işlem prosedürü, yüksek kaliteli inşaat, Avrupa, BDT ve diğer ülkelerden yatırımcıları tasarruflarını aktif olarak Türk mülklerinin edinilmesine yatırmaya teşvik eden ek faktörlerdir.

Karantina ve pandemi döneminde sınırların kapatılmasına, güçler arası sınır geçişlerinde daha karmaşık kurallara rağmen, yabancı yatırımcıların Türkiye'de konuta olan ilgisi azalmıyor. Buna karşılık, hükümet, emlakçılar ve geliştiriciler, daha önce var olan uzaktan gayrimenkul satın alma planını azami ölçüde geliştirdi. Bu da tabii ki hem Türk geliştiricilerin hem de yurt dışından alıcıların işine geldi. Bugün, koltuktan kalkmadan Türkiye'de tam anlamıyla bir dairenin sahibi olabilirsiniz.

Çevrimiçi olarak Türkiye'de bir daire nasıl satın alınır, önceden neleri öngörmeniz gerekir - bu ve diğer yararlı bilgileri makalemizde bulacaksınız.

Neler çevrimiçi Ev satın almak?

Çevrimiçi Türk emlak satın almak, video bağlantısı aracılığıyla bir satın alma nesnesi seçmek ve işlemin tüm aşamalarını e-posta yoluyla gerçekleştirmek (bir uzmanla işbirliği dahil) anlamına gelir. büro, bankalar, vergi makamları).

haberlere dön »

Uzaktan Türk gayrimenkulü satın almanın avantajları

Türkiye'de uzaktan daire satın almak, uzmanların yardımına başvurursanız basit ve tamamen güvenli bir prosedürdür. Ayrıca, yabancı yatırımcılara bir dizi avantajı garanti eder:

  • Kendinize zaman kazandırırsınız. Alışılmış yaşam biçimini değiştirip, belirli bir gün sayısını uçuş için ayırmaya ve mülk seçme ve anlaşma yapma süresi boyunca Türkiye'de kalmaya gerek yoktur. Tüm sorunlar doğrudan evinizden ve uygun bir zamanda çözülebilir.
  • Konut edinme maliyetini düşürürsünüz. İşlem süresince gidiş-dönüş uçak bileti almanıza, transfer ücreti ödemenize, apart veya otellerde konaklamanıza gerek yoktur.
  • Metrekare maliyetinden tasarruf edersiniz. Karantina döneminde ve yabancılara konut satışlarında bir miktar düşüş yaşandığında, birçok satıcı daha sadık hale geldi ve uygun fiyatlar, indirimler ve ikramiyeler sunuyor.
  • Oturma izni alırsınız. Alım satım sözleşmesi nasıl yapılırsa yapılsın, bir yabancı oturma izni alabilir, yasal olarak istediği zaman Türkiye'ye gelebilir ve kendi evinde yaşayabilir. Ve bir ev satın almak için 250.000 dolardan fazla yatırım yaparsanız, hızlı vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Uzaktan gayrimenkul satın alma prosedürü, sizin yanınızda benzer bir satın alma sürecinden çok farklı değildir. Ana nokta, işlemin sizin adınıza bir emlak acentesi veya inşaat şirketinin bir temsilcisi tarafından gerçekleştirileceğidir.

Türkiye'de internetten daire satın almak birkaç aşamada gerçekleşir ve bundan daha detaylı bahsedeceğiz.

Gayrimenkul nesnelerini görüntüleyin

Emlakçı veya güvenilir bir müteahhit seçtikten sonra konumu, alanı, kat sayısı, bütçesi ve diğer özellikleri ile ilgili isteklerinizi bilmek ve dile getirmek , nesne istekleriniz için ayrı ayrı seçilenleri uzaktan görüntüleyebilirsiniz. Konutla ilgili eksiksiz bir bilgi paketi e-postanıza gönderilecektir - özellikler, fotoğraflar, video incelemesi. Beğendiğiniz nesneler için yönetici, Skype, WhatsApp, Viber veya diğer haberciler aracılığıyla ayrıntılı bir çevrimiçi sunum düzenler.

