Yardımcı bilgi

14 Ağustos 2021

Türkiye'de mülk bakımı

Türkiye'de mülk satın almak sadece bir takım avantajlar değil, aynı zamanda yabancı sahiplere getirilen bazı yükümlülüklerdir.

TAPU'yu aldıktan sonra, elektrik faturalarını, yıllık vergileri, bakım ve ev sigortasını ödemeniz gerekecektir. Bir alım satım işlemini tamamlamadan önce bile yeteneklerinizi değerlendirebilmek için ilgili maliyetler hakkında önceden bilgi edinmenizi öneririz. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye Cumhuriyeti'nde maliyetler oldukça düşüktür ve kişisel bütçede önemli kayıplar olmadan mülkünüzü özgürce korumanıza izin verir.

Türkiye'de bir apartman dairesi tutmanın maliyeti hakkında sizin için uzman bilgileri hazırladık.

Türkiye'de kamu hizmetlerinin maliyeti nedir?

Alım satım işleminin tamamlanmasından sonra, yabancı sahibin yapması gereken ilk şey, kamu hizmetlerinin yerel enerji şirketleri tarafından sağlanmasına yönelik sözleşmeler düzenlemek veya yeniden yürütmektir.

Müteahhitten ev sahibine su temini için yeni abone kaydı yaptırmanın bedeli 500 TL olacak. Su temini ve kanalizasyona bağlantı - yaklaşık 350 TL ve ayrıca bir aboneyi bağlarken minimum depozito - 137 TL.

İkincil piyasada bir nesne satın alırken, sözleşmeler önceki sahibinden yenisine yeniden düzenlenir. Bu durumda hesaba sadece minimum depozito ödenir, başka masraf yoktur.

Elektrik temini için asıl sözleşme akdi 33,8 TL, asgari depozito 178 TL'dir.

Yardımcı hizmet tedarik sözleşmesini yenilemek için aşağıdaki belgeleri yanınıza almanız gerekir:

  • uluslararası pasaportun bir kopyası.
  • TAPU;
  • ISKAN (bireysel teknik pasaport) önceki sahibinden alınmıştır.

Türkiye'de tüm elektrik faturaları sayaç okumalarına göre aylık olarak ödenir.

Elektrik

Türkiye tatil bölgeleri, uzun bir yaz dönemi, ılık ve kısa yağışlı kışlar ile karakterize edilir. Klima kullanımı burada neredeyse tüm yıl boyunca haklıdır: yazın - soğutma için, kışın - ısıtma için. Bir mülk seçme aşamasında bile, klima maliyetini hesaba katmalısınız.

Türkiye Cumhuriyeti'nde gün boyunca elektrik için üç tarife vardır: gündüz, yoğun, gece. Gece ücreti en ekonomik olanıdır, bu nedenle elektrik faturalarının maliyetini azaltmak istiyorsanız, gece için bazı ev işleri (örneğin çamaşır yıkama) planlayın. Ayrıca, Türkiye'de kalıcı olarak ikamet eden bazı yabancı mal sahipleri tasarruflu lambalar kullanıyor, elektrikli ocak yerine gaz sobası takıyor vb.

Türkiye Cumhuriyeti'nde elektrik tarifeleri tüketim miktarına bağlıdır. 1 kWh'lik ortalama maliyet 0,10-0,19 €'dur.

Örnek: 1+1 50 metrekarelik bir daire için aylık elektrik maliyeti. m yaklaşık 50-60 € olacaktır (bu miktarın yarısı klimaların çalışması için yapılan ödemedir).

Su temini

Türkiye'de merkezi sıcak su temini yoktur. Su ısıtıcıları apartmanlara ve evlere kurulur. Su sayaçlarından okumalar alınır, tüketilen metreküp için ödeme yapılır.

Türkiye'de su temini için sağlanan hizmetler, 1 metreküp soğuk su başına yaklaşık 0,5 €'dur.

Gaz tedariği

Türkiye'nin her bölgesinde evlere gaz verilmemektedir. Kural olarak, tatil bölgelerinin dairelerinde, gaz sobasında yemek pişirmek için gaz tüpleri kullanılır.

Bir gaz tüpünün fiyatı yaklaşık 15-30 €'dur. Ekonomik tüketim: küçük bir aile için kapasite birkaç ay yeterlidir.

