Yardımcı bilgi

29 Ağustos 2021

Türkiye'de Emlak Fiyatlandırması

Türkiye İstatistik Kurumu'nun resmi verilerine göre, Türkiye'deki emlak piyasası yabancı yatırımcılar ve özellikle Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Özbekistan'da ikamet edenler için giderek daha ilgi çekici hale geliyor. Bir tatil beldesinde mülk satın almaya karar vermeden önce, yabancıların Türk daireleri ve evleri için objektif fiyatlandırma faktörlerine ilgi duymalarını öneriyoruz.

Uzman incelememizde, gelecekte piyasada konut seçimine objektif bir şekilde yaklaşmanıza yardımcı olacak Türkiye'de bir metrekarenin fiyatının nelerden oluştuğunu anlamayı öneriyoruz.

p>

Konum

Türkiye'de nasıl daire seçileceğini doğru anlamak için, konutun fiyatlandırmayı doğrudan etkileyen temel özelliklerini önceden anlamak önemlidir. Türkiye tatil beldelerinde ve metropol bölgelerinde bulunan nesnelerin fiyatını oluşturan listedeki ilk parametre konumdur - şehir ve bölge. Başkent olan büyük şehirlerde, popüler tatil yerlerinde metrekare başına maliyetin küçük yerleşim yerlerine ve kasabalara göre daha yüksek olması oldukça doğaldır. Tabii ki aynı şehir içinde bile fiyat aralığı çok geniştir ve semtlerinin prestijine bağlıdır.

Görünüm özellikleri

Özellikle Türk tatil beldelerinde - Alanya, Antalya, Bodrum ve diğer popüler şehirlerde - konut için pencerelerden görünüm büyük önem taşımaktadır. Kendi dairenizin pencerelerinden ve teraslarından her gün deniz veya dağ manzaralarına hayran kalma fırsatından daha iyi ne olabilir? Bu nedenle, güzel manzaralı daireler satın almak istiyorsanız, pencereleri avluya veya komşu bir evin cephesine bakan nesnelerden daha fazlasını ödemeye hazır olun.

Denize uzaklık

Türk emlak fiyatlarının belirlenmesindeki bir diğer önemli faktör, sahile olan uzaklıktır. Nesne denizden ne kadar uzaksa, metrekare başına maliyet o kadar düşük olur. Bu çok basit bir şekilde açıklanmaktadır: Bir binanın inşası için, geliştiriciler, fiyatı da konuma bağlı olan arsaları seçer ve satın alır. Tesiste, inşaat şirketine maksimum yatırım getirisini garanti ettiği için denize yakın arazi büyük talep görmektedir. Tabii ki, bu dairelerin nihai maliyetini etkileyemez, ancak etkileyemez.

Kat

Dairenin bulunduğu kat, bir önceki fiyatlama faktörü olan pencerelerden görünümlerle doğrudan ilişkilidir. Konut ne kadar yüksekse, Akdeniz doğasının güzelliğinin balkondan görünme olasılığı o kadar yüksektir. Ek olarak, çoğu modern konut kompleksinde, en üstteki iki kat seçkin bir emlak kategorisi tarafından işgal edilir - lüks panoramik pencerelere ve büyük teraslara sahip dubleksler ve çatı katları. Onlar için fiyat, kural olarak, birinci ve orta katlardaki seçeneklerden çok daha yüksektir.

Birincil veya ikincil piyasada satın alma

Hangi piyasada (birincil veya ikincil) gayrimenkul satın aldığınız önemlidir.

İkincil piyasada konut seçerken, fiyat insan faktöründen önemli ölçüde etkilenir. Özellikle, mal sahibi nesneyi hızlı bir şekilde satmak istiyorsa ve satışın aciliyeti göz önüne alındığında bazı tavizler vermeye hazırsa, uygun fiyata "sıcak" teklifler bulabilirsiniz.

Son zamanlarda yabancı yatırımcılar arasında yeni apartman ve villalar oldukça popüler ve bu hiç de şaşırtıcı değil. Bir Türk evinin inşaat kalitesi kendi adına konuşur: Türkler mükemmel inşaatçılardır, ünleri dünya çapında bilinen birinci sınıf uzmanlardır. Çalışma sürecinde sadece iyi yapı ve kaplama malzemeleri, ileri teknolojiler kullanılmaktadır. İnşaatın tüm aşamaları, bina yönetmeliklerinin ve yönetmeliklerinin uygulanması, devlet yetkilileri tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilir.

