Yardımcı bilgi

27 Ekim 2022

Türkiye'deki bir geliştiriciyi kontrol etmek için kontrol listesi

Geliştiricinin doğrulanması, gayrimenkul alıcısı için büyük önem taşır çünkü her potansiyel daire sahibi, projenin başarıyla tamamlandığından emin olmak ister.

Geliştiriciler genellikle cazip fiyatlar, iyi indirimler, faizsiz taksitler ve esnek bir ödeme sistemi sunduğundan, inşaat aşamasında gayrimenkul satın alma olasılığı pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Bununla birlikte, bir inşaat şirketi seçimi ile nasıl yanlış hesaplama yapılmaz ve geliştiricinin konut kompleksinin güvenilirliğinden ve zamanında teslim edildiğinden nasıl emin olunur? Haydi çözelim!

Geliştiricinin itibarı

İnternetteki sosyal ağları ve incelemeleri dikkatlice izleyerek bir inşaat şirketi aramaya başlamanız önerilir. Sormak istediğiniz biri varsa, belirli bir geliştirici hakkında soruşturma yapın. Genel olarak, Türkiye'deki güvenilir geliştiriciler yaygın olarak bilinir ve yüksek popülerlik kazanmıştır, bu nedenle aramada belirli bir zorluk olmayacaktır.

Firmanın yaşına mutlaka dikkat edin. Türkiye'de emlak piyasasında bir yılı aşkın süredir yer alan ve veritabanında tamamlanmış gayrimenkulleri olanlara öncelik verin. Açıkçası, geliştiricinin güvenilirliği, diğer şeylerin yanı sıra, tamamlanan proje sayısı, iş kalitesi ve konut komplekslerinin zamanında teslimi ile belirlenir.

İnşaat şirketi hakkında objektif bir görüş oluşturabilmeniz için aşağıdaki eylem algoritmasını gerçekleştirin:

  • Geliştiricinin sosyal açıklık düzeyini kontrol edin. YouTube kanalı olup olmadığına, şirketin sosyal medya sayfasındaki gönderilerin ne sıklıkta güncellendiğine bakın.
  • Geliştiricinin resmi web sitesini ziyaret edin; burada şirketin kuruluş yılını, kuruluş tarihini ve faaliyeti onaylayan ve inşaat çalışmalarına izin veren lisansları ve sertifikaları görebilirsiniz. Ayrıca site, geliştiricinin güvenilir bağlantılarını ve dairelerin yerleşim planlarını ve alanlarını içeren projeleri içermelidir.
  • Geliştiricinin ofisini ziyaret etmek için zaman ayırın. Bu, Türkiye'de bir geliştiricinin nasıl kontrol edileceğine dair önemli noktalardan biridir. Kişisel bir tanıdıkla, güvenilir bir şirketle veya çok şüpheli bir şirketle kiminle ilgileneceğinizi güvenilir bir şekilde belirleyebilirsiniz. Nasıl? İyi bir geliştiricinin nezih bir yerde ofisi mutlaka olacaktır ve personel de belli ki iki üç kişiden oluşmayacaktır. Ve elbette, hizmet ve iletişim düzeyi çok şey anlatacaktır.

İzin belgeleri

Bir inşaat şirketinin yasal olarak doğrulanması, bir geliştiricinin güvenilirliğinin nasıl kontrol edileceğinin önemli bileşenlerinden biridir. Belgelerin yasallığını kontrol edecek bir avukatın hizmetlerinden yararlanılması tavsiye edilir. Geliştiricinin güvenilirliği aşağıdakilerin varlığıyla doğrulanır:

  • resmi inşaat ruhsatı;
  • eyalet tescili ve tüzüğü;
  • inşaat faaliyetleri için lisanslar;
  • arsa üzerindeki mülkiyet hakları;
  • bir konut kompleksi için belgeler tasarlayın ve tahmin edin.

İnşaat ruhsatı doğrulaması binanın bir garantisidir nesne hizmete alındıktan sonra, Iskan'a teknik bir pasaport verilecektir!

Eğer belgeler halka açık değilse site , geliştiriciden bunları sunmasını istediğinizden emin olun. Listelenen belgelerden herhangi birinin olmaması alıcı için belirli riskler taşır ve bu durumda sözleşme imzalamaya değmez.

Şantiyeye gitmek

Kesinlikle, hemen geliştiricinin ofisi veya yapım aşamasında olan kompleksin birinci katlarında, showroom denilen dairelerin bir gösteri versiyonunu görebilirsiniz. Ancak bir gayrimenkulün sunumunu görmek ve onu canlı görmek iki farklı şeydir.

Seçtiğiniz konut kompleksinin beyan edilen projeye uygun olduğundan emin olmak için inşaat çalışmalarının ilerleyişini yerinde değerlendirmelisiniz. Konut kompleksinin şantiyesini ziyaret ettikten sonra, sürecin nasıl ilerlediğini, altyapının seviyesini vb. objektif olarak değerlendirebileceksiniz.

Tavsiye

< p>Türkiye'deki geliştiriciler sıralamasında en üst sıralarda yer alan geliştiriciyi seçin - beyan edilen projeyi karşılayan gayrimenkul satın almanız garanti edilir , tüm teknik standartlar ve gereksinimler!

Son tarihler

Geliştiricinin veritabanı, belirtilen son tarihten sonra devreye alınan nesneler içeriyorsa, şunlara odaklanmalısınız: Bu münferit bir vaka olsun ya da olmasın. Elbette site teslimindeki gecikme dış etkenlerden ve mücbir sebeplerden kaynaklanabilir. Ancak durum tekrarlanırsa dikkatli olmalısınız.

Genellikle, sitelerin teslimindeki düzenli gecikmeler, işlerinde eksiklikler, ucuz inşaat malzemeleri ve teknolojileri kullanımı olan vicdansız ve şüpheli firmalar için tipiktir. genellikle ortaya çıkar.

haberlere dön » Haberlere dön »

İnşa edilen tesislerin kalitesinin değerlendirilmesi

Bir müteahhidin "el yazısını" 2-3 yıl önce inşa edilen sitelere bakarak anlayabilirsiniz. Sadece bitirme kalitesini değerlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda konut kompleksinin arazisinin ne kadar bakımlı olduğunu, altyapı tesislerinin çalışıp çalışmadığını vb. geliştirici

Geliştiricinin güvenilirliğinin nasıl kontrol edileceğine ilişkin bilgilerin dikkatli bir şekilde incelenmesi, güvenilir bir şirketten mülk satın almanıza ve öngörülemeyen sürprizlerle karşılaşmadan bir mülk satın almanıza olanak tanır. Tüm kontrollere ek olarak, satış sözleşmesini özellikle tüm önemli bilgilerin belirtilmesi gereken yerlerde dikkatlice okuyun: geliştiricinin ve alıcının ayrıntılarından ve dairelerin devri için son tarihlerden ve inşaatı geciktirme cezalarından. Ayrıca bilmelisiniz ki, yabancı kişilerle ilgili tüm işlemler, çevirinin doğruluğundan yasal olarak sorumlu olan yeminli tercümanlar eşliğinde yapılmaktadır.

Akdeniz kıyısında lüks bir daire seçebilirsiniz. yöneticimizin yardımıyla. Uzman, size ilgi çekici seçenekler ve işbirliği için en uygun koşulları sunacak ve gayrimenkulle ilgili tüm soruları en ayrıntılı şekilde yanıtlayacaktır.

Arrow