Alıcı ile uygun ve önceden kararlaştırılan bir zamanda Türkiye'de sanal bir gayrimenkul turu gerçekleştirilir. Görüşme sırasında satış müdürleriyle iletişim kuracak, daireleri ayrıntılı olarak inceleyecek, tüm sorularınızı soracak ve hatta konut kompleksinin bitişik bölgesinde, altyapısında dolaşabilecek, sokaklarda ve sahilde yürüyebileceksiniz. Uzman size bölgenin tüm özelliklerini anlatacak, size en yakın dükkanların, marketin, okulun, anaokulunun, eczanenin ve kliniğin nerede olduğunu gösterecek. Bu bir müteahhidin dairesiyse, nihai konut seçeneğinin tam olarak neye benzediğini, satışa hazır olduğunu görmek için teşhir salonu olarak kullanılan anahtar teslimi bir mülk gösterilecektir.

Gösterilen dairelerden herhangi birini beğendiyseniz, daha fazla işbirliği konusunda anlaşabilir ve bir nesne ayırtabilirsiniz. Gayrimenkulün sanal olarak görüntülenmesi tamamen ücretsizdir ve sizi hiçbir şeye mecbur etmez.

Satın alma prosedürü

Türk gayrimenkul satın alma prosedürü aşağıdaki adımlardan oluşur:

1 – Satış sözleşmesi imzalama güçlü>

Türkiye'de uzaktan bir daire satın almak için, işlemin yasal tarafına yetkin bir şekilde yaklaşmanız gerekecek. Özellikle satışın tüm şartlarını tartışın, ödeme şekli ve şartları, tarafların yükümlülükleri ve hakları, cezalar üzerinde anlaşın. Tüm sözleşmeler ikili (alıcı/satıcı) veya üçlü (alıcı/satıcı
emlak acentesi) sözleşmesinde belirtilir. Mülk inşaat aşamasında satın alınırsa, sözleşmede işin tamamlanması için son tarihler ve bunlara uyulmaması durumunda para cezası belirtilir. Alıcı ve satıcı olmak üzere iki dilde bir belge düzenlenir.

2 - Depozito

Ön sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte, alıcı satıcıya bir depozito verir - yaklaşık %5-10'luk bir miktar konutun toplam maliyeti. Bu, niyetinizin ciddiyetini teyit eder ve nesnenin belirli bir süre için alıcıya tahsis edileceğini garanti eder. Yatırımcının kusuru nedeniyle işlemin gerçekleşmemesi halinde depozito kendisine iade edilmeyecektir. Satıcının kusuru nedeniyle satışın iptal edilmesi halinde ödediği bedelin tamamını alıcıya iade etmeyi taahhüt eder.

3 - Bir dairenin yeniden tescili için belgelerin hazırlanması

Türkiye'de uzaktan bir ev satın alırken, işlem esasına göre gerçekleştirilir. bir emlak ofisi veya bir geliştiricinin avukatı tarafından verilen vekaletname. Ayrıca bir arkadaşınızı veya tanıdığınızı temsilciniz yapabilirsiniz. Vekaletname ikamet ettiğiniz ülkedeki Türk konsolosluğundan alınır ve Türkçe'ye çevrilir.

4 - Türkiye'de bir banka hesabı açmak

Alıcı tarafından emlak ve ilgili vergilerin ödenmesi ve daha sonra kamu hizmetlerinin ödenmesi için bir banka hesabı gereklidir. Türkiye'de iken fatura hizmetleri ve diğer işlemler. Hem lira hem de döviz - ABD doları, euro, İngiliz sterlini cinsinden cari hesap açabilirsiniz. Bütün bunlar sizin için bankada vekaleten bir temsilci tarafından yapılacaktır.

