Yardımcı bilgi

30 Eylül 2022

Türkiye'ye taşınmak: tüm korkuları ve şüpheleri ortadan kaldırmak

Bugün, hemen hemen herkesin daimi ikamet için başka bir ülkeye taşınmaya gücü yetiyor. Hedefe ulaşmak için gereken tek şey, belirli bir mali stokun varlığı, risk alma ve hayatınızı kökten değiştirme isteğinin yanı sıra olumlu bir tutum ve sabırdır. Ne de olsa, ikamet yeri değişikliği, uyum sağlama, istihdam, aile bütçesinin hesaplanması ve taşınmaya eşlik eden diğer faktörlerle ilgili belirli deneyimlerle ilişkilidir.

Tatil ülkesi yabancılara bir dizi avantaj sunduğundan, Türkiye'ye taşınan yabancı vatandaşların sayısı her yıl artıyor:

  • elverişli iklim koşulları, pitoresk doğa, iyi ekolojik koşullar;
  • yüksek yaşam standardı;
  • kaliteli tıbbi hizmetler ve eğitim;
  • Yerel halkın yurt dışından gelen vatandaşlara sadakati;
  • nispeten düşük fiyatlarla geniş bir konut seçeneği;
  • gayrimenkul yatırımı için oturma izni ve vatandaşlık alma fırsatı.

Makalemizde, Türkiye'de yaşamanın artılarını ve eksilerini anlamayı ve çoğu yabancının taşınmayı planlarken karşılaştığı temel şüpheleri ortadan kaldırmayı öneriyoruz.

Dil engeli

Türkiye'nin göçmenler için en iyi ülkelerden biri olarak artan popülaritesi nedeniyle, potansiyel müşterilerden Türkçe ile ilgili sorular giderek daha fazla duyuyoruz. Ne de olsa, İngilizce konuşan personelle çevrili bir tatil beldesinde dinlenmek başka, burada yaşamak başka bir şey. Türkiye'deki dil engeli günlük hayatınızı etkileyecek mi? Hadi çözelim.

Gayrimenkul satın alıp Akdeniz'in turizm merkezlerinden birine taşınmanız durumunda büyük ihtimalle iletişim konusunda zorluk yaşamazsınız. Tatil beldelerindeki birçok Türk İngilizce konuşur. Ve örneğin, Alanya'da, çok sayıda Rusça konuşan nedeniyle, yerel halk Rusça iletişim kurmaya çalışır. "Kendi aranızda" yaşarken, iletişim eksikliğini hissetmezsiniz. Gayrimenkul mülkiyetinin tescili, oturma izni, vatandaşlık, kamu hizmetleri ile sözleşmeler ile ilgili tüm konular, satış sonrası hizmetin bir parçası olarak yönetim şirketleri veya emlak ofisleri aracılığıyla çözülür.

Uluslararası turizmin az gelişmiş olduğu bir yer seçerseniz, yerel sakinlerle iletişim kurma ve günlük sorunları çözme konusunda belirli zorluklar olabilir.

Elbette, daimi ikamet için Türkiye'ye taşındıktan sonra, sonunda Türkçe dil eğitimi almak zorunda kalacaksınız. Bunlar yeni tanıdıklar olduğu için toplumda maksimum uyum ve iyi iş beklentileri.

haberlere dön »

Türkiye'de İstihdam

Türkiye Cumhuriyeti'ne taşınan yabancılar için en iyi seçenek, uzaktan çalışmak veya gayrimenkul kiralamaktan elde edilen pasif gelirdir. Bu sizin seçeneğiniz değilse, aşağıdaki açık pozisyonlarla başlayabilirsiniz:

  • Türkiye'de turizm alanında animatör, rehber, fitness eğitmeni, otel yöneticisi, kuaför, güzellik salonunda manikürcü, İngilizce ve Rusça öğretmeni olarak mevsimlik çalışma. Bu, ülkeyi ve insanlarını tanımak, Türkçe öğrenmek ve biraz maddi gelir elde etmek için harika bir yoldur.
  • Ailede dadı, temizlikçi, şoför, bahçıvan, güvenlik görevlisi vb. olarak çalışmak. Zengin Türkler vicdanlı işçilerle ilgilenir ve kural olarak barınma, yemek, sigorta ve iyi ücret sağlamaya hazırdır.