Isıtma

Türkiye'nin çoğu bölgesi, sıcak iklim nedeniyle, neredeyse tüm yıl boyunca konutların merkezi ısıtmasına ihtiyaç duymaz. Örneğin, İstanbul metropolünde, evlerde sadece bazı modern bölgelerde gaz arzı vardır. Ancak dairelerin çoğu klima ile ısıtılmaktadır. Isıtma tarifeleri ülke genelinde değişiklik göstermektedir.

İnternet, telefon ve TV maliyetleri

Türkiye'de bir dairenin bakımı, kural olarak İnternet, telefon ve TV maliyetlerini içerir. Standart pakete TV ve kablolu internet dahildir. Dilerseniz TV+internet+sabit telefon paketi de satın alabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti'nde bir sağlayıcıyla yalnızca uzun süreli (en az iki yıl) sözleşme yapılır. Erken fesih cezalara tabidir. Sabit hatlı bir telefona bağlanmak için Türkiye'de oturma izninizin olması gerekir.

Evde İnternet+TV hizmetleri paketinin maliyeti ayda yaklaşık 10-12 €'dur.

Çöp toplama vergisi

Türkiye'de kiraya çöp toplama vergisi dahildir. Tutar, ikamet yerindeki yönetim şirketi tarafından hesaplanır. Kural olarak 50 TL'yi geçmez.

haberlere dön »

DASK deprem sigortası

DASK deprem sigortası, Türkiye Cumhuriyeti'nde depremlerin sık görülmesi nedeniyle tüm mülk sahiplerinin zorunlu giderleri arasında yer almaktadır. Sigorta tutarı, nesnenin konumuna ve toplam alana bağlıdır. Bölgede deprem olma olasılığı ne kadar düşükse, sigorta poliçesinin maliyeti de o kadar düşük olur. Bir DASK poliçesinin ortalama maliyeti 60-300 TL'dir.

Aidat - bir konut kompleksinde gayrimenkul tutmanın maliyeti

Aidat, bir konutun altyapısını korumak için ortak bir bölgede birleşmiş tüm daire veya villa sahipleri için zorunlu bir ücrettir karmaşık, kamu kullanım alanlarını uygun durumda tutmak. Bir apartman dairesinde yaşasanız da yaşamasanız da aidat ödemeniz gerekir.

Türkiye'de bir mülkün bakım maliyeti şunları içerir:

  1. Ortak alan temizliği.
  2. Çöp temizleme.
  3. Yüzme havuzlarının, sporların, oyun alanlarının, otoparkların bakımı.
  4. Yeşil alanların bakımı.
  5. Planlı ve acil onarımlar.
  6. Bekçi, güvenlik, yönetim şirketinin çalışanlarının maaşı.
  7. Diğer planlanmış ve öngörülemeyen maliyetler.

Tüm masraflar toplanır ve site sakinleri arasında eşit olarak paylaştırılır. Nihai miktar, altyapının ne kadar çeşitli olduğuna bağlıdır. Minimum altyapıya sahip sitelerde maliyet 80 TL'den, büyük konut sitelerindeki lüks dairelerde 600 TL ve daha fazlasına kadar değişebilmektedir.

Yıllık emlak vergisi

Türkiye'de yıllık emlak vergisi hem yabancılar hem de Türk vatandaşları için aynıdır. Nesnenin kadastro değerinden hesaplanır. Konut özelliği için% 0,2'dir. Ödeme yılda bir veya iki kez yapılır (iki eşit taksitte).

Türkiye'de elektrik faturaları nasıl ödenir?

Birkaç ödeme yöntemi vardır:

  • postane yoluyla;
  • bankada;
  • internet bankacılığı kullanarak;
  • gişede veya ATM aracılığıyla nakit.

Elektrik faturalarınızı sorumlu bir şekilde ödemeniz önemlidir. Bu, Türkiye'de sorunsuz yaşamanızı sağlayacaktır.

Türkiye'de daire mi satın almak istiyorsunuz? Nordic Property İnşaat ile iletişime geçin. Akdeniz'in tatil beldesi kıyısında ömür boyu ve karlı bir yatırım için en iyi gayrimenkulü bulmanıza yardımcı olacağız!

Ayrıca oku

Arrow