5 - İşlem için ödeme

Karşılıklı uzlaşma, mülkiyet belgesinin (TAPU) yeniden düzenlenmesi için Kadastro Odasına belgelerin sunulduğu gün gerçekleşir. ). Para, alıcının hesabından satıcının banka hesabına aktarılır.

7 - Kamu hizmetlerinin sağlanması için abonelerin kaydı / yeniden kaydı

Konut edinildikten hemen sonra, yeni mal sahibi vermekle yükümlüdür. kendi adına su ve elektrik temini için sözleşmeler. Bu kaygılar, işlemin yürütülmesinin yanı sıra vekaleten temsilciler tarafından da devralınabilir.

6 - Mülkiyetin Devri

Yeni sahibi adına TAPU, Kadastro Dairesi'nde yeniden tescil edilir. Bu, gayrimenkulün mülkiyetini devretme hakkına sahip tek yetkili organdır, burada nesne üzerindeki takyidatları, bankaya olan borçları ve mülke el konulmasını kontrol ederler. Toplantıda, işlemin tarafları arasında tam bir karşılıklı anlaşmanın ardından yeni malikin mülkiyet belgesi hazırlanıyor. Belgenin kendisi birkaç gün içinde alınabilir.

Önemli bilgilendirme!

Pandemi ve karantina kısıtlamaları nedeniyle 2020 yılında Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye, tüm gayrimenkul alım satım prosedürünü tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirmenizi sağlayan özel bir Web uygulaması olan Tapu'yu kullanıma sundu.

haberlere dön »

Düşünülmesi gereken nüanslar

Türkiye'de uzaktan konut satın alma basit ve güvenli bir prosedürdür. Ancak satın almadan önce, işlemin yüz yüze sonuçlanmasında etkili olacak birkaç noktaya dikkat edin.

Öncelikle, bu yeni bir binada bir daire ise, inşaat şirketinin çalışmalarını, başarıyla tamamlanan proje sayısını, inşaat ve konaklama kalitesi hakkında mal sahiplerinin incelemelerini dikkatlice inceleyin. Ayrıntıları netleştirmek için sizinle iletişime geçecek olan yöneticiye tüm sorularınızı sormaktan çekinmeyin. Alanya'daki emlak piyasasında donmuş projeler veya uzun vadeli inşaatlar bulamazsınız - burada iyi arsalar altın değerindedir, bu nedenle geliştiriciler yeni bir projeye başlamak için inşaatı hızlı bir şekilde tamamlama eğilimindedir. Yine de hafriyat aşamasında bile en iyi fiyata güvenli bir şekilde daire satın alabilmek için sunulan geliştiriciler arasından en iyisini seçmek sizin yararınızadır.

İkincisi, beyan edilen altyapıya dikkat edin ve maliyetleri yeteneklerinizle karşılaştırın. Modern konut sitelerinde altyapı tesislerinin (yüzme havuzu, güvenlik, otopark, spor salonu, oyun parkı, hamam vb.) bakımı için aylık ödeme veya aidat sağlanmaktadır. Yardım miktarı altyapının ölçeğine bağlı olacaktır - ne kadar büyükse, ödeme o kadar yüksek olur. Bu nedenle, ödemeye hazır olduğunuz miktara önceden karar verin, böylece gelecekte sizin için beklenmedik bir sürpriz olmaz.

Üçüncü olarak, uzaktan Türk konutu satın alırken, belgelerin doğruluğunu - belirtilen kişisel bilgilerin doğruluğu, nesne hakkındaki veriler vb. Elbette, işlemin tüm yasal ve mali nüanslarını mükemmel bir şekilde bilen yetkin uzmanlar sizinle birlikte çalışacaktır, ancak yine de emin olmanızı öneririz.

Türkiye'de çevrimiçi emlak satın almak, kaliteli bir resort mülkün sahibi olmanın kolay ve güvenilir bir yoludur. Nordic Property ile iletişime geçin, size ihtiyaçlarınıza mükemmel şekilde uyan bir daire sunalım!

Ayrıca oku

Arrow