Diğer açık pozisyonlara gelince, hepsi sizin niteliklerinize, deneyiminize ve mesleğe olan talebinize bağlıdır. İş piyasasındaki yüksek vasıflı uzmanlar arasında her zaman hemşireler, doktorlar, BT yöneticileri, programcılar, tasarımcılar için bir talep vardır. Başta tıp olmak üzere bazı uzmanlıklar için bir yetenek testi sağlanır.

Resmi çalışma, kendinizin ve ailenizin geçimini sağlamanın en iyi yolu ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti çalışma mevzuatına göre tüm yasal hakların garantisidir. Bunu yapmak için çalışma izni ve çalışma vizesi almanız gerekecektir.

Özetle, Türkiye'de istihdama ciddi ve sorumlu bir şekilde, yanılsamalardan uzak yaklaşırsanız, bu doğu ülkesi kısa süre içinde tıpkı hayal ettiğiniz gibi güvenli ve rahat ikinci eviniz olacaktır. .

Türkiye'de çocukların uyumu

Birçok kişi Türkiye'de çocuklara nasıl davranıldığını duymuştur. Uluslararası kuruluşlara göre Türkiye Cumhuriyeti, eğitim, sağlık, güvenlik ve diğer parametrelerde çocuk haklarının gerçekleşmesi için en iyi koşulların yaratıldığı yirmi ülke arasında yer almaktadır. Yerel sakinler, kendi çocukları ve başkalarının çocukları arasında ayrım yapmazlar, genç nesle olan sevgilerini mümkün olan her şekilde gösterirler ve her durumda yardım etmeye çalışırlar.

Çocuklar, yetişkinlerin aksine çok daha sakindir ve ikamet yeri değişikliği de dahil olmak üzere yaşamdaki değişiklikleri algılamaları daha kolaydır. Farklı bir dil konuşuyorlarsa, akranlarıyla ilişki kurmalarını engelleyen tutumların yanı sıra, bir rahatlık bölgesini tanımlayan kalıcı kalıplar henüz oluşturmamışlardır. Bu nedenle, uyum konusunda doğru yaklaşımla çocuklarla Türkiye'ye taşınmak ciddi bir şok yaşamadan geçecektir.

Alanya ve Antalya gibi birçok Türk şehrinde Rus anaokulları ve okulları bulunmaktadır. Çocuğunuzu bir Türk okuluna kaydettirmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki sınıfa kaydolmayı düşünün. Bu, çocuğun programa alışmasını ve Türkçeyi öğrenmesini sağlayacaktır. Çocuğun ilgi duyduğu şeyi tam olarak yapabileceğiniz ilgi alanlarının ve çevrelerin adaptasyonunu hızlandırırlar.

Ve en önemlisi: Türkiye'ye taşınırken sizin ve ailenizin önemli ölçüde değişmesi gerekmiyor. Olduğunuz gibi kalın, kültürel kimliğinizi koruyun ve Türk geleneklerine açık olun. Türkiye'deki çocukların adaptasyonunun ne kadar çabuk geçtiğini görecek ve bu bereketli ülkeye ikinci eviniz diyebileceksiniz.

haberlere geri dön »

Türkiye'de yaşam maliyeti

Birçok yabancı, Türkiye Cumhuriyeti'ni zıtlıklar ülkesi olarak adlandırıyor. Bu eğilim, Avrupa ve Asya tarzlarının karışımından, büyük ölçüde mevsime ve nerede yaşadığınıza bağlı olan yaşam maliyetine kadar her şeyde kendini gösterir.