Bir diğer önemli gerçek ise, Türk yeni binalarının halihazırda onarım, ankastre tesisat, çift cam, giriş ve iç kapılar, mutfak takımları vb. beyaz eşya, tekstil ve yaşamak için arayabilirsiniz. Bazı daireler "anahtar teslimi" olarak tamamlanmıştır - tasarım tadilatı sağlarlar ve yaşam için ihtiyacınız olan her şeye sahiptirler. Bu nedenle, Türkiye'de birincil piyasada iyi onarım görmüş evlerin maliyetinin genellikle "ikincil piyasadan" daha yüksek olması şaşırtıcı değildir.

Yurt dışından bazı yatırımcılar için birinci el konut tercihinde belirleyici olan faktör, metrekare başına maliyetin en düşük olduğu ve faiz oranlarının düşük olduğu inşaatın ilk aşamasında satın alma olanağının bulunmasıdır. ücretsiz taksitlendirme yapılabilir.

Yapı malzemelerinin maliyeti

Yapı malzemelerinin maliyeti, Türk konutunun nihai fiyatına dahildir. İnşaat malzemelerinin fiyatı yükselirse, bitmiş gayrimenkulün fiyatı da yükselir.

Önemli olan sadece fiyat değil, aynı zamanda yapı ve kaplama malzemelerinin seçimidir. Bu nedenle, Türkiye'de yüksek kaliteli yüzeylere sahip lüks gayrimenkuller için, sonuç olarak nihai fiyat etiketini etkileyemeyen ancak etkileyemeyen doğal ahşap, dekoratif taş, mermer, porselen taş eşya vb. Buna ek olarak, deneyimli Türk müteahhitler, yalnızca içeride yüksek kaliteli daireler yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda binaların ve yerel bölgenin cephelerinde benzersiz mimari ve peyzaj çözümleri uygulamaya çalışmaktadır.

Alıcıların, özellikle pahalı, yüksek kaliteli kaplama malzemelerinin kullanıldığı konut seçiminin, sahiplerine onarım gerektirmeyen uzun bir süre garanti ettiği için kısa sürede karşılığını verdiğini anlaması önemlidir.

İç altyapı

Fiyatlandırma, Türkiye'de konutların nasıl inşa edildiği ile doğrudan ilgilidir. Kelimenin tam anlamıyla tüm modern konut komplekslerinde bir iç altyapı sağlanmaktadır. Konut kompleksi içindeki kamusal kullanım nesneleri ne kadar çeşitli olursa, konut fiyatı da o kadar yüksek olur. Aktif kapalı ve açık havuzlar, otopark, 24 saat güvenlik, spor salonu, spa, hamam ve diğer olanaklara sahip bir konut kompleksindeki bir daire için, doğal olarak, ekonomik bir apartman dairesinde minimum altyapıya sahip dairelerden daha fazla ödemeniz gerekecektir. bina.

Bölge

Sadece Türkiye'de değil her ülkede konut alanı nihai fiyatını etkiler. Ancak bilmelisiniz ki Türkiye Cumhuriyeti'nde alan ölçüm sistemi alışık olduğumuz hesaplama sisteminden farklıdır. Mülkün toplam dörtgeni, dış çevresi boyunca ölçülür. Alan bir balkon veya teras içerir, sahanlığın bir kısmı ve hatta duvarların kalınlığı dikkate alınır. Böylesine sıra dışı bir yaklaşımın nedeni basitçe açıklanıyor: Türk hukukunda ortak kullanım metrekareleri birine ait olmalı, bu nedenle haklı olarak tüm sahipler arasında eşit olarak paylaştırılıyor.

Bir daire seçerken, alana özellikle dikkat edin ve "net" (yani konutun net toplam alanı) ile "brüt" arasındaki farkı dikkate alın. " (bölmeler, balkonlar, sahanlığın bir kısmı vb. dikkate alınarak kare). Böylece dairenin gerçek büyüklüğünün ne olduğunu anlayacak ve beklentilerinize aldanmayacaksınız.

Özet

Türkiye'de bir mülk seçerken, yukarıdaki tüm faktörlere dikkat etmenizi öneririz. Onlara odaklanarak, özelliklere ve izin verilen bütçeye göre kendiniz için en iyi mülk seçeneğini seçebileceksiniz.

En ucuz daireler, minimum altyapıya sahip evlerin alt katlarında ve denizden biraz uzakta yer almaktadır. Daha pahalı daireler ve evler, “şehir içinde şehir” projesine göre inşa edilen modern konut komplekslerinde deniz kenarında yer almaktadır. Kural olarak, bu tür nesneler mükemmel görsel özelliklere, yüksek kalitede benzersiz tasarımcı yenilemesine sahiptir.

Alanya'da konut seçimi ve satın alma ile ilgili sorularınız mı var? Nordic Property İnşaat uzmanları, her türlü talep ve bütçe için size gayrimenkul sunmaya hazırdır. Bize ulaşın, iletişim halindeyiz!

Ayrıca oku

Arrow