Yardımcı bilgi

13 Kasım 2023

Alanya'nın ilçeleri: hangi ilçeyi seçmeli?

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz sahillerinin incisidir. Burada rekreasyon ve yaşam için kelimenin tam anlamıyla her şey var: turkuaz berrak deniz, bakımlı pitoresk plajlar, görkemli dağ sıraları, uygun hava koşulları, mükemmel ekoloji, iyi düşünülmüş kentsel altyapı ve yerel sakinlerin yabancı vatandaşlara karşı misafirperver tavrı. Belki de bu yüzden yurt dışından pek çok yatırımcı emlak satın almak için Alanya'yı seçiyor.

Alanya birkaç idari bölgeden oluşur:

  • Okurcalar;
  • Kyzylot;
  • Enjekum;
  • Avsallar;
  • Türkler;
  • Paylar;
  • Konaklı;
  • Alanya'nın Merkezi;
  • Her ikisi de;
  • Tosmur;
  • Kestel;
  • Mahmutlar;
  • Kargıcak

Bir daire veya ev satın almaya karar verirken, alıcılar genellikle Alanya'da hangi bölgeyi seçeceklerini düşünürler. Gerçekten de Alanya'da birçok ilçe var ve hepsinin artıları ve eksileri var. Her potansiyel yatırımcı için seçim kriterleri farklıdır, yani birisi için dezavantaj olacak, diğerleri için olumlu bir özellik olarak kabul edilecektir. Örneğin, bina yoğunluğu ve kat sayısı, arazi özellikleri, topografya, turistler arasındaki popülerlik, plajların kalitesi ve altyapı geliştirme düzeyi.

Alanya'nın en prestijli bölgelerini, kısa açıklamalarını, başlıca özelliklerini ve avantajlarını sizler için derledik. Güncel bilgilere odaklanarak doğru seçimi yapabilirsiniz!

Avsallar

Avsallar sözde batı Alanya'ya aittir ve şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Bir süre önce, bölge tatil beldesinin bir banliyösü olarak kabul edildi ve bugün aktif bir gelişme var, kentsel altyapı iyi gelişmiş, tüm yıl boyunca konforlu bir konaklama için her şey var: mağazalar, kafeler, restoranlar, anaokulları, okullar, bir çıkış pazarı, iyi bir kumsal, eczaneler, klinikler ve çok daha fazlası.

Avsallar'da emlak, Avrupa ve BDT ülkelerinden gelen yatırımcılar arasında çok popüler. Binaların yüksekliği beş ila yedi kat ile sınırlıdır (kat sayısı sitenin alanına bağlıdır). Çok fazla yeni bina yok ama hepsinin kendi gelişmiş iç altyapısı var. Avsallar'da uygun bir fiyata sadece iyi bir daire değil, lüks konut da satın alabilirsiniz, çünkü burada arsa maliyeti Alanya'nın diğer birçok bölgesine göre daha düşüktür.

Nordic Property'nin yeni ve şık konut kompleksi Nobby Garden, hem dinlenme hem de daimi ikamet için her şeyin düşünüldüğü Avsallar'da bulunuyor. Ağustos 2023'e kadar sitedeki tüm daireler, geliştiriciden faizsiz taksit planına sahiptir.

Kargıcak

Alanya'da bozulmamış doğayla çevrili sakin bir atmosferde yaşamanın daha iyi olduğu yeri mi düşünüyorsunuz? Şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta, doğu tarafında yer alan Kargıcak bölgesine dikkat etmenizi öneririz. Arazinin çoğunun ortak bir alanla birleştirilmiş lüks villalar ve alçak (4 kattan yüksek olmayan) konut komplekslerinin inşası için tahsis edildiği dağlık bir bölgede güzel bir köy.

Arazi özellikleri - tepeler ve tepeler - nedeniyle çoğu konut binası muhteşem deniz, dağ ve şehir manzarasına sahiptir. Kargıcak, sakin ve tenha bir yaşam sevenler için uygundur. Gerekli altyapı seti, burada sadece tatillerde değil, tüm yıl boyunca yaşamanıza izin verecektir. Sadece 20 dakikada ulaşılabilen Mahmutlar'da büyük alışveriş ve eğlence merkezleri, eğitim kurumları yer almaktadır.

İnşaat şirketi Nordic Property'nin birinci sınıf gayrimenkul segmenti NORDIC ART'ın konut kompleksi, Kargıcak ilçesinin başlangıcında, ilk sahil şeridinde yer almaktadır ve size bir bölgede karlı, işlevsel, konforlu bir konut satın almayı garanti eder. ekolojik olarak temiz bir yer.

Mahmutlar

Elbette, Alanya'nın en iyi bölgelerini adlandırmak oldukça zordur, çünkü her tatil köyünün eğlence ve yaşam için kendine göre avantajları vardır. Ancak şehrin orta kısmının 11 kilometre doğusunda yer alan Mahmutlar hiç şüphesiz bunlardan birine ait. Burada yüksek binalara izin verilir - binaların maksimum yüksekliği 11 kattır.