Herhangi bir eyalette olduğu gibi, mega şehirlerde yaşamanın mali maliyetleri taşralara göre daha yüksektir. İstanbul ve Ankara, iş hayatının, turizmin ve finansal akışların büyük kısmının yoğunlaştığı İstanbul ve Ankara'da olduğu için en pahalı şehirler olarak kabul ediliyor. Yüksek kiralar, emlak fiyatları, gıda ve gıda dışı ürün fiyatları, ulaşım hizmetleri, eğlence genel olarak Türkiye'nin diğer bölgelerine göre daha yüksektir. Akdeniz ve Ege Denizi kıyısında, konaklama için ortalama fiyat etiketi önemli ölçüde azalır.

Birçok yabancıya göre Türkiye'de yaşamanın maliyeti, Avrupa tatil beldelerine kıyasla kabul edilebilir.

Örnek olarak bazı sayıları ele alalım:

1. Gıda

Gelişmiş tarımın bir sonucu olarak taze meyveler, sebzeler, meyveler BDT ülkelerine göre çok daha ucuzdur. Piyasadaki domatesler 20-30 TL / 1 kg, elma - 16 TL / 1 kg, şeftali - 25 TL / 1 kg fiyatla satın alınabilir.

Süt ürünleri ve et fiyatları Rus fiyatlarından çok farklı değil: 1 litre süt için yaklaşık 17 TL ödemeniz gerekecek, sığır eti yaklaşık 160 TL / 1 kg.

Alkollü içecekler oldukça pahalıdır. Ortalama olarak, bir şişe şarap 160 TL'ye mal olacak.

2. Ulaşım ücreti

Toplu taşıma bileti 8–10 TL.

Yaklaşık 20 dakika süren taksi yolculuğu için 300–500 TL ödemeniz gerekiyor. Fiyatların yüksekliği, bugün litresi yaklaşık 41 TL olan benzinin maliyetinden kaynaklanmaktadır.

3. İnternet ve mobil iletişim

Sınırlı internet ile mobil iletişim paketi – ayda ortalama 200 TL.

Ev İnterneti - 150 TL, operatöre göre değişir.

4. Bir fitness kulübüne abonelik yaklaşık 400 TL'dir.

5. 60-70 m2 alana sahip konutlar - 900 TL.

Türkiye'de konut maliyeti

Türkiye'de konut maliyeti hızla artıyor. Euro cinsinden ulusal para birimi cinsinden, ülkedeki ortalama emlak fiyatları %58'den fazla arttı. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük şehirlerinde ev ve apartman dairelerinin değerlenme oranı enflasyon oranını ve Türk Lirası'nın kurundaki değişimleri aşıyor. Piyasa uzmanlarına göre bunun nedeni, yabancı vatandaşlar arasında popüler şehirlerde ve tatil yerlerinde gayrimenkule olan yüksek talep.

Türkiye'de her yıl yeni emlak inşa ediliyor - 200.000–1.000.000 €'luk villalardan 70.000 ila 100.000 €'luk dairelere ve daha fazlasına. "İkinci el" arasında uygun fiyatlarla konut satın alma fırsatı var.

Türk konutu satın almak yatırımcılar için birkaç nedenden dolayı avantajlı:

  • Nesnenin / nesnelerin değeri 400.000 $'ı aşarsa, basitleştirilmiş bir prosedür kapsamında yatırım yoluyla vatandaşlık başvurusu yapabilme.
  • Sınırsız sayıda uzatılabilen oturma izninin garantili verilmesi.
  • Yeniden satış ve kiralamadan istikrarlı bir kâr elde etmek.
  • Modern konut sitelerindeki yeni daireler, hazır ve yüksek kaliteli onarımlar vb. ile kiraya verilir.

Türkiye'deki yaşam hakkında bir inceleme

Arkadaşımız, taşınmayla ilgili izlenimlerini paylaşmaya ve Türkiye'ye göç etmenin tüm artıları ve eksileri hakkında açık fikirli olmaya karar verdi.

Merhaba! Ben Anna, Türkiye'ye St. Petersburg'dan geldim. Zaten yarım yıldır Alanya'da yaşıyorum ve çalışıyorum ve burada hakim olan atmosferin hem uzaktan çalışmaya hem de mevsimlik veya sürekli çalışmaya elverişli olduğunu söyleyebilirim. Size ülkenin en iyi tatil beldelerinden birinde yaşamanın başlıca artılarını ve eksilerini anlatacağım:

  • Yaşam Maliyeti

Gıda fiyatları Moskova veya St. Petersburg'dan daha düşük. Özellikle taze sebze ve meyveler için. Onları süpermarketlerden değil, büyük açık hava çiftçi pazarlarından satın almak daha iyidir. Alkol, Rusya'dakinden çok daha pahalıdır ve çoğunlukla yerel restoranlarda satılmaktadır. Genel olarak Alanya'da yaşam, büyük Rus şehirlerinden çok daha ucuzdur.

  • İnternet

Türkiye'de mobil internet ile ilgili bazı nüanslar var. Uzun süredir geldiyseniz ve yerel bir SIM kart kullanmayı planlıyorsanız, 4 ay sonra telefonunuzun bloke olacağını düşünmeye değer. Bunun olmasını önlemek için bir ücret (bütçe için somut bir miktar) ödemeniz gerekir. Yerel mobil operatörlerin kartı pasaporta göre düzenlenir. Yabancılar için fiyatlar yerel vatandaşlardan daha yüksektir.

Ortalama kalitede Ev İnterneti: eski BDT topraklarındaki sağlayıcılar tarafından sağlanan hizmetlerle karşılaştırıldığında çok belirgin olan düşük hız.

  • Hayat

Yeni konut sitelerinde yaşam oldukça yerleşiktir. Altyapı çalışıyor, kapıcı var, güvenlik var. Kamu hizmetlerine ek olarak aydat aylık olarak ödenir. Hizmetin miktarı nispeten küçüktür - yaklaşık 1.500–2.000 ruble. Ancak evin avlusunda kendi havuzunuz ve dinlenme alanınız olduğu için buna değer.

Alanya'da restoranlardan evinize online yemek teslimatı vardır. Satın alımlar çok uygun olan nakit olarak ödenebilir. Yerel sakinler, WhatsApp aracılığıyla içme suyu satın alıyor. Teslimat sadece 10 dakika sürer. Bir şişe suyun (19 litre) maliyeti 25 TL'dir.

Geçen gün yeni bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdiğimde satın alma miktarında kısıtlamalarla karşılaştım. Türkiye'de nakit ödemede bir limit olduğu ortaya çıktı - 7.000 TL. Ürün daha pahalıysa kartla ödeme yapabilirsiniz. Rus kartları kabul edilmediği için satın alma işlemini ertelemek zorunda kaldım.

Türk bankasında hesap açarken zorluklar yaşanıyor. İlk olarak, yalnızca mevduat içeren hesaplar mevcuttur. İkincisi, yalnızca belirli bankalar Rus vatandaşları için hesap açar. Bilgiler sık sık değiştiği için yerinde kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Genel olarak Türkiye çok güzel bir ülke diyebilirim. Buradaki insanlar açık ve kibar, yabancılara anlayışlı davranıyorlar. Burada yaşamak isteyip istemediğime henüz tam olarak karar vermiş değilim. Belki zamanla daha aktif bir İstanbul veya Ankara'ya taşınacağım. Alanya sakin bir şehirdir ve çocuklu aileler için idealdir.

Devam Et

Türkiye'de mülk satın almayı planlıyor ancak daimi ikamet için güneşli bir ülkeye taşınma konusunda şüpheleriniz mi var? Nordic Property İnşaat ile iletişime geçin. Uzmanlarımız, sadece kendi sitelerinizde konforlu gayrimenkuller bulmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hayata uyum sağlama ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacaktır. ticari amaçlara hizmet ediyor.

Nordic Property Construction, Akdeniz kıyısında son derece işlevsel konut inşaatı konusunda uzmanlaşmış bir inşaat şirketidir. Bizimle işbirliği yaparak, gayrimenkul seçiminden ve havaalanında buluşmadan işlem ve mülk yönetimine kadar eksiksiz bir hizmet yelpazesi elde edersiniz.

Ayrıca oku

Arrow