Sadece birkaç yıl içinde Mahmutlar'daki daireler Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve diğer Rusça konuşulan ülkelerden gelen alıcılar arasında oldukça popüler hale geldi. Konut talebinin ana nedenleri, metrekare başına optimal maliyet, çok çeşitli nesne seçimi ve en gelişmiş altyapıdır. Mahmutlar, lüks konut kompleksleri, güzel bir gezinti yolu, her zevke uygun kafeler, restoranlar ve gelişmiş bir kentsel altyapı ile birleştiğinde, tüm yıl boyunca yaşamak için ideal koşullar yaratan bir Akdeniz tatil beldesinin eşsiz atmosferi ile büyülüyor.

Mahmutlar'da Nordic Property'den iki yeni proje var - The Cosy Residence ve Cosy Town, şık altyapısı, fonksiyonel planlama çözümleri ve şık tasarımı ile en talepkar alıcıların bile ihtiyaçlarını karşılayacak daireler.

Alanya Merkez

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Alanya'nın tüm bölgelerinin kendine has avantajları ve özellikleri vardır. Gayrimenkul yatırımı açısından en popüler ve karlı olanlardan biri Alanya'nın merkezidir. Şehir merkezi iki kısma ayrılıyor: Birincisi tarihi, her türlü yapılaşmanın yasak olduğu bölge, ikincisi ise yoğun binaların olduğu yerleşim yerlerini içeriyor. Dağlara daha yakın, denizden çok uzak olmayan lüks villalar - hem yerli hem de yabancıların yaşadığı beş katlı apartmanlar. Ana altyapı tesisleri şehrin yerleşim bölgesinde yoğunlaşmıştır - alışveriş bölgeleri, mağazalar, ofisler, banka şubeleri, hastaneler ve eczaneler, restoranlar ve kafeler.

Dünyaca ünlü büyüleyici Kleopatra Plajı, geniş ve güzel bir mesire yeri, şehir parkı, tarihi ve doğal cazibe merkezleri, Alanya merkezini elit bölgeler arasında sıralamamızı sağlayan başlıca avantajlardır. Buradaki emlak fiyatları en yüksekler arasında. Pek çok yabancı, turistlere kiralamak ve istikrarlı bir gelir elde etmek için özellikle beldenin orta kesiminde mülk satın alıyor.

İnşaatçı Nordic Property'nin yeni seçkin Nordic Suite butik projesi ve Nobby Suite premium konut kompleksi Alanya'nın merkezinde yer almaktadır. Yatırımınızdan maksimum getiriyi garanti eden Avrupa inşaat ve kaplama standartlarına göre inşa edilmişlerdir.

Tosmur

Tosmur, aktif gelişimi nispeten yakın zamanda başlayan, bakımlı ve prestijli bir bölgedir. Tosmur'un başlıca avantajları şunlardır: huzur ve sessizlik, bol yeşillik, iyi ekolojik koşullar, önemli bir su arterinin varlığı - denize akan Dim-chai dağ nehri. Serin suları, şehrin diğer mahallelerine göre daha taze ve daha serin bir mikro iklim yaratır. Dim Çayı boyunca uzanan güzel mesire yeri, tüm bölge sakinlerinin günübirlik keyifli yürüyüşler yapmasına olanak sağlıyor.

Tosmur beldenin orta kısmına biraz uzaklıkta bulunduğundan burada gayrimenkul metrekare maliyeti düşüktür. Oldukça geniş bir daire yelpazesinin arka planında, bu avantaj yurt dışından gelen alıcılardan iyi bir talep yaratıyor.

Yakın gelecekte Dimçay Nehri altından tünel inşaatının tamamlanması planlanmaktadır. Tünel, yerel makamların kıyı boyunca otobanı terk etmelerine olanak sağlayacak ve doğal olarak konut fiyatlarında önemli bir artışa yol açacak olan setin genişletilmesi için bir fırsat sağlayacaktır. Bu nedenle, Tosmur'da gayrimenkul satın almak karlı bir yatırımdır ve şu anda bunu yapmak için en iyi zaman.

Nordic Property'nin Life Residence konut kompleksi Tosmur'da muhteşem deniz manzarası ve maksimum çevre düzenlemesi ile yer almaktadır.

Özet

Özetle. Yazımızda sizlere ünlü Akdeniz tatil beldesinin yabancılar arasında en popüler bölgelerini tanıttık. Alanya'nın hangi bölgesinin sizin için en iyisi olduğunu, yalnızca bireysel istekleri ve satın alma hedeflerini dikkate alarak belirlemek mümkündür.

İnşaat şirketi Nordic Property'nin uzmanları, size Alanya'nın bölgelerinin nesnel avantajları ve beklentileri hakkında bilgi verecek ve kendi birinci sınıf konut komplekslerinde kaliteli gayrimenkul için en uygun seçeneği seçecektir. İletişime geçin!

Ayrıca oku

Arrow